Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Nočne more v nosečnosti

Nočne more v nosečnosti

Večkrat sem že zasledila, da je npr. kaka nosečnica (ali tudi mlada mamica)imela moraste sanje – seveda v zvezi z otrokom oz. nosečnostjo, pa me zanima, ali je tudi pri vas tako – ste imele oziroma imate pogosto “nosečniške nočne more”, in kaj sanjate?
Mogoče bomo pa ugotovile, da veliko nosečnic pravzaprav ima vsebinsko zelo podobne more (ki bi, mimogrede, v bistvu naj bile normalen pojav v nosečnosti – pač odraz skrbi itd.), pa tudi, mogoče vam bo lažje, če izlijete na “papir”! 😉

Pravzaprav ta hudih mor nisem imela. Enkrat se mi je sanjalo samo, da je bil otrok star ene 3 leta in je imel ful veliko glavo, tako da je moral prav pazit, kako gre iz postelje, da ga ni prevrnilo. Podoben pa je bil Stefanu Rabu!!!heheheh:))))) Imela sem ga vseeno fuuuuul rada in sem ga stiskala in cartala nonstop. ….Kot vidiš so bile te sanje bolj humoristične kot grozne.

Danes se mi je sanjalo, da me je nekdo lovil, na koncu, ko pa sem prišla do sinčka in ga objela, naju je pa pustil pri miru. 🙂

Drugače pa sanjam o sinčku(ni še 100% da bo fantek) zelo lepe sanje. Tisti objemi se mi zdijo tak realistični, kot da ga res čutim. 🙂
Edino kar se v sanjah ponavadi sprašujem je, kam je šel čas, da nisem opazila, kdaj je tako zrastel- da je kar naenkrat star okoli 3 let.

Pozdravček, mehurčica*¤

Jaz sem zaenkrat imela grde sanje le enkrat in takrat sem sanjala, da sem kar pozabila na dojenčka dva tri dni. Ko sem se spet spomnila, da ga imam, je bil že čisto ovenel in seveda mrtev. Nerealno!

No, jaz sem pa danes imela prve ‘nosečniške’ sanje, verjetno pod vplivom predavanja o 2. in 3. porodni dobi iz materinske šole. Šla sem rodit, pa sem čakala na carski rez, splošna anastezija ni prijela, nikakor me niso mogli uspavat, potem sem videla, kako so mi zarezali v trebuh, ampak bolelo ni nič. V drugem ‘kadru’ pa ni bilo več porodnišnice, tista ki je pa delala, pa ni imela nikjer vhodnih vrat. Nekako sem vseeno prišla notri, v čakalnici pa me je sestra vprašala, če pijem magnezij. In to je bilo to. Preveč vsega.
Je pa moj dragi sanjal najinega sinčka in je rekel, da je ful luškan in daje z njim vse v redu. Mi je takoj odleglo.
lp

Jaz sem danes sanjala, da merijo nuhalno svetlino tudi pri moškemu oz. očetu in da je imel on verjetnost, da jaz rodim najinega dojenčka 1:37!!! Vem samo, da sem bila v sanjah ful jezna na njega, saj sem sama v resnici na merjenju NS imela 1,2 mm. Sanje so bile ful resnične in še nekaj časa potem, ko sem se zbudila, sem razmišljala ali res ugotavljajo NS tudi pri bodočih očetih!!! Svašta…

LP Mima

Ravno nosečniških mor še nisem imela, me je pa ‘tlačlo’ nekaj časa pri mojem prvem otročku. Seveda od začetka par mesecev se doji tudi ponoči in jaz sem bila vedno tako utrujena, da sem to opravila napol v snu. Svojega otročka sem vedno dala nazaj v košek, ampak potem sem se vsa prestrašena zbujala in ga iskala kje je. Imela sem grozen strah, da bi med dojenjem zaspala in nato pomečkala svojega otročka. Iskala sem ga tudi v spanju in enkrat je prišlo celo tako daleč, da sem sanjala, da sem ga našla in da ga držim, v bistvu sem pa mojega moža za vrat stiskala in on se je ves prestrašen zbudil kaj vendar počnem, a se ga hočem znebiti ali kaj. Prava scena… Še nekajkrat po tistem, ko sem že nehala dojit, sem se ponoči vsa prestrašena zbudila in po postelji iskala otroka. Ni prijetno vam rečem!

