NOGOMETNI STADION
zakaj pa je tako malo gledalcev? ker sploh ni take vibre, je pač lažje se gonit po travi, kot pa kaj razumet.
Gledališča – nimajo denarja, sicer pa ne gre samo zanje – koliko kulturnikov se bori, da lahko svoje projekte spelje, vem iz lastnih virov in izkušenj!
ja, res žalostno, da moramo na tak način do denarja priti… Da je primitivno izživljanje največji vir dohodkov v tem svetu!!!
Totalno nebistveno, kateri spol to počne.
kakšne zveze ima to s čim, da bo delniška družba!? bistvo je v tem, da se daje denar za take stvari! Ni važno, od kod prihaja! naj pa delničarji podpro kliniko, pa kulturo!
Človek se kar zamisli nad takimi izjavami…in na koncu pride do sklepa…da obstajajo še večji čudaki. Tokrat ne bom napisal “pa brez zamere”, kakor želiš.
LP, miki
no, pa še tole:očitno ti situacija v naši kulturi niti pod razno ni znana! totalna sramota, da človek konča umetniško akademijo, pa komaj shaja! vem, v kake situacije so postavljeni igralci in pevci in še marsikdo, ki ne služi s tem, da se ves prešvican valja po travi!
kar se tiče tako zelo zaželenih “visokih gostov nogometašev” iz tujine, mar bi povabili morda kakega vrhunskega umetnika, strokovnjaka, naj pridejo k nam gostovat – tega je kljub vsemu PREMALO! In seveda, nikoli dovolj denarja…
ampak to je pač splošna zavest ljudi: totalno nizka, iz ene debilne tekme (in iz drugih) naredijo cel cirkus, ki je samo izgovor za izživljanje (kaj vse so počeli navijači – končno prilika, da se zdivjajo) – človek s potlačenimi nagoni, ki zdaj butajo na vseh straneh ven, bodisi v vojni bosidi v fuzbalu – dokler bodo ljudje rabili fuzbal (ki je najbolj primitiven šport – zelo rudimentaren: brcaš žogo, zelo osnoven, agresiven gib, ki seveda vžge pri splošnih množicah, ki so polne istih nagonov; vendar podobno velja za ostale športe, ki so malce bolj prefinjeni, zato pa okoli njih ni take evforije – a še vseeno samo hrana za ego; šport sam na sebi je lep, a tekmovalnost je ogabna! Gibaj se zaradi sebe, ne pa,da se greš kdo bo koga!), torej, dokler bodo ljudje rabili fuzbal, bodo rabili vojno! V osnovi je to ena in ista stvar! In nobenih poslanic miru in podobnih neumnosti – dokler se človek malce ne dvigne iz tega podnja, sploh ne razume kaj je to resničen mir! Človek z visoko zavestjo in resnično zrelostjo ne potrebuje takih izživljanj! za sproščanje agresije pa pojdite sekat drva ali vrečo boksat – ampak to seveda ni zanimivo, ko pa ni TOČK in NAGRAD!
Ni res da nas privlačijo samo kolektivni športi in borbenost. Kaj pa recimo fitnes, ko ti ne gre za tekmovalne namene? V vsakem primeru tekmuješ, če ne drugač pa sam s seboj – ali ti bo uspelo ali ne. Tudi umetniki in glasbeniki – bojo nardili komad, ki bo zmagal na Evroviziji? Seveda iz vsega tega nastane velik show, množica ljudi, cela Evropa spremlja ta glasbeni dogodek, vsi so evforični in v pričakovanju zmage. Veš, draga sita, borbenost in tekmovalnost je tisto, kar nas ohranja pri življenju, pri pameti. Kar se pa tiče sproščanja agresije – boljše da jo sproščamo na pasivni način, kot pa aktivni (pretepi, nevarna vožnja po cesti itd.).
Vsak človek mora sprostit agresijo, ki se v njem nabira, prehiter je danes življenjski ritem. S tem ne ciljam na nogomet, saj obstaja že od nekdaj. Tudi v diskoteki deluje vse na principu sproščanja energije, ki bi ob zadrževanje prerasla v agresijo…ne da se mi več, ker sem bil dovolj jasen. Če si to razumela si razumela vse.
LP, miki
Ni res da nas privlačijo samo kolektivni športi in borbenost. Kaj pa recimo fitnes, ko ti ne gre za tekmovalne namene? V vsakem primeru tekmuješ, če ne drugač pa sam s seboj – ali ti bo uspelo ali ne. Tudi umetniki in glasbeniki – bojo nardili komad, ki bo zmagal na Evroviziji? Seveda iz vsega tega nastane velik show, množica ljudi, cela Evropa spremlja ta glasbeni dogodek, vsi so evforični in v pričakovanju zmage. Veš, draga sita, borbenost in tekmovalnost je tisto, kar nas ohranja pri življenju, pri pameti. Kar se pa tiče sproščanja agresije – boljše da jo sproščamo na pasivni način, kot pa aktivni (pretepi, nevarna vožnja po cesti itd.).
