Najdi forum

Nohti

Prosim za pomoč pri težavi z nohti. Nikoli nisem imela močnih, trdnih nohtov, tudi lase imam tanke, ne preveč goste.
Že kako leto dni pa se mi nohti plastijo. Najprej so se mi samo v delu, ki zraste čez prst, zdaj se mi že skoraj cel noht. Ker je potem tanek me boli pri vsakodnevnih opravilih. Poskusila sem že vse mogoče: lak, pa brez laka, pa utrjevalci, pa dermatolog in vitamini – ni ugotovil ka j bi bilo narobe – pri delih z vodo in čistili nosim rokavice, z zemljo ne delam, še z vodo minimalno, pojem ogromno sadnja zelenjave, žit, pač vse, kar sem kdaj kje slišala, da pomaga. Poskusila sem tudi z pivskim kvasom.
Poleg tega, da me to boli je še grozno neestetsko. Cefra se mi tudi kožica okoli nohtov, da imam prste vse olupljene.

Naj še omenim, da so mi pred 4 leti začeli močno izpadati lasje. Splošna zdravnica me je poslala na vse preglede, kar je bilo možno. Tudi samoplačniško sem še dodatno iskala pomoč, pregled hormonov, ščitnice…. Nihše mi ni znal povedati, zakaj izpadajo lasje (po celi glavi). Zdaj je malo boljše, vendar se lasje ne okrepijo. Uporabljala sem tudi Folten.

Stara sem 34 let, rodila pred 12 leti, kako kilico preveč (5 kg), gibam se zmerno, dednih blezni ni, jem zdravo. Nisem drastično hujšala, spijem veliko kefirja….
V moji družini (po mamini strani) imamo vsi take probleme, a nihče tako hudo. Nohti so lomljivi a se drugim ne plastijo.

Že 7 -8 let se mi močno potijo stopala. Tudi nismo našli vzroka. Čim obujem čevlje (usnjene!) me začnejo peči podplati, kot da imam v njih ogenj, postanejo mokri. Po nekaj mesecih so čevlji zanič od večne vlage. Redno jih menjavam, uporabljam kreme proti potenju, pa še smrad …….
Človek bi kar obupal.
Natrosila sem veliko vprašanj. Prosim, če mi lahko kako pomagate.
Lep dan.

Spoštovani!

Nekaj je gotovo dednega na tem, da imate slabe nohte in lase, ostalo pa naredijo kemikalije, ki se jim ne moremo izogniti. Svetujem vam, da se obrnete na kozmetičaro ali frizerko, ki dela umetne nohte, v začetku vam jih bo morala nalepiti, kasneje pa z dvokomponentno maso utrditi vaše lastne. Dolžino boste lahko izbrali po želji in če so lepo narejeni jih sploh ne ločite od pravih. Rešitev je, vendar ne gre brez stroškov. Te nohte je treba obnavljati 1x na 5 – 6 tednov, vmes pa 1x spiliti, vendar se vam ne bodo trgali, ne bo vas bolelo in ko se jih boste navadili boste z njimi lahko tudi krepko drgnili.

Kar se las tiče, izognite se pogostemu fenanju ter trajnam in barvam. Če si lase barvate, poskusite s kano, vendar uporabite naravno, torej le rdečo, ker so ostalim kanam (črnim, rjavim) dodana umetna barvila.

Za noge pa kupite v drogeriji ali lekarni pripravke, ki jih je na trgu kar nekaj in nosite udobne ter odprte čevlje, potenja verjetno v celoti ne boste mogli odpraviti.

Najbolj naj bi znali pomagati zdravniki.

Moji mami so tudi izpadali lasje, dokler ni zacela jemati kontracepcijskih tablet Diane 35. Ti naj bi pomagali tudi pri problemu z izpadanjem las. Zato priporocam, da se o tem pogovorite tudi s svojo ginekologinjo in jih predlagate uporabo teh tablet.

Sicer pa kar se tice nohtov… ne odlocite se za umetne nohte, ker samo se poslabsajo stanje zaradi lepil, ki se jih uporablja za pritrjevanje. Priporocam vam, da si v lekarni kupite tablete od Natural Health “Za lase in nohte”. Vsebujejo namrec zelezo, B vitamine in ostale sestavine, ki so gradniki las in nohtov. Jaz sem jih uporabljala, moja mama pa tudi in res delujejo. Mami so se zelo lomili nohti, zdaj pa je stanje neprimerljivo boljse in tuki lasje so bolj mocni in ji ne izpadajo.

LP

Dovolite mi le pripombo:
– Diane je hormonski preparat, za katerega mora biti postavljena indikacija, zgolj izpadanje las in slabi nohti niso razlogi, da bi to zdravilo ginekolog predpisal, temveč mora biti ugotovljen hormonski disbalans, katerega stranski pojav je izpadanje las: npr. previsok nivo testosterona (moškega spolnega hormona) v krvi ženske ipd.

– Umetni nohti se lahko nalepijo, drug način pa je, da se lastni nohti premažejo z dvokomponentno maso in na tak način utrdijo. Postopek sicer res ne izboljša kakovosti in rasti lastnih nohtov, prepreči pa boleče zatrganine in lomljenje.

MM,

tudi jaz sem imela podobne probleme z nohti in z lasmi. meni je pomagala preprosta zadeva: v lekarni sem kupila tablete Kalcopan (kalcijeve tabletke), vsak dan pojem 1 ali 2. rezultati so se pokazali že po enem mesecu… Velja poskusiti!

lp,
mojca

Sama imam veliko težavo zaradi dlakavosti, ki sej e začela po v času in po nosečnosti. Naj omenim ginekologu, bi mi Diane pomagale?

Spoštovani!

Diane ginekologi predpisujejo tudi pri cističnih spremembah ovarijev, ki imajo navadno kot posledico preveliko poraščenost oz. poraščenost po moškem tipu, ker pa ste že rodili, bo verjetno zadevo v roke vzel endokrinolog, poraščenost je lahko tudi posledica nepravilnega delovanja drugih žlez z notranjim izločanjem, zato se obrnite s problemom najprej na svojega splošnega zdravnika, da vas pravilno usmeri.

New Report

Close