noge
Zdravo!
Stara sem 23 let, velika pa samo 152cm, kar ni normalna visina. Veliko razmisljam o tem da bi sla na operacijo pri kateri ti “podaljsajo noge”, saj me zelo moti in tudi drugi imajo vedno kaksne opazke na ta racun in sem zelo nesrecna. Zato vas prosim, ce mi lahko napisete kaj vec o tej operaciji, zaplete in ceno posega..Ali se ze to izvaja pri nas?
Hvala ze vnaprej in Lep pozdrav!!
Nina
Tovrstne operacije se pri nas izvajajo le v primerih ko gre za bolezensko prikrajšavo katere od okončin. Gre za razmeroma veilk operativni poseg, pri katerem je potrebno prekiniti kost in nanjo namestiti tako imenovan zunanji fiksater – to je kovinsko ogrodje, ki je z vijaki privito v kost. Preko tega ogrodja zatem prekinjeno kost počasi raztegujemo. Gre za dolgotrajen proces, ki na okončinah zapušča tudi brazgotine. V lepotne namene sploh pri vaši višini vam kaj takega vsekakor odsvetujem.
pozdravljeni
zanima me kaj je lahko narobe, ko se mi nenadoma pojavi ostra bolečina v kosti v gležnju, nisem se udarila, ne stopila narobe. imam pa zelo občutljiva in koščena stopala, na desni nogi sem pred pol leta imela operacijo kostnega izrastka na peti, vendar se mi zdi da mi tista kost. oz izrastek ponovno raste.že dva dni pa čutim bolečine tam ko je t.i. ribja kost.zaenkrat ni nobene otekline, vendar se bojim kaj bo če bolečina ne poneha.pred dvemi leti mi je gleženj otekel iz nepojsnjenih vzrokov, sem pa dala kri preverit in so mi naknadno sporočili, da je bila notri neka kostna bakterija. Zanima me , če je tu kakšna povezava s kostnim rakom.
hvala za odgovor in lep pozdrav
danijela
Navedli ste precej podatkov, ki jih je težko povezati v smiselno celotoin podati kakšno konkretno mnenje za kakšno težavo gre. Ne vem koliko ste stari, ali gre za levi ali desni gleženj, pišete da ste imeli na desni strani na stopalu že neko operacijo, vendar niste napisali kje naj bi bil ta kostni izrastek, kaj je t.i. ribja kost na stopalu pa tudi ne vem. Če vas skrbi, da bi imela kostnega raka oz. da je to vzrok za vaše nepojasnjene bolečine v gležnju je še nejbolje, da opravite rentgensko slikanje tega sklepa, na podlagi katerega je možno izključiti takšno bolezensko dogajanje na skleletu stopala.
Dvomim, da boste našli pri nas kakega zdravnika, ki bi to počel iz estetskih razlogov. Koliko takšna operacija stane vam ne bi vedel povedati, gotovo pa ni malo, saj takšno podaljševanje traja mesece in zahteva stalno oskrbo s strani zdravnika.