No, jaz za enkrat še nimam mor, imam pa večkrat neprijetne sanje. Raznorazne, nikoli povezane z detetom, ampak kar tako nekaj brez veze. Pa nikoli prijetne.

S.28+1t

Jaz imam nosečniške more kar pogosto. najprej sem sanjala komplikacije pri porodu, potem sem otroka z lahkoto rodila, ampak v obraz ga nisem videla, potem sem sanjala dojenje. Najbolj grozna mora pa je bila, da sem ponoči pozabila nahraniti otroka, pač ker ni jokal jaz pa sem spala in ko sem se zjutraj zbudila, otrok ni več dihal. Kar zgrozila sem se.

Zdaj imam do konca še 2 tedna in bolj slabo spim, tako da ni časa za more, mislim da jih ima skoraj vsaka nosečnica, to je v podzavesti, saj je vsako malo strah kako in kaj bo.
Veliko sreče in lp
ANja

Tudi jaz sem imela nočne more 2 krat-isto, šla sem na wc in na spodnjicah je bila kri-mora vam povem, vendar na koncu sem obakrat rodila punčko in z njo je bilo vse ok., a ta kri me je vseeno čisto iz tira vrgla.

No jaz imam čez slab mesec rok. Do sedaj nisem imela težav z nočnimi morami, sedaj pa ko imam le še 3 tedne do roka, pa čisto vsako noč sanjam grozne sanje. Zadnjič sem sanjala, da je bil otroček star 2 meseca, in sva s partnerjem hotela malo miru in sva otroka dala v varstvo, in ko sva se vrnila, je bila cela hiša v plamenih. Pred hišo so bili gasilci in reševalci. Gasilec je stopil do mene in mojega moža, ter povedal, da so otroka našli v posteljici mrtvega.
Ponoči sem se zaradi te more seveda zbudila vsa objokana, sanje pa so bile tako močne, da sem partnerju rekla, da je najin otrok umrl v požaru. Ni me mogel potolažiti. Govoril mi je, da je vse vredu, da otročka še vedno nosim pod srčkom. Jokala sem še najmanj eno uro, nato pa zaspala v partnerjevem objemu.
Upam da bo porod potekal vredu, vsi pregledi do zdaj so bili odlični, otročiček pa, vsaj do zdaj, vesel čaka da bo pričel trenirati glasilke.

Jaz sem v prvi nosečnosti imela moraste sanje pa jih imam zdaj v drugi tudi. Pa sploh ne o otročku ali o nosečnosti, ampak na splošno grozne sanje. Največkrat sicer sanjam da sovražim moža ali da se s kom skregam, kar pa je popolno nasprotje mojih pravih čustev. Se mi zdi da sanjam predvsem tisto česar me je strah. Torej da bi se z možem ki ga ljubim skregala, ali se sporekla z ljudmi ki jih imam tudi rada. Tudi sanje o pošastih, duhovi itd. mi v tem obdobju niso tuje, je pa res da sem tudi prej sanjala te zadeve samo ne tako živo in ne tako strašno, kot zdaj ko sem noseča. Najbrž zato er od nekdaj rada gledam grozljivke in to podoživljam.

http://skrinjicasrece.wordpress.com/

Zdravo.

Ko smo ravno pri nocnih morah.. Jaz sem cca. 3leta nazaj sanjala, da sem izgubila otroka, ko sem sla na pregled h ginekologu, je ta ugotovil, da je res nekaj hudo narobe in posledicno sem izgubila otroka v 21.tednu. Danes, ki sem v 16.tednu nosecnosti, sem imela podobne sanje, samo da v teh sanjah nisem videla otroka vendar samo ogromno krvi.  Psiha mi dela 100 na uro.. 🤦‍♀️

Meni se svašta sanja, največkrat (skoraj vsako noč) neke bedarije, da sem pozabila hodit v gimnazijo in enega od predmetov ne bom izdelala in zato ostala brez mature (v resničnem življenju sem pa na 3/4 poti do magisterija :’D).

Vsake toliko so pa kakšne hujše, npr. da grem na WC in vidim, da hudo krvavim in bom izgubila otročka, to je res neprijetno.

New Report

Close