Nočno prehranjevanje
Pozdravljeni!
Imam problem, ki se zdaj kaže že v kar velikih razsežnostih – v štirih letih sem pridelala kar 20 kg (od 65 na 85 kg , visoka sem 171 cm), vse pa je posledica nočnega hranjenja, kateremu se sploh ne morem odpovedati. Omeniti moram, da ponoči jem že od srednje šole, ampak v takih razsežnostih, kot sedaj, pa kakšna 4 leta. Ponoči vsak dan vstanem (dvakrat, trikrat) in večkrat tudi v polsnu jem (kruh, čokolado, pašteto, salamo…). Enostavno se ne morem premagati. Bila sem že pri splošnem zdravniku, ki pa mi je dejal, da je pač vse v glavi in da si moram odstraniti “čip” prehranjevanja. Vendar meni ne uspeva. Mogoče mi enkrat na mesec uspe, da ponoči ne vstanem, ampak takrat v to vložim tako ogromno veliko energije, da imam tudi spanec takrat precej moten, v nasprotnem primeru pa, ko ponoči vstanem in se najem, takoj lahko zaspim, kot dojenček. Menim, da gre za neke vrste zasvojenost, vendar je žalostno, da se zjutraj zbudim za kilogram težja, kot pa zvečer, ko grem spat. Pomagala sem si že z zaklepanjem kuhinje, hladilnika..ampak to so začasne rešitve, tega ne morem početi celo življenje, saj imam družino in le ta mora imeti prost dostop do kuhinje.
Razumljivo je, da sem zaradi odvečnega števila kologramov zelo nesrečna, vendar si sama ne znam pomagati. Če ima kdo podobne težave, na dan z njimi, oz. če ima kdo kakšen predlog, kako naj si pomagam, naj mi ga sporoči.
Naj še omenim, da se kar veliko gibam (sem bolj športni tip), a mi to pri zmanjševanju telesne teže ne pomaga, ker ponoči pridelam preveč kalorij.
Vsaka pomoč bo več kot dobrodošla.
Lepo vas pozdravljam.