Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT norice in nosečnost

norice in nosečnost

Spoštovani!

Stara sem 40 let in imam 4 letno hči. Z možem sva se odločila še za enega otroka.
Hči hodi v vrtec in ker sama noric še nisem prebolela, me skrbi, če bi hči zbolela za noricami, da se nalezem od nje ravno v času nosečnosti.
Pediater mi je predlagal, naj se cepim proti noricam, vendar moram potem z zanositvijo počakati vsaj pol leta

Prosim za informacijo, kakšne posledice lahko pusti na plodu v primeru, če zbolim za noricami v zgodnji oz. pozni nosečnosti. Kolebam med cepljenjem da/ne, ker ne poznam morebitnih posledic obolelosti za norice v nosečnosti in tudi zato, ker zaradi moje starosti ne bi rada odlašala z zanositvijo.

Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
S.

Norice so zelo nalezljiva bolezen.Največje skladišče bolezni pa so majhni otroci. Če jih nosečnica preboli v prvem ali drugem trimesečju nosečnosti ima približno 2 % plodov za posledico prirojene brazgotine kože,nepravilnosti okončin, poškodbo možganov in očesne nepravilnosti.
Premislite…
Lp

Se pridružujem vprašanju: Kaj pa če je mati že prebolela norice, pa jih ima v času njene druge nosečnosti prvorojeni sin? Ali je to za plod prav tako nevarno?
Hvala, LP

New Report

Close