Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Nolpaza 2.

Nolpaza 2.

Mene pa zanima, ali Nolpaza tudi zdravi. Po 14 dneh jemanja je bistveno bolje, ni pa 100% dobro. Čisto malo in včasih še čutim. Kaj svetujete? Hvala lepa!

Pozdravljeni. Da, nolpaza in sorodna zdravila s tem, ko znižajo kislost znotraj želodca, omogočijo, da se zaceli vneta sluznica. Če izboljšanja ni ali ni v celoti, je praviloma koristna gastroskopija.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala!
Verjetno bi bilo dobro to opraviti čimprej, kajne, in vmes popazim na hrano …

Kar čez noč itak ne boste na vrsti 🙂 Pozornost pri hrani pa je vsekakor koristna.
lep pozdrav

a ni gastroskopija namenjena odkrivanju kakih želodčnih težav in ne za terapijo? ker ste g dr. tak napisali, da je gastrosk. kot terapija, meni pa je tko znano, da je to preiskava.

ob tem me še zanima na kateri strani se konča črevo (preden zaide v danko ali kam). a je to morda na levi strani?= in ko imamo kake prebavne motnje, je bolje ali slabše,če ležim ob bolečinah na levi strani (v kolikor se tam konča črevo)?

Koliko časa pa sploh lahko čakam s tem pregledom, si lahko zelo škodujem?
Sicer grem lahko tudi samoplačniško.

Zdravo. Napisal sem, da je koristna in ne, da zdravi. Koristna pa je zato, da pojasni stanje sluznice, morebitne razjede in druge spremembe, poišče morebitno okužbo z želodčno bakterijo, na osnovi izvida pa je možno določiti način in trajanje zdravljenja. Koliko se mudi je odvisno od morebitnih “alarmantnih” znakov, eden iz med njih je krvavitev iz črevesa v smislu črnega smolastega blata… … … To lahko oceni zdravnik, zgolj blage težave pa niso znak, da bi se s preiskavo ful mudilo in ne vidim pravepotrebe po samoplačniški preiskavi.
Lep pozdrav

torej znova, če mi že niste podali odgovora na to:
ob tem me še zanima na kateri strani se konča črevo (preden zaide v danko ali kam). a je to morda na levi strani?= in ko imamo kake prebavne motnje, je bolje ali slabše,če ležim ob bolečinah na levi strani (v kolikor se tam konča črevo)?

hvala in lp

Dober dan!
Tudi meni po jemanju Nolpaze ni povsem dobro, nekoliko bolje morda. Kaj pa je lahko še vzrok bolečini, če Nolpaza ne pomaga? Hvala doktor.

Debelo črevo gre po desni gor in po levi dol in preko rektuma proti anusu. Na kateri strani ležite pa ni pomembno oz kakor vam paše.
Lp

@hanaK
Še vedno je to lahko gastritis oz vnetje želodčne sluznice, razjeda želodca ali dvanajstnika, refluks in posledično vnetje sluznice požiralnika. Pa srčni infarkt lahko boli v žlički, pa še marsikaj nepovezano z želodcem.
Lep pozdrav

New Report

Close