Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Nočni projektor

Nočni projektor

Pozdravljeni!

 

Nekaj me precej skrbi. Zadnje čase se precej govori o škodljivosti televizije za dojenčke in malčke. Imamo 1,5 leta staro malčico, katero se trudimo ne izpostavljati televiziji, razen kakšna kratka pesem, ali kratek nabor pesmi na youtube kadar je bolna in potrebuje malo novega, kadar res vse drugo odpove. Se pa res trudimo, da je tega zelo malo.

 

Problem je v tem, da je za 1. rojstni dan dobila projektor z nočno lučko, ki ga prižgemo vsak večer pred spanjem. Včasih se vrti, včasih ne. Ima namreč tudi to možnost.

 

Glede na to, da za male možgančke ni ok TV, zasloni, hitro spreminjanje slike, me zanima, če ji morebiti škodi sam projektor brez vrtenja, kaj šele z vrtenjem?

 

Najlepša hvala.

Takšni projektorji (predvidevam, da gre za raznobarvne svetlobne “pike”, ki se vrtijo po steni – stropu) nimajo prav nobene povezave s televizijo ali računalniško sliko, zato zanesljivo niso škodljivi. Prav obratno – takšne projekcije naj bi otroka – odraslega celo pomirjale in so v praktični uporabi v mnogih ustanovah, kjer obravnavajo otroke s težavami, zlasti pri spanju, z motnjami obnašanja, nemiru ipd. Nekaj si lahko preberete in ogledate tudi na spletni strani https://snoezelen.info/.

Če gre za kaj drugega, se pa spet bereva!

Srečno,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close