Nolpaza 2.
a ni gastroskopija namenjena odkrivanju kakih želodčnih težav in ne za terapijo? ker ste g dr. tak napisali, da je gastrosk. kot terapija, meni pa je tko znano, da je to preiskava.
ob tem me še zanima na kateri strani se konča črevo (preden zaide v danko ali kam). a je to morda na levi strani?= in ko imamo kake prebavne motnje, je bolje ali slabše,če ležim ob bolečinah na levi strani (v kolikor se tam konča črevo)?
Zdravo. Napisal sem, da je koristna in ne, da zdravi. Koristna pa je zato, da pojasni stanje sluznice, morebitne razjede in druge spremembe, poišče morebitno okužbo z želodčno bakterijo, na osnovi izvida pa je možno določiti način in trajanje zdravljenja. Koliko se mudi je odvisno od morebitnih “alarmantnih” znakov, eden iz med njih je krvavitev iz črevesa v smislu črnega smolastega blata… … … To lahko oceni zdravnik, zgolj blage težave pa niso znak, da bi se s preiskavo ful mudilo in ne vidim pravepotrebe po samoplačniški preiskavi.
Lep pozdrav
@hanaK
Še vedno je to lahko gastritis oz vnetje želodčne sluznice, razjeda želodca ali dvanajstnika, refluks in posledično vnetje sluznice požiralnika. Pa srčni infarkt lahko boli v žlički, pa še marsikaj nepovezano z želodcem.
Lep pozdrav