Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nohti

nohti

Pozdravljeni!
Poiskala sem vaše odgovore na temo glivice in nohti, vendar nisem dobila informacije, ki bi me zanimala. Jaz imam namreč glivična palca in sem poskusila z vsemi sredstvi, ki so na voljo v lekarnah (od laka, tablet, lamisila,mycospora, odstranjevanja in potem tudi alternativnih sredstev – alg, olje čajevca ..) Beli lisi se sicer nista povečali, zmanjšali pa tudi ne in nohta sta odstopila že pred 10-imi leti. Nohta sta malo debelejša. Sem pa tudi tekačica, tako da so večkrat odpadli nohti na ostalih prstih in so zrasli zadebeljeni.
Zanima me: ali se je kdaj zgodilo, da ste pomagali komu z glivičnim nohtom in je pognal zdrav, brezhiben noht. Ali je to sploh možno?
Kako naj ravnam z nohti, pod katerimi se pri teku poleti nabere kri, in potem odpadejo. Zakaj zraste deformiran noht? Naj ga brusim s pilico in tanjšam? Hvala.LP

Spoštovani,

zanima me , če je bila pri vas laboratorijsko dokazana glivična okužba.
Namreč pri športnikih prihaja pogosto do mikrotravm tako nohtne posteljice kot same nohtne plošče zaradi udarcev na sprednjo površino tekaške obutve, zato je zelo pomembna izbira pravilne obutve.
Nohti so lahko podobno spremenjeni kot tisti z glivično okužbo.
Obstaja možnost, da bi še kirurško odstranili prizadet noht. V 20- 40 % glivične okužbe ne pozdravimo oz. je potrebna preventivna terpija oz. dovolj dolgo zdravljenje, kar pomeni 6 mesecev lokalne terapije.
Pomembno je , da ni naleta nohtov na sprednjo stran obutve.

Lep pozdrav
LArisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Jaz sem tudi imela glivične palce (zadebeljene in vzdignjene nad podlago) na nogah. S pilico sem si jih počasi in vsak dan pilila (odstranjevala bolan del nohta), dokler nisem odstranila ves bolan del in dosegla zdrav del nohta. Ko je noht rasel, sem še vedno pilila do živega. Tako sem sčasoma dosegla, da se je noht spet prirastel na podlago, in je postal lep in zdrav na pogled. Sedaj gledam, da imam vse nohte na nogah čim bolj na kratko porezane in sproti odstranjujem odmrlo kožo pod nohti, ki je prikladno leglo za glivice. Priznam, da je treba imeti za tako delo, ki sem ga opisala, na voljo dovolj časa, precizne natančnosti in potrpežljivosti, ki se pa kasneje obrestujejo z lepim izgledom nohtov.

New Report

Close