Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje nočno potenje in zdravila

nočno potenje in zdravila

Spoštovani!

približno leto in pol jemljem Zoloft 150mg zjutraj zaradi zdravljenja OKM…. zadnje čase se nenormalno potim ponoči, zbudim se dobesedno premočena ker me zebe, pižama in posteljnina pa sta premočeni. ni mi vroče, ampak kr teče od mene. Potenje mi je moteče , poleg tega me skrbi kaj se dogaja, da se telo tako močno čisti strupov preko kože. Še posebej ker sicer živim zelo zdravo (od prehrane do gibanja… in telesa res z ničemer ne obremenjujem v smislu ptretirane škodljivosti)
Nazadnje sem se tako močno potila, ko sem opuščala terapijo s Prozacom pred leti.

je to potenje sploh povezano z AD in kaj bi lahko potenje po tolikem času jemanja pomenilo?

Hvala

Spoštovani!

Močno potenje, ki ga opisujete, je nedvomno povezano z jemanjem AD – sertralina v vašem primeru. Svetujem vam, da se o tem motečem neželenem stranskem učinku pogovorite z zdravnikom.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Slučajno berem odgovor glede nočnega potenja. Ni mi všeč tak odgovor, pogovorite se z zdravnikom. Kako? Če moja zdravnica nima nikoli časa, da iščeva razloge za moje potenje. Seveda, razlogov je tisoč, ampak najti pravega, za to je treba čas.  Za to pa zdravniki/ice nimajo časa in to res ne. Potrebna je postavitev statusa družinskega zdravnika, ki spremlja celo družino in nima težav z diagnosticiranjem. In kaj torej narediti danes? Kristjani bi rekli, potrpi, manj verni rečemo, tableta al pa plačaj!

lp, Bogdan

New Report

Close