nor sosed…
Lepo pozdravljeni!
Sem 22 letna študentka, ki med tednom živim v Ljubljani, za vikend pa prihajam domov k staršem. Živimo v dokaj mirnem kraju v bloku. Imamo pa en problem. V prvem nadstropju živi moški, vdovec, ki se občasno močno napije. Hodi iz stanovanja, loputa z vrati in na hodniku grozi vsem nam stanovalcem, da nas bo ubil in podobno. Velikokrat smo že poklicali policijo, ki pa nič ne stori. Napiše mu kazen in čez par mesecev se to vse zopet ponovi. Predstavlja pravo moro vsem nam stanovalcem, ki živimo v tem bloku. Sosedi je nekoč rekel:”Kurba čistilkina!” Mojemo očetu govori:”Prasec nepismen!” In še bi lahko naštevala žaljivke, ki jih uporablja. Ko se pobira denar za kurjavo, kar je pri nas redno mesečno, noče plačati in nihče mu nič ne more. In sedaj mene zanima, kaj lahko v takem primeru mi, kot stanovlci naredimo? Človek je po našem menju zrel za psihiatrično bolnišnico in ne vemo točno kakšen je postopek za napotitev. Zanima me, če ima kdo podobne izkušnje in kaj so v takem primeru naredili. Nas je vse zelo strah, da bi nam kdaj karkoli storil oziroma vsi v strahu sprehajomo okoli bloka oziroma iz bloka in vanj, da ga slučajno nebi srečali.
Lepo se zahvaljujem za kakršen koli nasvet.
LP
V psihiatrični bolnišnici bo po moje težko pristal. Če prav vem, se moraš celo strinjati, da greš. Mogoče bi se vsaj v tistem delu, kjer bi se zdravil odvisnosti od alkohola. A dvomim, da bi se pozdravil, ker je to težko, sploh če nima opore družine.
Težko ti pomagam. Policija tudi ne ukrepa, dokler se kaj ne zgodi. Morda pa ti lahko na policiji kaj svetujejo. Mogoče v centru za socialno delo, v zdravstvenem domu? Si vsi zatiskajo oči? svojcev nima, da bi njih opozorili?
Hvala za odgovor…
Ja, svojce ima, vendar samo hčerko, ki ne živi z njim, redko ga tudi obišče in ko so jo stanovalci klicali, se ni hotela odzvati. Na center za socialno delo še nisem pomislila, vendar tudi si ne predstavljam, kaj bi lahko tam pomagali. Verjetno bi bili dober vir informacij. Se bom obrnila tudi na njih. Hvala ti za pomoč.
ko se boste njega rešil se bo nekomu drugmu utrgal. ko se dere. si daš štflce v ušesa ko spiš. uglavnem brigaš se zase in paziš nase. če se pa kaj hoče razpravljat sam glavo dol pa tja kamor si namenjena. če te pa napade se pa sigurno braniš. če se ga bojiš. si poiščeš pomošč pri psihijatru. nemoreš kr rihtat enmu psihiatrično. verjem tegi si nočeš nakopat. uglavnem kokr sm jst kle izačunu. zate bi blo najboljš če bi se upisala na dzudo to je borilna veščina dost poznana.
Re: Sosed me maltretira…
Napisal: Provansa
Datum: 08.05.2009 17:31
Na pomoč!
Živimo v bloku. V stanovanju, ki smo ga odkupili.
Probleme imamo z sosedi, ki jih je občina vselila v naš blok in jim že 15(ali več) let plačuje to trisobno stanovanje, prav tako ostale stroške.
So socialni problem, kot ga NI DALEČ NA OKOLI.
Starša sta že VSE ŽIVLJENJE NA SOCIALNI PODPORI. Imata 11 otrok, od katerih sta še samo dva šoloobvezna. Ostali so stari od 15 do 30. Samo trije so se odselili. Večina od njih nima niti končane OŠ, nihče ne hodi v srednjo šolo, nigče ne dela. VSI PREJEMAJO POLNO SOCIALNO POMOČ imajo ogromno privilegijev s strani države (kot velika družina, vsi že od pamtiveka na socialni).
Ničesar ne plačujejo, hkrati pa uničujejo ves inventar v bloku. Upravitelj pa popravila zaračunava, nam, ostalim 10 stanovanje.
Naredili so nam že ogromno materialne škode (opraskali avto, uničili vrata v kleti (klet imamo z njimi v istem prostoru, pokradli to in ono), uničujejo nam vrt, luknjajo gume, na kolesih odvijajo šraufe (mož bi se skoraj ves polomil),………Iz skupne vode polnijo ogromne bazene, zavzeli so skoraj celo zemljišče, zalivajo dvakrat dnevno.
