Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca NORICE ODRASLIH – kako hudo?

NORICE ODRASLIH – kako hudo?

Mož je dobil norice (od našega triletnika). V petek so se mu začeli delati izpuščaji, ki so se čez vikend še zelo pomnožili in spremenili v mehurje (premer tudi skoraj do 1 cm). Izpuščaji so res na gosto posejani in sicer predvsem na obrazu, lasišču in trupu, zdaj pa nastajajo tudi še novi po nogah. Poleg tega ima tudi vročino, ki jo zbijamo z Lekadoli (od 38 do 39,3’C).

Njegova osebna zdravnica danes dela šele popoldan, nas pa že resno skrbi, ker vemo, da so pri odraslih norice lahko zelo nevarne. Kdaj je potrebna pomoč, oziroma kako lahko zdravniki po telefonu presodijo, da nekdo potrebuje kaj več kot samo mirovanje in čakanje, da se zadeva umiri? Namreč vsi s katerimi sem kontaktirala pravijo, da naj nikamor ne hodi (razumem saj ni dobro ne zanj in ne za druge s katerimi bi prišel v stik)? Tudi mi sami ne moremo presoditi kako hudo je – meni osebno se zdi res že hudo – izpuščajev je res veliko in se združujejo v večje mehurje. Če on ne sme nikamor ali lahko zahtevamo, da pride kdo na dom?

Prosim nasvet kaj storiti? Naj poudarim, da so izpuščaji oziroma mehurji res na gosto posejani – je to normalno za norice pri odraslih?

Že vnaprej hvala za odgovor/e!

Pozdravljeni!

Norice pri odraslih potekajo intenzivneje, kot pri otrocih. Alarmni znaki pa so: hud glavobol, otrdelost vratu (človek, ki leži, ne more dvigniti glave in se ozreti proti nogam; prav tako ne more dvigniti nog od podlage, kot običajno).
Mož mora uživati čim več tekočin in absolutno počivati.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close