nočem več živeti
Moj, zdaj že bivši mož, ima diagnozo mejna čustvena neuravnovešena motenost ali borderline. Ker je vrsto let bil nasilen sem ga lani, ko me je skoraj zadavil in mi grozil z ubojem prijavila policiji. Čeprav je imel prepoved približevanja in čeprav sva ločena se noče odseliti. Poleg tega me je ogoljufal, podaril mi je pol hiše, nato pa zahteval, da mu grem za poroka. Kredita nato ni plačeval, tako da moram zdaj jaz plačevat ta kredit, sem brezposelna, nimam kam it, nimam za preživetje, prenašat ga moram vsak dan, njegovo izsiljevanje, grožnje. On pa misli da imava dobro razmerje, da sedaj živiva v izvenzakonski skupnosti. Jaz pa trpim in ne vidim več nobenega izhoda, enostavno ne zmorem več, ker tudi nimam prijateljic ali koga, ki bi mi lahko pomagal. …. sama sem in nočem več živet
Življenje je dar, ki ga je po mojem treba izkoristiti, ne pa zavreči.
Zapletena si v mreže skrbi, zato ne vidiš rešitve.
Ne, ni ti ga treba prenašati, ne, ni ti treba živeti tam.
Za začetek spakiraš kovček in greš v varno hišo, od tam iščeš službo in stanovanje.
Kredita pač ne plačuješ, naj zarubijo hišo, kaj te briga.
Vedno se najde rešitev.
Samo odreži ga iz svojega življenja in ne glej več nazaj, ti sama pa gotovo zmoreš
preživeti samo sebe.
Vedno je še kakšna nova pot. Možnosti, da vam kdo pomaga, so. Če se počutite kot da ste sama na tem svetu in ne vidite izhoda, morate poiskati pomoč. Saj je vaše življenje tudi nekaj vredno, mar ne?
Ste poiskala mogoče kakšno informacijo na centru za socialno delo? v kakšni prostovoljni organizaciji, naprimer društvu proti nasilju, ste mogoče bila v kakšni svetovalnici za duševne stiske, pri psihologinji ali psihiatru v zdravstvenem domu, Karitas, Rdeči križ? verjemite, veliko ljudi potrebuje kdaj v življenju pomoč, to ni sramota, to je človeško. In največkrat se da pomagat in najti način da se izkopljemo iz godlje.
Srečno.
…..so že predhodnice povedale vse. Obrni se na SOS telefon za žrtve nasilja in na DNK- Društvo za nenasilno komunikacijo. V obeh društvih dobiš vso podporo in tudi mesto v varni hiši. Takoj naredi prijavo na policiji. Po zakonu o preprečevanju družinskega nasilja mora nasilnež zapustiti bivališče, ne glede na lastnino.
Vse možnosti imaš . Vem to, ker pišem iz lastne izkušnje.
Drži se in ukrepaj takoj.
Objem, Viviana
Ne vem, ne vidim poti …če odidem in ne bom plačevala kredita bom otroka potisnila v velike težave. CSD in društva – to je samo blebetanje, po njihovih kvazi nasvetih sem naredila kup napak in sem se samo še pogreznila. Vsi samo govorijo, nakladajo, jaz pa sem BREZ ENERGIJE, BREZ MOČI…potrebujem nekoga, ki bi me spremljal, me opogumil ….enostavno ne zmorem več …moja glava je prazna, brez idej, brez svetle luče na koncu tunela …tema … nimam denarja za odvetnika, ne vem kam se obrnit za pomoč …. koga mi lahko svetujete v Podravju, Mariboru?
Vedno vedno vedno je lahko še slabše. Imaš orgomno in še več problemov, drži. Vse zavisi od tebe kako boš naprej. Kot prvo moraš priti do energije. Ker praviš, da je nimaš. Začni gledati drugače na vse skupaj. Upam, da si vsaj ti zdrava ter da imaš zdrave otroke. Lahko začenš tukaj. Ustavi se s temnimi mislimi in sama sebe primi v roke, ter si dopovej, da tako pač nočeš živeti! In nekaj naredi! Najdi moč, pojdi na sprehod, odmisli vse skrbi, naužij se svežega zraka in si naberi moč. Ko boš to storila si poišči kakšno varno hišo. Te bojda dobro funkcionirajo vsaj tukaj v Ljubljani. Znotraj le te boš tudi dobila mnogo nadaljnih informacij ampak kar je najpomembnejše…na varnem boš. Umirila si boš glavo in rešitve se ti bodo hitro začele prikazovati. Z njim pa ne imej nobenega stika niti preko pisemskih golobov. Najbolje, da malce pokličeš v varne hiše, morda kar v popolnoma drug okoliš.
Pa omenila, si, da bi neplačevanjem krede obremenila svoje otroke. Daj ustavi se in malo pomisli. Kaj dobrega bi jim pa naredila če “prenehaš” živeti? Moraš živeti. Imaš življenje in otroke. Izkoristi kar imaš in se napolni z energijo, da boš lahko premagala ostale ovire.
Kar se tiče dela se najde, če si res želiš. Lahko se hodi tudi pospravljati po domovih, nekaj je socialne. Toži ga, naj plačuje preživnino, ne pa da ti kredo…uhhh res ogrmno imaš opcij. Samo zberi se, zadihaj in s polno paro v osamosvojitev! 🙂
Pa srečno!
Svetlaluna, že v tvojem uporabniškem imenu je svetloba, tako da pojdi za njo. Poišči brezplačno pravno pomoč, bori se za voljo svojega otroka, ne dovoli da te nekdo ustrahuje, …
Ne razumem kako lahko bivši živi v istem prostoru če je dobil prepoved približevanja????
Nisi edina, ki tako razmišlja TRENUTNO! Jaz sem že neštetokrat pomislila na konec, potem pa sem si dala klofuto in prvo pomislila na otroka. Če sem se prebila do tukaj, se lahko prebijem še naprej. Zapomni si da je moč ženske brezmejna, ljubezen ženske/mame je do svojih otrok brezpogojna, zagotovo boš našla rešitev in izhod iz tega.
Imaš kakšne svojce, daljne sorodnike, bivše sodelavce?? Na koncu je varna hiša morda res najboljša opcija za tebe in otroka. Ne sramuj se tega, pojdi. Reši sebe in otroka.
Srečno
še sem tu … težko je, obupana sem. že pred časom sem obredla institucije, ki jih predlagate, pa sem bila razočarana. Zdaj čakam še na en zdravstveni poseg, prihodnji mesec več ne dobim nadomestila za brezposelnost, službe ne dobim, ker nisem več najmlajša, doma pa praktično dnevno “norenje” ex moža, zasmehovanje, poniževanje …. če se postavim zase jih dobim 5x nazaj (verbalno) in me takoj zlomi, ve da sem ranljiva ker nimam denarja in sem v takem položaju, da če grem in neham plačevat kredit isto naredim otroku kot je on meni – bi vi to naredili otroku? .. edino kar je, da sem se anonimno povezala s policijo ..smo na liniji
Ne vem kako se naj sploh obnašam, ker je začel zlorabljat moje poteze za to, da ga jaz psihiram – saj je on bolnik! In da bo vsako besedo in dejanje uporabil proti meni. res ne vidim izhoda.