Najdi forum

Že 4 leta imam težave s hrano. Začelo se je pri 13 z anoreksijo, zadnje čase pa se nažiram in potem bruham. Strah me je, da bi mi kalij spet padel pod spodnjo mejo.. Enkrat se mi je to že zgodilo in morala sem na infuzijo. Zanima me, zakaj je kalij sploh potreben in če lahko umrem, če mi spet pade.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

P.S:Prosim še, če mi kdo, ki se je rešil bulimije in bi mi bil pripravljen dati kakšen nasvet napiše svoj elektronski naslov.

Kalij je eden od osnovnih znotrajceličnih ionov, njegova koncentracija je v telesu izredno natančno uravnavana. Znižan ali zvišan kalij izven območja normale je lahko življenjsko nevaren, še posebej, če je do take spremembe koncentracije prišlo hitro. Neposredno lahko vodi v motnje v srčnem ritmu, ki so lahko tudi usodne. zato priporočamo redno sledenje njegovih vrednosti. Na žalost je znižana koncentracija kalija zelo pogosta posledica pogostega in rednega bruhanja, kot se pojavlja pri bulimiji.

prav je, da vas to skrbi in da ste na to opozorjeni. Upam, da se bo kdo od ozdravelih oglasil in vas opogumil v prepričanju, da se te bolezni lahko rešite! Mogoče bi bilo dobro, da napišete to že v naslovu, da bodo vaše pisemce hitreje našli.

z lepimi pozdravi in v upanju, da bulimijo uspe premagati tudi vam,
Marija Anderluh

New Report

Close