nočno potenje
Spoštovani,
upam da se pravilno obračam na vas. Moja težava se pojavlja nekako zadnji dve leti; namreč, v dneh pred menstruacijo se ponoči tako močno potim da to moti moj spanec. Včasih se občutek vročine vleče še preko dopoldneva. Dokler je to potenje trajalo noč ali dve je bilo še znosno, ob zadnji menstruaciji pa je trajalo ves teden.
Naj povem, da sem v zadnjih dveh letih doživela hudo življensko preizkušnjo katera še vedno ni povsem končana. V tem času sem imela tudi neredne menstrualne cikluse, zdaj so že nekaj časa povsem normalni.
Ker drugih znakov razen tega potenja nimam vas sprašujem, ali so to hormonske motnje, povezano z meno? Naj še povem, da sem normalno prehranjena, ukvarjam se s športom in me po naravi zelo rado zebe, saj odvečnega sala nimam.
Spoštovani!
Vsekakor so težave s pretiranim potenjem posebej ponoči lahko povezane s hormonskimi spremembami v predmenopavzi, lahko pa so tudi posledica stresa. Če bo potenje zelo moteče priporočam obisk pri ginekologu in morda nadomeštno hormonsko zdravljenje.
lep pozdrav!