Najdi forum

nordijska hoja

Hi,

tudi jaz rada hodim, po ravnem in brez palic, sem iz Lj.

Sem probala hoditi s palicam – pa mi ni bilo všeč, res pa je, da imam teleskopske. Tako, da podpirajo kot v predsobi.

Bom pa šla na maraton (kot navijač) in pogledala kaj nudijo, če seveda ne pride kaj vmes.

Morski galeb morda se srečava tam ?!

LP D

Dekleta, funkcija nordijske hoje je v tem, da so vključni skoraj vsi mišični sklopi (noge, trup, ramenski obroč) in pri hoji intenzivno delajo, ker se odrivamo tudi z rokami. Ker porazdelimo moč med noge in roke, se koraki podaljšajo!!!
Da ne bo videti prav “kujnštno”. Poskusite pri običajni hoji delati doooolge korake, roke pa malce pokrčite. Hočeš ali nočeš ujameš pravi ritem za nordijsko hojo. Nato vzameš v roko palice in tako korakaš. TO je nordijska hoja in za to, se ne potrebuje velikih tečajev.
Palice za nordijsko niso enake tistim za v hribe. So krajše, imajo kompaktnejše objemke za zapestja in so obute v gumijaste škorenjce, ki imajo “podplat” rezan pod kotom, da se lahko odrivamo od asfalta. V primeru hoje po makedamu, polju, poljskih poteh pa škorenjce snamemo.

V informacijo naj povem, da sem včasih tekla (dokler nisem pridelala 10 kg) in imam sedaj s NH enako intenzivnost kot pri teku (pulz), česar pa pri navadni hoji (razen v hrib) ne morem doseči. Da pa NH ni od muh dokazuje, da v času, ko sem še tekla in sem občasno vzela tudi palice, sem imela naslednji dan vedno muskelfiber :-))))

Škoda da pri nas na Ljubljanskem maratonu ne organizirajo tudi pohoda z NH. Vam povem, da je vzdušje na štartu osupljivo, čarobno in te gani do joka, ko se začneš zavedati, da si del tisočglave množice, ki hrumi ob ritmu skupine “The Stroj”, katerih bobni stopnjujejo ritem tekačem!!!! Adrenalin na višku! Nepozabno!

Še tole: šotor je postavljen od zadnje srede v oktobru, do maratona, v nedeljo, ob štartu pa šotora ni več.

no pa sem kupila tole jakno. vzela sem mayamaya , cena 178 eu , znižana na 80 eu. dobila pa sem še dve majici švic mayam. vsaka za 9 eu (prej so bile 33 eu vsaka)in pa švic hlače za pod moje elastične hlače, tud po 9 eu.
upam, da se tale jakna obnese ok.

punce jaz kar veselo hodim, ta teden sem naredila v 4 dneh cc 17km. zelo mi paše nh.zdaj smo se zbrale 4 “dečve” in veselo maširamo po makadamu. zraven se še zabavamo. fulllll fajn.tekači se nam nasmihajo, ko nas najprej slišijo peketati z palicami, ma jaz se jim nasmejem nazaj, sploh ko pogledam polarčka in vidim, da čeprav ne tečem kalorije šibajo navzgor, vsakokrat cc 400kal. juhuhu
pa ko sem lačna in bi izpraznila hladilnik, po hoji sploh nisem več lačna, naredim si sok na power jucier iz jabolk in korenčka in kivija in je super.

Super, Hana, odličen nakup. Mayamaya ima odlično športno opremo, le da je draga ko sam hudič. Seveda se bo jakna obnesla!
Pohvalni so tudi tvoji kilometri s palicami! Le tako naprej!
Najbolje bi bilo, da bi sadni juice popila takoj po treningu. Dobiš antioksidante, ker imaš po naporu v telesu precej prostih radikalov, pa še glikogenske rezerve si v jetrih napolniš, za mišice pa rabiš še kak drug OH.
Vesele korake!

no tolk sem komplicirala okol oblačil in prehlada, zdaj sem ga pa vseeno fasala.
matr sem sitna…
glih sem se ogrela za palčkanje , zdaj pa to.

komaj čakam , da mine pa grem spet ven. se mi zdi, da vsakič, ko sem na nh, niti še ne končam hoje, ko že nestrpno čakam naslednji dan, da grem spet. so nam trenerji na nh tud rekli, da te nh rada zasvoji.

