Najdi forum

Jest bom rekla samo to: hvala bogu, da ženska, ki ni sposobna, zrela ali whatever za otroke, da ga nima! Zakaj bi ga mogle vse imeti??
Je dosti bolj Zdravo, da ga nimajo, kot da bi se otrok celo življenje počutil nezaželjenega!
Pa LP

PS: Mojca, bravo! popolnoma te razumem in podpiram tvojo odločitev, hkrati pa ti čestitam, da si se upala to tudi obelodaniti!

Spoštovani, kolega, napačno si razlagaš moj stavek.

Želel sem povedati, da če imamo otroke, da nam to prinese toliko čustvenih užitkov, da so problemi z njihovo nagajivostjo, otroškimi boleznimi itd… nepomembni.

Uživati v družbi otrok, pa seveda ne pomeni, da smo sebični, da jih ne spoštujemo kot osebnosti, itd… Seveda določenim situacijam kot starši nismo kos, vendar pač naredimo toliko, kolikor zmoremo in kar se nam zdi prav… Mislim da zadošča cilj, da moramo otrokom dati več kot smo dobili od staršev in smo svoje poslanstvo s tem že opravili. Seveda mislim na čustveno področje…

Meni se zdi bolj sebično ne imeti otrok, ker si ne želimo, ponoči vstajati, ne želimo, da nam nekdo kar naprej dela nered, itd… Imeti otroka pomeni žrtvovati svoj čas in svoje delo v ljubezni do le-tega.

Poznam tudi argument: ne želim imeti otrok, ker ne želim da bo še kdo tako nesrečen kot jaz, v tem norem svetu… Koliko smo srečni ali nesrečni je bolj odvisno od naše notranje odločitve ali smo se odločili da bomo winnerji ali looserji, kot pa vsakdanje realnosti. In ne imeti otrok in ne dati otrokom možnosti, da si izberejo ali bodo kaj naredili iz svojega življenja ali ne, ker smo pač mi sami looserji, samopomilovane žrtve hudega sveta je … ne vem kateri izraz naj uporabim, recimo najmanj sebično.

Kakorkoli je pa to vseeno stvar zelo osebne odločitve in ne smemo tistih, ki ne marajo imeti svojih otrok kakorkoli obtoževat… So svobodni in enakopravni ljudje, ki so izkoristili svojo pravico in sprejeli legitimno odločitev.

Jih pa vseeno ne razumem. Ker po vsej verjetnosti se večina ljudi strinja, da je smisel življenja treba iskati v iskanju nekega zadovoljstva, uresničitvi postavljenih ciljev, trenutkih, kjer nas nekaj napolnjuje s srečo in vsi ki imamo otroke vemo, koliko te sreče prejmemo ravno od njih.

Hvala maci, Tinci in ostalim, ki se strinjajo ali vsaj razumejo, da pač nismo vsi ustvarjeni za starševstvo.

Me pa moti, da nekateri menijo, da takšna odločitev izhaja iz naše sebičnosti. Sama vem, da sem izredno uslužna in radodarna oseba in nikdar ne odklonim pomoči, če me kdo prosi zanjo. Tudi sama z veseljem ponudim pomoč, kadar menim, da jo nekdo potrebuje. Niti ne bi vedela koliko otrok različnih znancev sem (vedno brezplačno) inštruirala angleščino, koliko vlog za službo ali napovedi za dohodnino, otroški ali varstveni dodatek itd sem izpolnila ljudem, ki jim to opravilo predstavlja preveliko težavo. Moja želja je, da bi (ko bom časovno mogla) prostovoljno delala na telefonu na ljudi v stiski, in če ne drugače, bom to počela pa v penziji :)))
Kot sem že povedala, sem v skoraj desetih letih zakona takorekoč “spravila gor” dva mlada človeka, ki sta bila deležna vse moje ljubezni in skrbi, da ne govorim možu, družini in živalih, ki jih imamo doma. Mnogi ljudje, ki nimajo otrok, svojo ljubezen in skrb razdajajo drugim: ena mojih prijateljic je defektologinja, druga pomaga v domu za ostarele, Milena Močivnik ima pa 150 psov…

Poznam dosti ljudi, ki nimajo otrok, a za nikogar ne morem reči, da se jim je odrekel iz sebičnih razlogov. Mogoče bi kot edini “sebičen” razlog vzela tistega, da si ženska noče pokvariti postave, pa še tega nimamo pravice kritizirati, ker ima vsaka pravico, da počne s svojim telesom kar se zdi njej prav. Torej…

Moje mnenje je, da pri tem vprašanju ne gre toliko za razumeti oz. iskati razloge, ki bi takšno odločitev vkalupili v nam razumljivo vedenje. Gre za spoštovanje!

Jaz marsičesa ne razumem – zakaj je nekaterim všeč elektronska glasba, zakaj drugih ne zanima politika, zakaj za vraga nkdo ne mara čokolade… vendar pa to ne pomeni da teh mnenj ne spoštujem.

