Nohti in delovni čevlji
Pozdravljeni.
Zaradi neprimernega modela delovnih čevljev mi je odpadel noht na nogi, dva druga pa kažeta znake, da še bosta. Stvar ni prijetna, vendar pa osebna zdravnica pravi, da ne more nič, dokler stopalo ni deformirano, ker bi bila ona kriva, če se poškodujem.
Ampak, kdo bo kriv, da zdaj čakam, če/kdaj bo kaj deformirano?
Ker se ni najbolj prijetno čakanje na to, da/če bo stopalo deformirano, do takrat pa moram nositi delovne čevlje, ki mi povzročajo bolečine, vas sprašujem, če res ni druge možnosti, kot da brez moči čakam, da mi bodo odpadli nohti, čeprav točno vem, kaj povzroča težavo, a nič ne morem za to. Res ni druge rešitve kot čakati? Menite, da bi bilo smiselno prositi za drugo mnenje ali je taka splošna praksa v primeru delovne obutve?
Taka rešitev se mi namreč ne zdi preveč človeška. Tudi delodajalec nima posluha za to, jaz pa se počutim popolnoma brez moči.
Ne spoznam se na čevlje, v medicinskem smislu pa seveda ni odvisna samo od modela čevlja, pravilne velikosti, primerne pristriženosti nohtov, se mi pa zdi, da je zelo malo verjetno, da bi prišlo do deformacije prstov, če so čevlji vsaj prav oz primerno veliki in široki za vaše stopalo
Lep pozdrav
Lep pozdrav