Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? nolvadex

nolvadex

POzdravljeni1
Sem na hormonski terapiji, po prestani operaciji dojke in bezgavk, kemoterapiji in obsevanji. Nolvadex jemljem 2 krat dnevno.Posledično nimam več menstruacije. ZAnima me kako je s spolnimi odnosi. Se morem prav tako zaščititi, je možno da zanosim?
Kakšne so vaše izkušnje z Nolvadexom, ste se zredile, imate kakšne druge težave?
Hvala za odgovore.

Ja, lahko zanosite; vendar bi prislo pri otroku do malfarmacije, zato se ne sme jemati Nolvadexa, če ste noseči ali če dojite. Tudi v navodilu piše, da ne smete zanositi med jemanjem Nolvadexa in najmanj 3 mesece po tem.

—————————————-

NEVARNE INTERAKCIJE:
Na tem mestu želim opozoriti na interakcije Nolvadexa in podobnih zdravil, ki vsebujejo Tamoxifen: Tamoxifen•Citrat: Ebefen (A), Mandofen (D), Nolvadex (D, A, CH), Tamec (CH), Tamokadin (D) in drugi generiki (D, A, CH)

z antidepresivi, ki vsebujejo Paroxetin:

Allenopar (A), Deroxat (CH), Dropax (A), Parexat (CH), Parocetan (A), ParoLich (D), Paronex (CH), Paroxalon (D), Paroxat (D, A), Paroxetop (CH), Seroxat (D, A), Stiliden (A), Tagonis (D), in mnogimi generiki (D, A, CH)

http://www.aerzteblatt.de/nachrichten/40020/Toedliche-Wechselwirkung-Antidepressiva-schwaechen-Tamoxifen
lp

Draga Mena,
ja, kljub temu, da nimate vec menstruacije, se morate zascititi. Vsaj tako je meni rekel moj zdravnik. Ker sem imela hormonsko odziven tumor, ne smem uporabljati nobene hormonske zascite, ostanejo samo mehanska sredstva (kondom, diafragma). To je sicer nadlezno, ampak ce se mora, se mora. Preverite pri svojem, kaj lahko uporabljate.

Jaz sem na nolvadexu zdaj skoraj 2 leti, vzporedno prejemam tudi injekcije zoladex; stranskih ucinkov je cela gora, tako da v bistvu ne vem, od katerega zdravila je kaj. Muci me nespecnost, vrocinski valovi, bolecine v sklepih; moji dragi pa pravijo, da tudi razdrazljivost 🙂 Malo sem se tudi zredila, ceprav res pazim pri hrani; verjetno imam ob takole spremenjeni presnovi premalo gibanja in bi se morala se malo potrudit.

Pozorni bodite tudi na morebitne krvavitve – ce pride do tega, takoj na kontrolo h ginekologu. Nolvadex lahko povzroca (lahko tudi nevarne) spremembe na maternicni sluznici, zato previdnost ni odvec.

Vse dobro vam zelim.

New Report

Close