Dokler s svojo svobodno voljo ne kršiš pravic drugemu pač delaj po svoji vesti in pusti tudi ostalim da delajo po svoji.

lp

Tema sicer stara, ampak obujena ponovno.
Moje mnenje glede otrok je, da se ima vsakdo pravico odločati po svoje. Še vedno manj zamirim tistim, ki se ne odločijo za starševstvo, kot nekaterim, ki še sami ne vedo, kako so prišli do ne vem katere številke. In ženske, ki imajo pet otrok in ima vsak svojega očeta. Lepo prosim, kaj pa je tu lepega? Sama sicer misli, bo že kako, kako pa to doživljajo otroci, je pa druga stvar.

Če ženska trdi, da noče otroka, je to izraz njene notranje borbe med materinskim čutom in slabimi izkušnjami ali pa trenutnega nezadovoljujočega finančnega stanja.

Ali pa si ga preprosto ne želi.

Kot si ti Robi npr. ne želiš poročiti se s Cerkvijo in doživljensko služiti Bogu. Ali pa si marsikdo preprosto ne želi imeti psa, hrčka, hiše….

Se res ne zavedate kako omejeni zvenite tisti, ki ne dopuščate preproste svobode odločanja, ampak kot razlog iščete neke kvazi gkoboke (najraje travmatične) izkušnje?

Kot si ti Robi npr. ne želiš poročiti se s Cerkvijo in doživljensko služiti Bogu. Ali pa si marsikdo preprosto ne želi imeti psa, hrčka, hiše….

Se res ne zavedate kako omejeni zvenite tisti, ki ne dopuščate preproste svobode odločanja, ampak kot razlog iščete neke kvazi gkoboke (najraje travmatične) izkušnje?[/quote]

Res, v očeh marsikaterega pastorja smo izgubljene duše vsi, ki ne obiskujemo cerkva ali kako drugače ne služimo “Vsemogočnemu”.

Pa me zanima, koliko t.i. “izgubljenih duš”, temu nameni kaj več, kot kak pomenljiv nasmešek in v naslednjem trenutku na to pozabi.

Bi rekel, da tako nekako odreagira tudi večina ženski, ki je deležna takšnega ali drugačnega začudenja, ker prez kakršnih koli zadržkov povedo, da si otrok ne želijo. Sam poznam dve.

Si trcijalka, da druge sodiš po tem?

Se res ne zavedate kako omejeni zvenite tisti, ki ne dopuščate preproste svobode odločanja, ampak kot razlog iščete neke kvazi gkoboke (najraje travmatične) izkušnje?[/quote]
Imeti psa ali hrčka ni eden izmed naših nagonov, ki so nam vdelani v gene. 🙂

Važno, da neko služenje kvazi-božji instituciji, odraža širino človeške zavesti in svobodnega odločanja…..Eh…..Brezveze….

Imeti psa ali hrčka ni eden izmed naših nagonov, ki so nam vdelani v gene. 🙂

Važno, da neko služenje kvazi-božji instituciji, odraža širino človeške zavesti in svobodnega odločanja…..Eh…..Brezveze….[/quote]

Nisi razumel:

poroko s Cerkvijo….sem omenila zgolj kot primer (to naj bil povedal “npr.” v mojem prvem postu) – so med nami tisti, ki se čutijo poklicane k temu dejanju, kot obstajajo tiste, ki se čutijo poklicane oz. imamo prirojeno in/ali neprirojeno željo po otrocih.

Obstajajo pa tudi veliko takih, ki v življenju ne slišijo nobenega klica k poroki s Cerkvijo, kot obstajajo tiste, ki preprosto ne želijo otroka.

ps. Jaz v cerkev stopim le, ko me zanima njena arhitekurna notranjost in imam dva otroka.

Vsaka zdrava ženska, ki si želi spolnosti, tudi čuti materinski čut, ki je posledica nagona po preživetju.

Večina teh žensk, ki trdijo da nočejo ali si ne želijo otroka, pa imajo slabe izkušnje iz otroštva, z moškimi ali pa jim trenutno stanje ne ustreza, da bi si ustvarile družino. Kar pa ne pomeni, da nimajo materinskega čuta.

Saj že sama trditev “nočem otroka”, odseva notranjo borbo med izkušnjami ali trenutnim stanjem in samim nagonom po potomstvu.

Zdaj vas mam pa že tako dost, da se moram oglasiti. Že v sosednji temi kvazite takšne klobasarije, da se človek lahko samo za glavo prime!

Vsaka normalna zdrava ženska čuti materinski čut, če ni fasala kake hude v otroštvu? prosim lepo.
Potemtakem bi lahko rekli tudi, da je homoseksualnost nezdrava in nenormalna (ker rezultat ne more biti potomec) – pa jo izkazuje 1% vseh živalskih populacij!

Gre se za to, da tisti, ki imate otroke, mislite, da vam je treba zaradi tega polagati rdečo preprogo, kamor pridete. In ker mislite, da ste zato, ker imate doma naraščaj, delate bolj ali več kot drugi in hočete, da bi tudi ostali žrtvovali svoje finance, prosti čas in živce za otroke.

Naša zemljica niti približno ni sposobna preživljati 6 milijonov ljudi, zato se nam lahko zahvalite, da je ne peštamo z vedno novimi ljudmi, ki so po večini danes tako ali tako sposobni samo ždeti v sobah in igrati videoigrice.

