Najdi forum

Pozdravljeni!

Že nekaj časa imam težave z nogami, predvsem z desno. Boli me spodnja mišica in dveh prstov na nogi ne čutim oz so večino časa mrzli in beli. Bila sem že pri manualnem terapevtu vendar se je stanje samo poslabšalo. Zanimam me kaj bi to lahko bilo? Začelo pa se je ko sem pred dvema letoma in pol dobiral lokalno injekcijo v hrbtenjačo. Počasi je začela noga postajati boleča in mravljinčasta, potem je vmes malo bolje in spet se ponovi izgine pa nikoli.
Boli me ob hoji.
Pred tednom dni pa sem dobila še injekcijo proti bolečinam v tazadnjo in od takrat je stanje grozjivo. Najprej me je zabolela cela noga (ko sem imela injk. še v sebi) čez tri ure pa je bila moja nart in priti popolnima mrtvi. Naj povem da sem tudi veliko v postelji ker sem po operaciji in zato tudi veliko na hrbtu (pravzaprav skoraj vse čas) in vsaj tričertr dneva jo ne čutim. Zdravnik ki je pogledal kam mi je zapičila injekcijo je prepričan da je zadela kak živec.
Kaj naj naredim za to poškodbo in kaj za prejšnjo?
P.S. Lahko pa je malo poškodovan tudi živec zaradi obsevanja, ali se to kdaj tudi samo po sebi popravi od obsevanja in od napačno dane lokalne anastezije?
Iskrena hvala za odgovro

Draga Maša,

Vsekakor vam svetujem čim prejšnji obisk pri zdravniku , da se ugotovi vzrok vaših težav. Morda je bil problem pri invazijah z injekcijo, morda gre za normalen razvoj bolezni, morda so injekcije le pospešile zadevo, težko je vedeti na osnovi podatkov, ki ste jih dali. Pomembno bi bilo vedeti, na osnovi kakšne diagnoze ste dobili prvo in drugo injekcijo, verjetno se ni delalo kar tako na pamet. Če je zdranik ugotovil, da je injekcija inicirala nek živec, bo verjetno držalo. Verjetno vam je pa ta isti zdravnik svetoval kot nadaljni postopek zdravljenja?
Vsak živec se v normalnih razmerah obnavlja sam, vendar z različno hitrostjo, vsekakor zelo počasi. Živec pa očitno ni poškodovan, ampak le razdražen, saj bi sicer najmanj določene čutne ali gibalne funkcije odpovedale.
Obsevanje načeloma ne bi smelo vplivati na živec, vendar ne vem niti kakšno obsevanje česa ste imeli.
Torej, čim preje k zdravniku, verjetno bo potrebna tudi kakšna dodatna preiskava, da pridete do diagnoze, ki je edina lahko osnova za pravilno smer zdravljenja.

Lep pozdrav,

New Report

Close