Vsak človek mora sprostit agresijo, ki se v njem nabira, prehiter je danes življenjski ritem. S tem ne ciljam na nogomet, saj obstaja že od nekdaj. Tudi v diskoteki deluje vse na principu sproščanja energije, ki bi ob zadrževanje prerasla v agresijo…ne da se mi več, ker sem bil dovolj jasen. Če si to razumela si razumela vse.
LP, miki
“Človek, ki konča umetniško akademijo komaj shaja.” Dosti izobraženega folka komaj shaja!
Za tebe je šport očitno debilen, oz. se ti zdi debilna tekmovalnost…za mene si debilna ti!
Eh, ne da se mi pisat, vse kar bom reko je: glupa si!
sploh ne vem, kje naj začnem…
saj sem rekla, da naj se gre agresija izživljat s cepljenjem drv in podobno! In, če bi pozorneje bral, bi videl, da sem napisala, da je šport sam po sebi lep, da je tekmovalnost tista, ki je problematična. In ne mi zdaj, ni športa brez tekmovalnosti, ker to ni res! da se giblješ iz čistega veselja in uživaš v tem, v samem gibanju, da pozabiš nase…Seveda se tu odpira “debata” na tvojo opazko, da nas tekmovalnost drži pokonci – v to se sploh ne mislim s tabo spuščati, ker brez tega ti očitno nisi sposoben funkcionirati, tako kot 99% zemljanov. Ni res, da je tekmovalnost gonilo življenja človeka, zato pa je taka koma na tem planetu, ker se človek sploh še ni razvil. Ampak, kot pravim, s tem zapiram temo, ker jo je nemogoče sploh zares začeti s človekom, ki nima drugačne izkušnje.
Človek ima v sebi veliko nesproščene jeze, zatrtih nagonov ipd. in je zelo zdravilno in pravzaprav nujno, da to sprosti – ampak ne da iz tega naredi tekmovanje, ne s kom drugim, kaj šele sam s sabo! In potem je treba biti vedno boljši in boljši, s čimer nas pita stupidna šola, družba, starši… presegaj, dosegaj, tak še nisi dovolj dober!! Iz tega nastane totalno nesprejemanje samega sebe, ker če ti kaj ni uspelo, če nisi kaj “pametnega” naredil v življenju, nisi vreden… večjih norosti pa še ne; pravzaprav so norci tu inteligentnejši od nas, oni se ne ukvarjajo z bedastimi cilji, oni imajo svoj svet! Seveda to ni nobena rešitev, ampak zakaj pa toliko norosti – iz potlačene agresije, iz nevzdržanja zahtevam, ki si jih sam nalagaš oz. tvoj stupidni ego!To je totalno uničujoče za človeka in potem se sprašujemo, zakaj so stvari kot so, zakaj terorizem pa klanje in podobno. V osnovi gre za ego, no, človeški ego pa ni človeška realnost – ampak to je treba doživeti.Doživeti, da samo si, se sprostiti tak kot si. Si kdaj pomislil, da bi se sprotil tak kot si? Nič posebnega – to je modrost, biti nič posebnega! Ne pa da vsak hoče biti nekaj posebnega – idiotsko! Totalno nenaravno – si že kdaj videl kako drevo, ki bi želelo biti kaj posebnega? Ono samo biva in ustvarja na svijem nivoju, človek pa zares še ustvarjati sploh ni začel! In prosim, ne pridi zdaj s kako civilizaijo, ki temelji na klanju in destrukciji ter umazani politiki! Nihče ne uči človeka sprejeti svoje narave, stalno so potrebne poprave! pa kdo bo naravo spreminjal?Si že in tak kot si si, si dovolj dober! Obnašamo se kot totalni idioti, hlastajoči za bedastimi cilji, ki naj bi nas potrdili – v čem? In kaj potem, ko ga dosežeš? Še više! In jasno, da je povsod norišnica, fuzbal je samo ena izmed manifestacij! In ne mi s tem, bolje to, kot vojna – kaj pa je vojna? Fuzbal na “višjem”, razsežnejšem nivoju! Nič drugega kot to! Ker se je treba dokazat – kaj boš dokazal? Da si? Da obstajaš? To si že in TO JE DOVOLJ! In šele iz tega sprejetja se lahko porodi resnično ustvarjanje.Ampak, človek ni še dovolj zrel, da bi samo bil in bil radosten v tem, se veselil svoje biti in ustvarjal iz čistega veselja, KAR TAKO! Zakaj pa sploh to vesolje, to življenje? Kar tako , iz igre, iz kreacije, iz veselja. V fuzbalu ni kreacije, je destrukcija, tvoj uspeh in zadovoljstvo