noga
Spoštovani, v levi nogi na istem mestu pod kolenom-levo imam bolečino, ki je še kar znosna, ampak me moti. Na videz se mi noga v tem delu ne zdi širša od druge, ko pa grem merit, pa je širša za skoraj 2 cm.Krčnih žil ni videti, le bolečina je vedno na istem mestu. Po obeh nogah čutim tudi utripanje mišic, ki pa je le malo ponehalo, ker jemljem vitamin B in pijem magnezij.
Zdaj me pa zanima, čemu bi to lahko pripisali. Morda revmi, ki jo imam tudi moja mami, ali pa je kakšen strdek. Kako bi to prepoznala? Stara se 36 let.
Hvala.
Utripanju mišic ne bi nujno pripisoval kakšnih bolezenskih razlogov. Pri strdkih (če govoriva o globoki venski trombozi, ki nam izrazito ni všeč) bi bila noga (izrazito) zatečena (poleg drugih znakov) od mesta strdka navzdol proti prstom. Pri revmatičnem obolenju (v medicinskem smislu in ne “po domače”, ko vsakim bolečinam skeleta rečemo da “ga revma daje”) bi pričakoval bolečine v sklepu/sklepih, lahko oteklino teh in ne le boleče točke. Točno kje bi bilo boleče mesto si v vašem primeru ne predstavljam prav dobro….koliko pod kolenom in kje ste merili obseg?
Lep pozdrav!