Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nohti na rokah….

nohti na rokah….

Pozdravljeni!
Z nohti na rokah imam že več kot dve leti probleme, in sicer se mi stalno lušči vrhnji del nohta (skoraj do polovice nohta). Barva nohtov je normalna. Bila sem že pri splošni zdravnici, pa mi je samo rekla, da naj uživam dovolj mlečnih izdelkov, sadja in zelenjave. Menim, da pojem dovolj omenjene hrane. Poskusila sem tudi že s tabletami Biotin, z raznimi utrjevalci in laki za problematične nohte, uporabljala sem tudi že kreme, ki naj bi nohte “nahranile”. Vednar vse to mi prav nič ne pomaga.
Pomislila sem že, da imam mogoče glivice na nohtih. Izvedela sem, da lahko v lekarni kupim Lamisil pršilo – proti glivicam na nohtih. Zanima me, ali lahko uporabljam omenjeno pršilo, čeprav ne vem, ali imam res glivice? Mi lahko škodi v primeru, da nimam glivic? Ali mi mogoče svetujete kaj drugega? Zdravnica me ni poslala k nobenemu dermatologu, zato iščem rešitev drugje.
Hvala za odgovor.
G.

Pozdrav!

Po opisu bi sklepal, da nohtom pač nekaj manjka, zato svetujem Unicap M 1 tableto na dan 3 mesece, učinek pa se bo pokazal po pol leta.
Lamisil pršilo ne more škodovati, mislim pa , da ne gre za glivice, vsaj po opisu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close