Nočni klube in diskoteke v LJ
Torej stvar je taka: pred kratkim sem se preselil v Ljubljano. Lep mesto in prijetno okolje, počasi se navajam.Nisem se pa še spravil v “live”, kot pravimo. Nočne klube poznam bolj kot ne le po imenih: Casa, Papillon, Center…Res bi bil hvaležen, če bi mi nekdo, ki nočni “live” v Lj dobro pozna, povedal, kateri od teh klubov so na dobrem glasu, in nekem nivoju, da tako rečem, in kateri ne. Je Papillon res nekdanji Eldorado? Tisti klub je bil menda znan predvem po neotesanih redarjih.
Life je drgac, ne live!
tanja
priporočam, da se sam prepričaš. ker so si tisti, ki jih omenjaš tako blizu skupaj še svojega prevoznega sredstva ne potrebuješ. v centru zahajam v kra kra (pod kavarno evropa), papillona (ob metalki), pa v centrala (nasproti rtv na kolodvorski). slabih izkušenj z redarji nimam.
andrej
Redarji znajo bit povsod zoprni…tko da to ni kriterij za ocenjevanje lokalov. Meni osebno so najbolj usec Emonska klet, Oz, Hobre, Pappilon…Predvsem je odvisno kaksn tip osebe si…ce si rad bolj fancy in v fancy druzbi…pol ti priporocam Oz…Ce pa se rad zabavas in si rad sproscen…pol pa bolj Emonska klet al pa Hombre. Ce imas rad house je dobr tut v Sub Subu…
Če ne maraš nastopaškega folka, kar v lj vidiš kar pogosto, potem se odpravi v Guiness pub, dobra je tudi Druga pomoč, pa En pub v Šiški (če ne maraš južnjaške scene, odsvetujem). Zelo v redu je tudi Oz, pa Primadona ali As (spreglej nastopače, ker je vse skupaj sama gluma, pojdi z ljudmi, ki so ti pri srcu in uživaj).
V life sicer ne zahajam (EMŠO …), tudi ljubljansko nočno sceno poznam le po pripovedovanju mlajših, a včeraj sem zašla v Oz v Koloseju. Vse mi je bilo zelo, zelo všeč in kar žal mi je bilo, da sem morala oditi.
Kaj ti je bilo dobro v Ozju? Kakšno muziko vrtijo?
In kdaj in kaj se tam sploh dogaja? ko grem jaz v kino je ponavadi zaprt…
Bila sem okoli osmih zvečer. Najbolj všeč mi je bil celoten ambient (barve, notranja oprema, “nekaj v zraku”, kar je težko opredeliti). Imajo raznovrstne cocktaile in tisti, ki sem ga probala, je bil izvrsten. Tudi osebje mi je ugajalo oziroma njihov stil, saj se mi zdi, da se odličnno vklaplja v ta ambient. Gostje – solidni. Bila sem sama in zares sem imela čas vse skupaj opazovati. . Vse skupaj spominja na bar na kakšni ladji za križarjenje. Tudi glasba je temu primerna.
porazdeljen majo po večerih različen stil muzike. tko da si pogledaš kdaj ti ustreza oz. kaj poslušaš. pa tko luštn urejen majo.
ti pa si pikolovska…….pa napise se DRUGACE,in ne DRGAC…..
:)))
V OZ-u sem bila dvakrat. Ni me impresioniral, povrh vsega se mi je zdelo, da prevladuje populacija Fužin. Deklice zelo mlade, tipčki prepotentni, polni nakita, z zalizanimi lasmi. Koktejli so mi 100 krat boljši v Joe Penasu (cene so zelo podobne), pa tudi osebje je tam (vsaj za barom) bolj prijazno.
V Ozeju imaš ob nedeljah house; vrti ene par dobrih slovenskih didžejev, vstopnine ni, tako da če ti je všeč fancy folk, fancy vzdušje, skratka vse tako fancy (meni gre Oz na bruhanje) potem ti ga priporočam.
Sub Sub v Tivoliju: sicer je “beznica”, podoben je železniški postaji(dolg in precej ozek), stil je tako podzemeljski, prav FIN!! Meni je tam najboljše, preprosto in domače! Muzika je pa tako:house, trance, techno in pa ob sobotah rap.
Še kar nekaj klubov bi ti lahko naštela, samo moraš najprej sploh povedati kakšna muzika ti je všeč.
lp
Ne se smejat (vsaj ne preveč)! Kaj je to fancy?
Iz slovarja :
fancy [fae´nsi] – neskromen; izbran, razkošen, potraten, ekstravaganten, moden; maškaraden; muhast;
Forum je zaprt za komentiranje.