Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Nočno spanje, kolcanje, polivanje

Nočno spanje, kolcanje, polivanje

Pozdravljeni!

Zanima me, če je kolcanje lahko kakorkoli nevarno. Naš sin je star šest tednov in se mu zelo pogosto kolca; še posebej po obroku, ali če je zelo dobre volje, npr. od vznemirjenja.

Mimogrede me zanima tudi, kdaj približno otrok prespi noč. Vem, da je to povsem odvisno od posameznega otroka, pa vendar, kakšne so vaše izkušnje? Sama otroka dojim ponoči dvakrat.

Otrok zelo veliko mleka po obroku polije; sicer ne bruha v loku, vendar mnogokrat izlije ogromno količino… Ali je kaj narobe? Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala za odgovore.

Naš fantek je star skoraj štiri mesece in še sedaj veliko kolca, poliva pa tudi ponoči še občasno zahteva dva obroka. Do treh mesecev pa je redno zahteval dva nočna obroka.
Svojo pediatrinjo sem povprašala o teh problemih in pravi sledeče – kolcanje ni nič strašnega in nič nevarnega, bo pač minilo. Polivanje tudi večjih količin tudi ni nič hudega. Lahko, da se je preveč najedel. Sicer pa bo tako spet zahteval svoje, če je bruhnil preveč. No, glede nočnega hranjenja pa mi je svetovala, naj vendarle preidemo na en obrok, da ga ne bomo razvadili. Sedaj si pomagamo z dudko, vendar mu čisto zmeraj ne zadosti. Sicer pa sem presrečna če spi skupaj vsaj šest ur in ko jih je skupaj prespal 8 (od osmih zvečer do štirih zjutraj), sem mu zapela hvalnico!!! To pa je bilo le enkrat. Čakamo na boljše čase…

Mislim, da bi se morali zamisliti, predno dobimo otroka, ali tega zelimo in torej sprejemamo z vsemi dobrimi in slabimi stvarmi vred.To pomeni tudi neprespane noci.
Taksne klamfe, da mora otrok prespati celo noc pri tem in tem mesecu se mi zdijo cista bedarija, saj skoraj ni otroka oz. je tu pa tam kaksen, ki pred dvema letoma ali se kasenje prespi celo noc.Mislim, da mora mamica prisluhniti svojemu otroku in mu pac dati ponoci hrano, ce jo le ta z jokom prosi, saj tudi mi koncno jemo, ko smo lacni in ne po navodilih nekoga drugega.Predstavljajte si , da vam nekdo drug pove, da danes pa ne boste jedli vecerje, ker ste ze siti in bi se lahko razvadili.

LP Mojca

Draga Anita;

Sem mamica 2 leti starega sinčka. Povedati ti moram, da se še vedno ponoči zbuja, tudi po 4 krat in popoje malo soka. Dokler se ga dojila, se je zbujal tudi na 10 minut. Težavo sem rešila tako, da je spal pri meni, tako, da sem ga kar v spanju podojila. Ne poslušaj ljudi, ki ti pravijo, da ga boš tako razvadila. To ti lahko povem iz lastnih izkušenj, saj sem bila tudi jaz zelo zaskrbljena, glede na to, da dude nismo nikoli imeli – ni je maral. Po desetih mescih sem morala urgentno nehati dojiti in od takrat se stanje izboljšuje. Bilo je par hudih noči (mogoče kakšen teden), potem pa je na dojenje čisto pozabil. Pogosto dojenje nima zveze z razvajenostjo. Mogoče pri enem obroku dobi manj mleka, in je prej lačen. In še to, prvo leto prehitro mine in ne vem zakaj ga ne bi v celoti zaužili. POZABI NA RAZVAJENOST; KER OTROKA V PRVEM LETU NE MOREŠ RAZVADITI!

Glede polivanja: buhali smo non stop,tudi to počasi mine.

New Report

Close