Najdi forum

mene pa zanima kako naj shujsam v noge se posebej v meca ker imam zelo debela…kaj naj naredim…prosim pomagajte mi. teja

Teja,

Najbrž je za tvoja močna meča kriva genetika. Žal se hujšati samo v določen del telesa ne da. Maščobo porabljamo holistično oz. povsod kjer je na razpolago… ne pa lokalno. Zato tudi ni mogoče shujšati le v meča, le v roke oz. le v trebuh. Shujšaš lahko postopoma povsod naenkrat.

Bolj je pomembno, da s treningom ne okreepiš še bolj svoja meča, torej se izogibaj steperja, hoje oz. teka v hrib. Tudi kolo, le po ravninah… najbolje je še veslanje, tam meča najmanj trpijo… če pogledaš malo veslače, ima večina kljub temu, da so močni… nesimetrično šibka meča. Seveda ne vsi, večina pa. Pri veslanju bolj trbi nadgolenična mišica kot pa meča. Ko govorim o veslanju, mislim s tem na cardio napravo v fitnesu.

Če se poslužuješ kolesa, potem pazi, da obremenitev ni velika… bolje je manjša obremenitev, pa zato višja frekvenca vrtenja.

LP,
Goran

Goran,
tudi jaz imam debela meča, daj mi prosim povej ali so vaje za zadnjico in noge, ki so objavljene na Olympica primerne zame, se bojim, da ce jih bom izvajala,da bom imela se mocnejsa meca, pomagaj prosim!
lp

New Report

Close