temelji na tem, kako uničiš nasprotnika – to daje zadovoljstvo tvoji potlačeni jezi.Jasno, poskušaj osvoboditi agresijo, ampak z zavestjo, da gre zgolj zato, da se ta gnoj sčisti in bo človek že enkrat lahko zaživel njega dostojno življenje! Pehanje, ambicije, uspeh, kariera, napori in blazen trud so le hrana za ego, ki se počuti zadovoljnega, da je nekaj dosegel! No, človek pa ni svoj ego, človek je onkraj tega, ampak, kot sem že rekla, to je izkušnja, žal zelo redkih, izjemno redkih, v tej družbi, v tem svetu si tega skoraj ne moremo zamišljati. In tudi ti ne, tega še nisi doživel, sploh si ne moreš predstavljati, kaj se pravi biti brez ega – in tu ego ne pomeni sebičnost, da ne bo pomot, ampak celo tvojo osebnost. In kaj je t.i. osebnost? Preživete izkušnje, ki te morijo, cela tvoja psihologija, misli in čustva. Beseda persona prihaja iz grščine in tam je pomenila “maska”. Kaj pa je maska, kot skrivanje – se pravi osebnost ni tvoja prava narav, je le maska. No, človek ni to, človek je onkraj tega – vem, da ne razumeš, to ni nekaj, kar zveš, ampak doživiš! In dokler človek ne spozna pravega življenja, ne bo zadovoljen, kdo pa je zadovoljen v laži in neresnici? Ta laž pa je nezavedna, človek sploh ne ve, kako zelo je njegovo življenje neresnično.
In bedasto izživljanje na takšnih in drugačnih stadionih človeka samo še dlje v to temo tlači, ampak ni še čas, da bi se človek prebudil… Bili so modreci, ki so se in ki so hoteli svojo izkušnjo predati naprej, a so jo še najboje odnesli, če so jih zignorirali, največkrat pa so jih pobili, kajti svet, družba noče prebujenih ljudi. Nevarni so, ker se jih ne da stlačiti v kalupe, ker imajo svojo resnico, svojo tišino, ki se je ne da manipulirati.
jasno, da je razbijanje v diskaču isto! Samo blaznost človeka, ki še nikoli ni bil v večji agoniji kot je sedaj! Obup, nesmisel, jeza, zagrenjenost, vse to buta na plan, ker se človek še ni prebudil. In je treba to ven stresat tu ali tam, to je naravno, toliko energije mora ven. Ampak kako in s kakšno zavestjo? Človek se mora zavesti, da je sproščanje agresije in negative TERAPIJA in jo kot tako jemati, ne pa iz tega delati hrano za ego, s čimer se zapne v začarani krog in se stvar nikoli ne bo končala! Kajti, ko zadovoljiš ego, ustvariš polje za nadaljnje zadovoljstvo ob uspehu itd. nikoli pa nisi zadovoljen – si le vznemirjen, ekstatičen, tih in zadovoljen pa nikoli! Ampak ta tišina je možna le, ko tvojega ega ni več, ko tvoje psihologije ni več – da, zelo radikalno, ampak ni že čas za zelo radikalne spremembe v človeški zavesti? Vsi poskusi poboljševanja propadejo, ker se ukvarjajo s psihologijo in ti namesto negativnega vzorca hočejo naštelati pozitivnega v tvojo glavo – ob tem pa pozabljajo, da človek ni glava (in tu je mišljen um, čustva, cela psiha), človek je veliko več, je onkraj uma. Vsak vzorec v glavi je le program, um je tvoj izredno učinkoviti računalnik, ni pa TI, nisi to TI. In dokler človek ne bo živel tega, kar v resnici je, ne bo nič bolje.Ampak, kot vedno, doživeti je treba…
Človek je v strašni stiski in potrebuje pomoč. Vsaka pomoč je prepotrebna in krepitev ega je strup.
P.S. Totalno sem zgrožena ob nivoju, da je EVROVIZIJA tretirana kot UMETNOST! Prosim te lepo, sploh nimam besed, ko sem rekla pevci, sem mislila OPERNE IN KONCERTNE PEVCE, ne pa štancarjev, ki zadovoljujejo plitke množice, sem zmotno mislila, da je to očitno, ko sem uporabila sintagmo igralci in pevci – in, da spet ne bo pomote, tu ne mislim kakih hollywoodskih nastopačev, mislim, da moram to sploh razlagati, temveč igralce gledališč ter umetniških filmov!
Dobro razmišljanje, vse je res samo kaj ti to pomaga, če se s takšnim načinom ne da preživet. Ko ti bo to uspelo se mi javi. Pa veliko sreče!
