Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija noht na palčku

noht na palčku

Pozdravljeni,
Pri 4 letnem sinu se je pred približno pol leta začel noht palčka na roki brazdati-noht je vzdolžno valovit in sedaj ko je že toliko časa mimo se je noht začel luščiti ker so brazde počile. Je alergik in se mu je istočasno na palčku iste rokice-na koži pojavil večji izpuščaj, ki si ga je precej praskal. Mogoče je da si je zaradi praskanja poškodoval obnohtno kožico na rastišču nohta, ker jo nima.Dve otroške zdravnice sem vprašala za mnenje in sta rekli, da je verjetno zaradi alergije, ena mi je pa omenila gljivice. Kaj vi menite in kako naj mu pomagam? Sicer sva v nekaj dneh naročena h alergologu, vendar predvidevam, da bomo zadevo morali rešiti sami ali pa z obiskom pri dermatologu. Seveda ne bi rada , da bi vsa zadeva pristala pri diagnozi-gljivice in bi s poskušanjem raznih mazil zadevo samo poslabšala ali podaljšala, kot lahko sklepam po izkušnjah drugih iz postov ki sem jih malo prebrala s pomočjo iskalnika.
Noht in kožico mu mažem z aloe vero -first sprejem in z tea tree kremo, ki naj bi oba delovala protivnetno. Zdi se mi da je nohtek zadaj lepši vendar ima še vedno brazde, obnohtna kožica pa se še ni zarasla.
Za vsakršen nasvet vam bom hvaležva,
Lep začetek 2006 in veliko zdravja,
Darja

POzdravljeni!

Po opisu menim, da gre za posledice po vnetju obnohtne kožice.
Glivice lahko izključimo le z mikološkim pregledom, vendar bi v tem primeru v obnohtju videli vneto, pordelo kožo, izcedek….
Vsekakor pa v kolikor noht na predelu ob nohtu raste gledek, skrbi niso potrebne.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close