Nohet
Spoštovani,
pred kakšnim tednom sem opazil na palcu leve roke majhno izboklino na nohtu. Izboklinica je brezbarvna (barva nohta), malenkost pod sredino nohta, zajema cca 2/3 širine nohta, na obeh krajih nohta je ni (prehaja v nič). Pod izboklinico je bel polkrog (ob korenu), nad izboklinico je podolgovata bela lisa (dolžina 5 mm, širina < 1 mm). Izboklinica je majhna, vidna iz profila. Izboklinica je široka cca 1 mm, visoka pa zelo malo.Če potegnem s prstom po nohtu jo komajda čutim, lepo jo čutim, če potegnem preko nohta z drugim nohtom. Občutek imam, celo da je proti korenu nohta še manjša (kakor da bi nohet prešel v "stopnico"). Res je da si nohte velikokrat grizem. Na drugih nohtih sprememb nisem opazil, pa tudi drugih težav z nohti nimam. Pred leti sem bil operiran na dvanajstniku (leomiom), za zdaj težav nimam, tudi vse kontrole so bile v redu. Veliko tudi delam okoli hiše, tako da mi tudi razni udarci ali podobne nezgode na rokah (ali drugje) niso tuji. Ali mi lahko pomagate z nasvetom, kaj bi to lahko bilo? Na kaj moram biti pazljiv v bodoče glede te izboklinice?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Tinko
Pozdrav!
že sam ste navedel vsrto vzrokov, ki lahko rezultirajo z neravnim nohtom.
Največkrat je vzrok poškodba nohta ali obnohtja.
V kolikor je to, potem bo noht prerastel in po pol leta izbokline ne bo več.
Kaj več vam težko rečem na ta način.
Lep pozdrav