LP, miki
Ja, res je. Izgleda, da slovencem več pomeni daljin’c pa zdravi fuzbalerji, kot pa zdravje nedolžnih otrok. Za pediatrično kliniko se že skoraj desetletje zbira denar, ne vem, kdo je pobasal vse zbrano, kajti o kliniki ne duha ne sluha. Ko pa je nekdo zagnal vik in krik “ej, kakšen grozen stadion imamo”, so v tednu dni potegnili ven stratežki načrt in zdaj že vemo, kje, kdaj in za koliko se bo gradil stadion.
V tednu dni? O izgradnji novega stadiona se govori že celo večnost, tema pa je zoper postala aktualna ob uvrstitvi naših na SP. Daj no, mednarodna nogometna zveza je potrdila, da imamo najslabsi državni stadion v Evropi, še Azerbajdžan ma baje dost boljšega. Lahko se samo vprašaš, kaj si mislijo tuji novinarji, ko morajo sedeti včasih celo na nepokriti tribuni..vse najbolše o Sloveniji! Zdaj vesoljni svet vsaj ve, da nismo Slovaki ampak SLOVENCI!
LP, miki
je težko, seveda, ampak to ni noben izgovor. vsak mora za svojo zavest poskrbeti.
Stadion : Pediatricna
2,7 : 17,9 miljard sit
Stadion:
Del sredstev bo prispevala v zemljiščih – za zemljišča, namenjena športno-rekreacijskemu središču Stožice, kjer bo poleg drugih objektov tudi stadion, je mestna občina odštela družbi SCT 2,7 milijarde tolarjev. (http://www.finance-on.net/show.php?id=14001)
Pediatricna:
leta 1997 0 sit
leta 1998 244.655.310,70 sit
leta 1999 411.870.000,00 sit
leta 2000 422.079.437,00 sit ( dejansko je bilo odobrenih več sredstev, a jih ni bilo mogoče uporabiti zaradi sklepov Vlade).
Za letu 2001 je bilo iz proračuina predvideno 4 miljarde tolarjev.
prispevki in donacijami zbranih 320.000.000,00 (http://www.trzinka.si/skladpk/aktualno.htm)
Zdej si pa naredite svoje mnenje. Lp
V vsakem sportu je treba trdo delat in se veliko odrekat da uspes. Zato je vsak sport vreden svojega spostovanja in noben ni debilen! Probaj it enkrat sama zogo brcat, pa bos videla, da ni tako enostavno.
Denar pa je nujno potreben marsikje, ne samo za kulturo, zdravstvo in stadione.
Lahko bi odgovoril z enako dolgim postom pa ne bom, ker se tak vidi, da ne boš sprejela drugega mnenja. Vedi pa, da zavračam skoraj vse kar si napisala!
Ja TREBA je!!!
Ej, polahko, Miki! Če se ti tako hitro dvigne tlak, te bo
še kap! A ti je samo omemba Zagreba tolko škodila? Je bil
pač napisan ta kraj, ker se mi zdi, da bi nam prej Hrvati
omogočili tekme na njihovem igrišču, kot pa Italijani ali
Avstrijci.
In zakaj sem sploh to napisala? Ker je komentator na eni
od tekem naše izbrane vrste komentiral, da je tekma z
Romunijo zadnja na teritoriju Slovenije, če ne bomo
zgradili ustreznega stadiona. Torej – tudi Maribor odpade!
Slednji menda kar ustreza za mednarodne klubske tekme, ne
pa tudi za reprezentančne.
Pa še tole. Nisem ne iz Ljubljane, ne iz Maribora. Meni je
vseeno, ali se igra za Bežigradom ali v Ljudskem vrtu.
Če me zato uvrščaš med izdajalce, kar veselo. Zase vem!
VEDNO navijam za NAŠE pod vodstvom Katanca, ne glede kje
igrajo.
Toda, če ne bomo poskrbeli, mi Slovenci sami, da bo naša
izbrana vrsta igrala v zahtevanih pogojih (to je tudi
primeren stadion!), bo treba iskati tuje stadione. Kolikor
pa je meni poznano, je v Zagrebu tak stadion, tako kot v
Rimu, Budimpešti, na Dunaju … Še najbolje bi pa bilo
dodatno izboljšati mariborskega, pa bo šlo manj denarja.
Od Ljubljane je pa oddaljen toliko, kot je napr. stadion
Neucamp iz centra Barcelone. Kje pa piše, da mora biti
centralni slovenski stadion prav v glavnem mestu?
Ljudski Vrt ustreza tudi za reprezentančne tekme. Stadion je odobrila UEFA, naslednje kvalifikacije so za Euro in se igrajo pod okriljem Uefe, torej stadion ustreza(čeprav komaj ustreza:). Naših komentatorjev pa ne preveč dobesedno jemat.
lp, muteman
yes, sir, vzeto na znanje! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.