Najdi forum

Zanimivo…na kraj pameti mi ne pride, da bi nekoga kritizirala, ker noče imeti otrok. Jaz imam enega. Sem si ga seveda zelo želela, a če bi lahko zdaj, po 6.letih še enkrat o tem odločala, bi rekla da ne bom nikoli imela otrok. Zame je pač materinstvo precenjeno. Zdaj razmišljat o tem je seveda zame prepozno. Sprejemam pa, da pač vsi ne mislijo tako in da nekateri v materinstvu vidijo uhuhu ne vem že česa. Pravica in odločitev vsakega posameznika.
Upad natalitete? Jaz na to gledam globalno. Človeška rasa se množi kot mravlje, koliko in kdaj kdo hoče…Tako ogromno število ljudi kot je trenutno na zemlji, predstavlja katastrofalne posledice za naš planet…obnašamo se kot rakave celice v nekem organizmu. Poleg tega ni delovnih mest, otrokom ne moreš več ničesar ponudit, nekateri pa jih še vedno spravljajo na svet kot za stavo. In to ponavadi taki, ki svojim otrokom niso sposobni vcepit v glavo moralnih vrednot in pravilnega odnosa do našega planeta, okolja, soljudi in drugih živalskih vrst in potem ti otroci seveda predstavljajo vse kaj drugega kot “naše največje bogastvo” Žal…Pa se zgražate ali ne.

Preveč nas je na svetu. Krčimo gozdove, z živalmi ne sobivamo ampak jih spodrinjamo z obličja Zemlje. Toliko preveč, da je ze sam planet in okrog njega (vesoljske smeti) čist izčrpan in nasičen z odpadki, in tem smetem ni videti konca..in ker ne znamo bivati z naravo in izgleda kot da nas narava niti ne briga, o tem se več govori kot kaj naredi. In število prebivalcev Zemlje še kar raste in raste, s tem pa raste pohlep na eni in lakota na drugi strani.. Največja težava našega planeta je prenaseljenost homo sapiensa. Globalno segrevanje je le posledica. Zato nočem imeti otrok na tem planetu. Mogoce v kaki drugi dimenziji.

New Report

Close