Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nočno potenje

Nočno potenje

Pozdravljeni,

naša deklica je stara 20 mesecev in razen viroz ki ji povprečno prinese cca 2 na mesec iz vrtca je zdrav, normalno razvijajoč otrok. V njenem zdravju, razvoju nikoli ni bilo odsopanj.

 

2 tedna nazaj je zbolela za virozo, ki se je zapletla z vnetjem usesk, dobila je AB, po dveh dneh je vročina padla, nehal teči nosek itd… danes je 8 dan AB (Ospamox, 3ml na 8h, ima 11.5kg). Zadnje tri dni pa opažam, da se ponoči zelo poti. Ne pomeni, da jo je treba preoblačit, ima pa lepljivo kožo, danes se je tudi zbudila s potnimi laski. Tudi ko jo uspavamo, se spoti, takrat ima mokro glavico, ampak se potem ohladi. Spi na sredini pri nama s partnerjem, oblečen ima spodnji bodi na naramnice in bombažno pižamico brez stopalk. Ker se grejemo na kamin, žal ne moremo posebno regulirat temperature in imamo cel dan v stanovanju med 24 in 23 stopinj.

Tudi ko je budna opazim, da je včasih po vrateku vlažna, ampak ne tako, kot ponoči. Je pa res, da je če dan v kratkih rokavih. Ko se umiri pa se začne potiti.

Kri je imela pregledano julija ali avgusta, in je bila krasna krvna slika, hemoglobin je imela 124.

Je zelo živahtna, dobrovoljna,… krasen, zdrav otrok. Me mora skrbeti ali gre tukaj za previsoko temperaturo v hiši?

 

Hvala

 

Nočno potenje sicer spada med znake, pri katerih smo bolj pozorni, vendar lahko tudi pomenijo le to, da je otrok bolezen prebolel. Je pa res temperatura porostora višja, kot se sicer priporoča za temperaturo spalnega prostora. Nekateri otroci so “bolj vroči”, hitro jim je prevroče, drugi pa pravi zmrznjenčki.
Če je sicer z deklico vse v redu, sa sicer posvetujte s pediatrinjo, ne iizgleda pa, da bi bilo kaj zaskrbljujočega.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

pozdravljeni!

Morda na napačnem delu foruma pa vseeno. Skratka včeraj sem opravil širše preiskave krvi, pritisk, sladkor, vse v mejah normale, le pri hematoloških preiskavah je eno odstopanje, za katerega ne vem kaj pomeni in sicer MPV-12.1, Trombociti pa so 191.

Kaj pomeni povišan MPV, je to nevarno in kako (če sploh) ga lahko znižam?

Hvala lepa ter lep pozdrav!

MPV je izračunana citarna vrednost veliko0sti povprečnega trombocita in je le malce nad referenčno mejo. Pomeni, da se tvorijo mladi trombociti, ki  so večji kot starejši oz. da je prišlo do večje tvorbe mladih trombocitov, najverjetneje po neki okužbi. Pri tako nizko povišani vrednosti ne pričakujemo drugih nepravilnosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close