non potest
No samo toliko, ko sva bila 3 leta nazaj prvič na GK na razgovoru pri dr. Drobniču sva dobila listek A5 formata na katerem je pisalo
Spermiogram I s posvetom zdravnika dne ….. Prosimo da se držite navodil in pred oddajo materiala 2-3 dni non potest.
Na drugem pregledu sperme pa je pisalo
Spermiogram II ( obkroženo je bilo ) brez posveta zdravnika dne ………. Prosimo da ste pred oddajo materiala 2-3 dni non potest
To je bilo 3 leta nazaj, zakaj je tako pisalo jaz ne bi vedela, če želite imam tudi te listke spravljene in vam jih ne vem kaj skeniram da boste vrjele. Kako pa zgleda to pri postopkih pa žal ne bi vedela ker je bilo to zadnje kar sva delala saj so ugotovili da ima azoospermio, tako da se mu kasneje nikoli ni bilo potrebno več ” sprazniti “.
V latinsko angleškem slovarju ti pa to pomeni non – no potest – able – kar lahko jemleš zelo različno saj ne piše nezmožen za delo temveč samo ne zmožen – lahko tudi glede spolnih odnosov!!!
Lp, Mojca
Saj sem ti napisala da sem to opravila pred 3 leti to se pravi leta 2000 in kaj piše na listku iz leta 2002 ne bi vedela!
tako ali tako se mi zdi pa tole že presneto brezvezno, naj pomeni kar pomeni in verjamem da pomeni bolniško mene je pač zavedlo to kar piše na tistih dve presnetih listkih.
Brez zamere,
LP, mojca