IN CELE DNEVE SEDIJO PRED BLOKOM (vsi), SE NORČUJEJO IZ LJUDI (tistih ki gredo mimo po cesti, in nas), SE JIM (nam) POSMEHUJEJO, dajejo obiskovalcem N A P A Č N E INFORMACIJE KDO JE DOMA IN KDO NE in OBENEM ŠE VSE ŠIMFAJO.
DELUJEJO KOT KRDELO – KO SO SKUPAJ NAPADAJO.
žENA JE VELIKA,KREPKA ŽENSKA, KI SE PRETEPA Z MOŠKIMI, ENKRAT ME JE HOTELA PRETEPSTI, a sem ji vsa tresoča zagrozila z policijo, če me udari (ker je že imela veliko opravka z njimi me ni upala), me je pa zato POPLJUVALA (dobesedno) in me OZMERJALA Z DEBELUHINJO, MI KAZALA DA HODIM KOT RACA, DA SEM LENUHINJA (čeprav ON in VSA NJENA DRUŽINA NI NIKOLI DELALA), DA SEM UMAZANA,… TAKRAT VEČ NISEM PRENESLA IN SEM POKLICALA PRVIČ POLICIJO. DOBILA JE PLAČILNI NALOG. POTEM JE BIL NEKAJ ČASA MIR. ZDAJ SE SPET NEKAJ KUHA, ampak ZDAJ SO POSTALI BOLJ PREBRISANI.
NAPADAJO mojo 7 let staro hčerko in njeno prijateljico iz drugega bloka,SE IZ NJIJU NORČUJEJO. NAPADAJO MENE – stari V MENE IN HČERKO PORINE KOLO, PRAV TAKO TEŽKA VHODNA VRATA, NA GLAVO ZLIVA POMIJE, Z BALKONA MEČE MAČJE IZTREBKA, SE POSMEHUJE, NORČUJE, ŽALI, NE PUSTI PO STOPNICAH, NE DOVOLI PARKIRATI NA PARKIRIŠČU (čeprav sam nikoli ni imel avta). OPAZUJE KO PRIHAJAMO, KO ODHAJAMO, NADLEGUJE OBISKOVALCE, OBISKOVALCEM NAS ŠIMFA. LJUDJE SI VEČ NE UPAJO K NAM.
Danes je BRCNIL NAŠO 5 KILSKO PSIČKO (Maltežanko).
To, kar sem navedla je le drobtinica.
Sosedje se z njimi NE UPAJO UBADATI, niti NIMAJO ŽIVCEV, raje VSE POŽREJO.
V TEM BLOKU NIHČE NE ZDRŽI DOLGO, vsi se nekam selijo ZARADI NJIH.
AMPAK ZAKAJ SE NAJ SELIMO MI, KI SMO STANOVANJE ODKUPILI? STANOVANJE JE NA ODLIČNI LOKACIJI, HČERKA GRE V ŠOLO OD BLOKA KAR DIREKTNO PO IGRIŠČU. VSE IMAMO NA DOSEGU ROKE. STANOVANJE JE TUDI PROBLEM PRODATI!
VSI NAM PRAVIJO, DA NAJ JIH PUSTIMO PRI MIRU – AMPAK MI JIM NE DELAMO NIČESAR, MIMO NJIH GREMO KOT DA NIH NI.
NISEM SI UPALA IZ STANOVANJA, HČERKO CELO POLETJE NISEM UPALA PUSTITI VEN.
NEVZDRŽNO JE
KAJ MI JE STORITI?
Moram še dodati, da je:
TA SOSED JE ZLOBEN, HUDOBEN KOT SAM HUDIČ
UŽIVA V NESREČI DRUGIH
ĆE SE KOMU ZGODI KAJ HUDEGA SE IZ TE NESREČE ODKRITO SMEJI in MU JO PRIVOŠČI, reče TAK MU JE TREBA!
Psička, ki pa jo imamo pa je zelo pridna, nikoli ne laja. ko je prišla k nam je že bila navajena na čistočo, potrebo opravi le v bližnjem gozdu, je vedno pod kontrolo, na povodcu, uboga vse ukaze. ne moti nikogar,drugi sosedje jo vedno crkljajo takoj ko jo zagledajo .
Psička je pri nas nekaj mesecov, TEROR pa na nas izvajajo že nekaj let.
TAK DA PSIČKA NI VZROK