“Nočne prigode”
Na vrhuncu zagona vsako noč na obeh rokah! Ko sem se zbudil in sem hotel stegniti prste, sta se zares iztegnila samo kazalca, ostali so pa prosto viseli. Sicer samo nekaj sekund, ampak dovolj za paniko ;).
Na desni roki še zdaj občasno čutim mravljince na delu dlani, ki se nadaljujejo v mezinec, tako da si že kar “rutinsko” zelo pogosto drgnem ta del roke. Občasno pa mi nagajata oba kazalca.
Se pravi, da sigurno nisi edini. Upam, da se ti bojo stvari uredile.
LP, Damjan
Cav,
Tudi mene spremljajo nocne prigode v rokah. Velikokrat se zbudim sredi noci in imam levo ali desno dlan omrtvičeno. TAko kot bi mi zaspal. Nato pomigam s prsti, dlan se mi prekrvavi in je vse ok. Res pa je da spim dostikrat v zelo nenavadnem zvitem položaju. Predvsem dlani spodvijem pod zapestja, tako da vrjetno tudi zaradi tega ni prave prekrvavitve.
Soncen dan vsem
MENI SE DEŠAVA ISTO ŠTO I ANJI .
Potpuno jednako se i meni dešava. Skoro svaku noć su mi trnili (mravinjali) dlanovi, a nakon što bi ih kratko razgibala bilo bi sve ok. I kod mene je slučaj da spavam u nekom neprirodnom savijenom položaju, sa neobičnim položajem vrata u odnosu na tijelo i sa čudno podvitim dlanovima ispod zapešća koji su zbog toga slabo prokrvavljeni.
Zadnje vrijeme pazim kako ću zaspati i nastojim ruke, dlanove i vrat postaviti u neki normalni položaj i rezultat je da mi dlanovi puno manje trne.
Moj savjet Anji: nastoj prije sna vrat, ruke i dlanove postaviti u prirodni polažaj i bit će bolje.
Pozdrav svima
bojan to se dogaja tudi čisto zdravim osebam in ni nujno da je roka ali noga v čudnem položaju.posebno rado se zgodi ko smo utrujeni da nam en ud zaspi.saj če si za računalnikom 3 ure v istem položaju ti tudi lahko noga zaspi in bo 2-5 min. v njej neprijetne občutek.nekaj drugega pa je kot je nekdo opisal da to traja 24 ur.če se prekrvavitev ali utesnjenost živca ne povrne v normalno stanje po 10 min. je potrebno iskati vzrok.
ne vem morda je kdo od vas slišal za izraz nočna paraliza ko pride pri človeku do tega da se med spanjem zbudi in ne more premakniti niti delčka sebe.ne more odpreti niti ust niti dvigniti vek kaj šele da bi premaknil prst na katerm od udov-pa tak pojav ni nič nenavadnega in nevarnega ampak je zgolj simptom utrjenosti in depresije.LP!