Hana, živijo!

Koliko si prehlajena? Imaš temperaturo? Si zelo utrujena ali pa samo smrkaš in kihaš?
Pri meni se aktivnost ustavi le, če se res počutim zelo slabo, če imam temperaturo, ali pa pozimi če je res oster zrak.
Sicer pa gibanje prehlad pozdravi bistveno hitreje kot poleževanje doma! Obleci se normalno in ven :-)))

Dejstvo je, da telo mora biti izpostavljeno tovrstnemu stresu (mrazu, vlažnemu vremenu) da se privadi na vse skupaj. Sprva se upira, nato pa dobi obrambni mehanizem.

Se lahko kar pohvalim, da že leta nisem obležala, četudi so okoli mene sami virozni. Kdaj tudi posmrkam, ampak to je vse!

oj kolesarka, hvala.ma sem lani prebolela dva fajn bronhitisa , kot skor astma, pa se ne upam zajeb…,bom par dni potrpela lepo noter, ker se tud počutim bolj tako za počivat.ko bo boljš pa v akcijo.hvala

Ojla, Hana, si prebolela prehlad?
In ostale, pridno palčkate?
Tako čudovite dni je težko zanemariti in ostati za zidovi doma, sama nezimerno uživam, tako na kolesu, včasih s palicami, danes pa sem bila na celodnevnem pohodu.
Glede na to, da nam obetajo še nekaj sončnih dni, bomo verjetno veselo kolovratile po gmajni 🙂

Veliko veselja

Tudi jaz sem pred kratkim obiskovala tečaj nh, ki ga je organiziral naš zdravstveni dom. Zanimalo me je namreč, kako sploh ta hoja zgleda – in sem bila res presenečena, kako se premigaš in segreješ s temle. Vsem, ki bi želeli začeti z nh, bi res priporočila tečaj oz. da ti vsaj nekdo, ki že obvlada zadevo, pokaže tehniko in te opozori na napake. Jaz bom zagotovo tole prakticirala v hladnejših dneh, zdajle pa še z užitkom skočim na kolo in z nabiranjem kilometrov lovim še zadnje jesenske sončne žarke.

ojla, ja ,jaz kar hodim. prehodim v tednu cc po 3x ali 4x po uro do uro pa pol cc 8-9 km, porabim na eno hojo od 600 kal do 700kal, če hodim v območju od 75% do 85%.
konec tedna grem ponavadi daljšo turo cc od 15 km in več, z prijateljico in jo šibava.
mene je, punce drage tale hoja čist zasvojila.mal je edino problem med tednom ker je hitro tema, tako, da moram že ob cc 3 ven, da se fajn nahodim.
moram reči, da navadna hoja z nh nima nobene veze. nh je šport, jaz pridem po uri pa pol čist prešvicana in uničena, kot bi tekla. res pa je da hodim zelo intenzivno in moje palice delajo, pa tud hitro hodim ker seveda delam dolge korake in mi ni potrebno več razmišljati o gibih.

oprema mi je prišla prav , kar sem kupila. meni so zelo pomembne te švic majice, da ne čutim hladu in potu po koži. ko se slečem, pa je itak majica za ožet.
mal sta me ustavili dve močni virozi, ma moram reč, da sem v cc 2 tednih prehodila 55 km, kar je zame, ki sem totalen antitalent za šport , to prava revolucija. mama se mi čudi, češ kaj je tebe pičilo, da hodiš kot nora, ker se prej sploh nisi migala.
poskusite in ne bo vam žal.resno.

New Report

Close