norice
Spoštovani!
Mi lahko prosim poveste kolikšna je možnost, da se je naša dvoletna hči nalezla noric od svoje enako stare prijateljice.
V ponedeljek popoldne okoli 18. ure smo bili skupaj na sladoledu. Nasa je sedela v vozičku in jedla sladoled, punčka katera pa trenutno preboleva norice pa je sedela pri meni v naročju poleg vozička. Prvi znaki (2 izpuščaja ) so se ji pojavili včeraj (torek) pozno popoldan. Danes ima vsega skupaj caa.10 noric.
Sigurno ste prepričani,da sem najbolj panična mama na svetu. Vse to pa sprašujem zaradi tega, ker gremo naslednjo soboto (1.7.) na morje.
Seveda se ga vsi že zelo veselimo in tudi nasi punci bi morje zelo koristilo,ker je drugace ves cas nekaj bolna.
Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni, mama Špela!
Inkubacijska doba noric je v povprečju med 2-3 tedni, lahko pa tudi samo 1 teden pa največ do 6 tednov. Najpogosteje pa otrok zboli nekje po 2 tednih po stiku z noricami. Vsekakor je popolnoma nemogoče, da bi bili v ponedeljek, 19.6. v stiku in bi norice dobila že 20.6. Če jih je, potem je bila v stiku z nekom drugim, nekaj tednov prej. Naj povem še to, da je otrok z noricami kužen že 3 dni pred izbruhom tipičnega izpuščaja, tako da za stik velikokrat sploh ne vemo.
Čeprav so norice zelo nalezljiva bolezen, pa je potreben stik z otroci (na 2 metra tega stika ni, možnost prenosa je majhna).
Kako se bo stvar razvijala, ali boste lahko šli na morje, tega pa vam ne morem napovedati.
lp
Tanč