Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Nočno potenje

Nočno potenje

Pozdravljeni.

Mene pa zanima, kakšno je potenje ponoči pri limfom? Občutek da ti je vroče in se potem spotiš? Ali se počutiš normalno in se zraven potiš? Danes ponoči se je mož potil, pravi, da mu je bilo vroče.

Se eno vprašanje, srbenje? Kakšen je občutek? Moža že več mesecev srbi koža na vratu, okoli ovratnika, kot da ga draži siv. Srbi ga tudi ponoči. Občutek, kot da ga jezi ovratnik, se malo popraska in je boljše, srbečica mine.

Sicer smo v malo kaoticnem obdobju, z dvoletno hčerko, brez pomoči babic in dedkov, kronično nenaspani, vendar me skrbi za moža. Ima zgoraj omenjeno srbečico, poleti je imel en dan nepojasnjeno vročino, sicer pa veliko tudi zboleva, za prehladi in zelo je utrujen, ampak to pripisujem temu, da hči nosi iz vrtca bacile in smo bolj izpostavljeni, prav tako lahko utrujenost povežem z dve leti slabega spanja in preveč aktivnosti. Sicer ne hujša, kri je imel pregledano v septembru in je bilo vse ok,…

Res sem zaskrbljena. Bezgavke so ok. Kaj bi lahko pregledali pri zdravniku, da bi se limfom ovrgel? Glede na to, da vidno povečanih bezgavk nima.

Zelo se bojim

Hvala za vas odgovor.

Pozdravljeni,

morda se motim, vendar sem na zelo podobno vprašanje pred kratkim odgovorila, morda celo vam v drugi temi.

Potenje pri limfomu je zelo izrazito. Pojavlja se lahko večkrat na noč, tako da se je potrebno tudi 2 ali večkrat preobleči. Potenje je prisotno v zgornjem delu trupa, se pravi vrat in dekolte.

Srbečica, ki mine po praskanju, ni zaskrbljujoča.

Seveda na vse, kar napišete, da ima gospod slabšo imunsko funkcijo, da ste že 2 leti v stresu in s pomanjkanjem spanja, tega ne moremo prezreti. Tudi kroničen stres ima lahko vse naštete težave, ki lahko vodijo v izgorelost. Vzeti si čas zase, za vajin odnos, za tisti čas najti prijatelje ali sorodnike, da popazijo na otroka, tu začnite. Človek je veliko več kot le telo in če poleg fizične utrujenosti in izčrpanosti obstaja še primakljaj na čustvenem in energetskem/duhovnem področju, je to zelo dobro gojišče za bodisi bolezen bodisi kakšno drugo stanje, ki bo poskrbelo, da se bo(ste) ustavili in prevprašali svoje življenje. Za kaj se ženem? Kaj me veseli? Kako se počutim v svojem telesu?

Vsa ta vprašanja ljudje postiskamo pod preprogo do takrat, ko nas življenje postavi pred dejstvo, da je nekaj potrebno narediti oz spremeniti. Veliko pa lahko naredimo že pred tem, sploh s takšnimi opozorilnimi znaki, kot jih opisujete.

Sicer je limfom včasih zelo težko odkriti, saj lahko povzroča zelo nespeficične znake in simptome. Svetujem, da ob vztrajajnju težav v začetku leta ponovi laboratorij, dobro bi bilo pogledati tudi nivoje elektrolitov in mineralov ter vitamina D, folne kisline in vitamina b12, delovanje ščitnice in sedimentacijo ter LDH (laktatna dehidrogenaza).

Predvsem pa vam svetujem čimveč sprostitve in počitka, da se telo lahko regenerira.

Vse dobro vam želim,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

New Report

Close