nočnica, okužba?
Spoštovani, bom kratka in jedrnata:
Že približno dva meseca me nožnica tako na zunanjem, kot tudi notranjem delu rahlo peče-boli. Bolj je to podobno bolečini, kot pekočemu občutku. Ob spolnem odnosu čutim bolečino, ki pa ni huda. Partner pa dobi po vsakem spolnem odnosu drobne pikice na spolnem udu, ki pa niti niso boleče. Naj omenim še to, da imam stalnega partnerja. Za kaj menite, da gre?
LP, Tina
Lep pozdrav!
Pred nekaj dnevi me je začelo zunanje spolovilo srbeti in v okolici vhoda v nožnico so se mi pojavile bele pikice. Obiskala sem ginekologinjo, ki mi je predpisala antimikotik in mi svetovala, da med jemanjem terapije nimam spolnih odnosov. Zanima pa me ali imam lahko spolne odnose s kondomom med jemanjem th.? Naj še povem da že eno leto jemljem KT Diane 35.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Draga Andreja,
Zdravljenje poteka neodvisno od spolnih odnosov, če zaradi njih ne boste opustili zdravljenja. Predvidevam, da imate poleg belih pikic in srbečice tudi pordelo kožo? V tem primeru spolni odnosi lahko poslabšajo stanje. Če ni tako in vam odnosi ne bodo poslabšali stanja, potem jih pač imejte…stvar okusa, ne stroke.