Najdi forum

halo!
Kaj priporočate za oblikovanje stegenj. predvsem bi rada malo zmanjšala obseg nog. Začela sem s tekom sam sem se ustrašila, da ne bi dobila še bolj mišičaste noge in se mi obseg ne bi zmanjšal
hvala za odgovor!

jjjojjjjj

koliko mišičastih punc je na svetu.. zanimivo, zanimivo… 🙂

Če želiš zmanjšat obseg stegen, manj in bolj zdravo jej in se lepo gibaj naprej, pa bo. Problem je v maščobi, ki je okoli mišice, ne v mišici. Sem 99, 9999% prepričana v to.

Ana: Od preveč aerobnih lahko dobiš marmorirane (medmišična maščoba), ja. Pravilna dieta in recimo kardio zjutraj na tešče 30min nekajkrat na teden ter treningi v fitnesu bi morali zadostovati.

sam sem imel vedno precej “velike noge”.

sedaj sem na dieti in redno delam trening nog in to zelo intenzivno in se mi je obseg zmanjšal za 5 cm. sedaj so pa bolj vidne mišice tako da le ni toliko mišic n anogah kot nekateri mislite predvsemženske mislijo da imajo noge samo iz mišic!

lahko napišeš ta tvoj “trening nog”? kako izgleda, koliko ponovitev, koliko časa?
Hvala!

najprej ekstenzija sede, nato počep ali “preša” nato pa pregib zadaj

delam pa 2 segrevanji z avsako vajo nato pa s tako težo da imam mišično odpoved pri 12-15 ponavlanj

jz mam pa drgac problem…zadna 2 mesca se ukvarjam s sportom kr pogosto…no namest da bi trebuscek lepo ravn ratu sm si pa okrepila noge (nic vec ohlapnega speha)…sej vem mnoge bi mi zavidale sam kako nj pa u trebuh shujsam…trebusnjaki…sej vem …jih tut nardim kr velik ampak trebuh noce ratat raven 🙁 kaksn nasvet??

j apotrebno bo maščobo skurit in to z prehrano in pravilnim treningom!

in kaksn je praviln trening?

da se dela vaje za vse mišičn eskupine, da se vaje izvajajo pravilno in z pravo obremenitvijo, trening z utežmi kombiniran z aerobnimi aktivnostmi.

en ali dva dni uteži nato aerobni,….

Krpan prav imaš. Kako bi bila srečna, da bi lahko rekla, da imam mišičaste noge… Pa že pet let se trudim… Vsi oziroma vse se preveč bojijo mišic, ampak za mišice bi moral biti po moje ves čas v fitnesu in delati…

Punce ne bojte se! Mišic ni mogoče ful nabiti v ful kratkem času.

Nives

Mene pa zanima, zakaj sem dobila kar 5 cm večji obseg nog, na ostalih predelih pa se je obseg zmanjšal. Shujšala sem tudi 3 kg.
Predvsem sem se zdravo prehranjevala in trenirala na orbitreku.
To prakticiram malo več kot en teden- res pa je, da prej nisem nikoli nič trenirala in se bolj malo gibala (faks pa to, pa vse ostalo…)
Kdaj se bo obseg nog začel zmanjševati, ker mi gre počasi na živce.
Pa še to, kje se meri obseg stegen- jst imam največji obseg čisto na vrhu noge in merim predvsem tam- ali je to prav- ali je sploh mogoče tam zmanjšati obseg?

Pozdravljeni

ANITA

Tudi jaz se ubadam z podobnim problemom. Nimama pojma zakaj je to tako.

Sama si pravilno ugotovila, da se ti je obseg povečal, ker si začela malo delat za noge. Pa kaj ni to fino – izgubila si kg in zmanjšali so se ti obsegi, na nogah pa si dobila rahlo povečan mišični tonus.

Ne skrbi, mišice na nogah se ti ne bodo povečevale v nedogled (to je samo prva faza, ker pač prej nisi nič športala), vztrajaj pri vadbi in dieti in obsegi se bodo zagotovo manjšali.

Kje si meriš obsege je vseeno, važno je le, da meritve izvajaš vedno na istem mestu.

Obsege pa je mogoče zmanjšati povsod! Garantirano:)

Lp Naja

Ugotavljam, da to, da na enem treningu najprej delas z utezmi, potem pa laufas…intervali ali sprinti ni tako slabo. To je nekaj kar atleti delajo ze dolgo dolgo casa.
Fajn je, ker misice na nogah aktiviras na dva razlicna nacina. Spomnim se, da sem imel dobro definicijo, ko sem npr. zjutraj plaval, popoldne pa delal duatlonske menjave…tek, pa takoj na kolo, pa spet tek….in to nekaj ponovitev…tega ne priporocam…ker ubija!

New Report

Close