Po drugi strani pa sama tudi mislim, da je danes spraviti nekoga na ta svet sebično in grdo! Sploh sebično za tiste, ki to delate zaradi otroških dodatkov in socialne ter tiste, ki se bojite na stara leta biti sami. Časi so slabi, svet tone in tone in v dobi streljanja v vsakem filmu je mišljenje, da bo iz vašega otroka kaj dobrega zrastlo, utopično.

Za zaključek – evolucija seveda diktira nadaljevanje vrste. A z uporabo tehnologije, pomočjo pri obstanku šibkejših osebkov (zaostalih otrok, bolnih ljudi ter revežev), ter konec koncev, uporabo kontracepcije in zdravil smo dokazali, da znamo uporabljati tudi možgane, ne samo svojih reproduktivnih organov. Evolucija nas je privedla do ene točke, vsekakor pa nekateri (po tem forumu sodeč žal bolj redki) znamo nadaljevati brez nje.

Tistim, ki imate otroke – svaka čast. Dajte pa jih vzgojiti v dobre ljudi, čene ste naredili veliko večjo škodo kot jaz, ki cele noči mirno spim in imam v življenju časa zase, kolikor hočem.

Seveda ne more, če jemlješ merilo, način življenja kot ga propagira zahodna “razvita” civilizacija 😉
Če pa malo izstopiš iz teh okvirjev bi pa lahko še kakšno milijardo 😉 prišteli pa ne bi bilo nobene škode ;) Nezdravo in nenormalno je precej relativna zadeva . To kar ti pojmuješ za zdravo in normalno ni nujno, da tudi res drži, ne velja za vse, sploh pa za neke naravne zakone po katerih smo ljudje, kot vrsta, prišli do sem kjer smo sedaj.
Je pa pri vsaki “proizvodnji” nekaj odpada, zakaj ga ne bi bilo pri tej, kjer se “proizvajajo” ljudje…. 😉 :)))
To je res čist normalno 😉

Vsaka zdrava ženska, ki si želi spolnosti, tudi čuti materinski čut, ki je posledica nagona po preživetju.

Mislim, ne morem verjet, da take piše moderator fouma v 21. stoletju.

Lahko tole malo bolj razložiš?

Saj že sama trditev “nočem otroka”, odseva notranjo borbo med izkušnjami ali trenutnim stanjem in samim nagonom po potomstvu.

Po logiki, ki jo omenjaš, se vsi, vsakič, ko izrečemo besedico “nočem”, notranje borimo med izkušnjami ali trenutnim stanjem in samim nagonom po nečem. WTF?

Pa še tole:

Tudi mongoloidne ženske si želijo otroka. Spadajo zaradi tega svojega nagona med “zdrave ženske”?

Vsako leto socialne službe vzamejo otroke “zdravim mamam”?. Po tvoji teoriji Robi, so zdrave; saj, če imajo otroke, morajo imeti tudi materinski čut, ki je posledica nagona po preživetju.
A te ženske pogosto niso sposobne poskrbeti niti same zase, iz takih in drugačnih razlogov, kaj šele za otroka.

Tvoje pisanje potrjuje ravno to, kar sam trdim. V tebi je ogromno razočaranja, jeze, nestrpnosti…..In lastnih slabih izkušenj…..
Vse to, kar pišeš, pa so le izgovori tvojega uma, ki si jih vsak um ustvari, kot posledico lastnih izkušenj in kot odgovor samemu sebi in da se tolažimo.
Karkoli počnemo, počnemo to zaradi sebe. Zato nam v resnici ni mar za prenaseljenost zemlje, ampak nam je to le izgovor.

Gre se v resnici za to, da da se počutiš v sebi manjvredna…Zakaj že ? Ker ne moreš izpolniti svojega poslanstva zaradi nekih ovir in bolečin ?
Očitno beseda “otrok” v tebi asociira predvsem slabo…In razlog je v tebi, ne v drugih, ki imajo otroke.

Ker si zaslepljena z nekimi modernimi izgovori, ki si jih ustvarja naš um ali ego.
In če ne moreš verjeti, pač ne moreš. Jaz te ne mislim prepričevati.

Kot sem že napisal, me ne zanimajo izgovori v smislu kako drugi ne znajo poskrbeti….

Jaz sem pa opazila, da večinoma ko je ženska v plodni dobi (služba, partner, stanovanje…..pes….) pričela govoriti o tem, kako jo otroci nervirajo in jih ne bo imela…..je pravzaprav sama pri sebi želela zanikat željo po otroku, ki pa ga iz takšnega ali drugačnega razloga ni mogla imeti. Ampak pri nekaj takšnih, ki jih poznam, se je ta negativen pogled čudežno spremenil, ko so zanolsile:)

Robi, eni delujemo razumsko, ne le nagonsko.
In smo povsem zdrave ženske, brez nekih travm in ne vem kaj še vse, pa nočemo otrok.
Še dobro, da smo tudi take, ker nas je že tako preveč ljudi na naši ljubi Zemljici.
Robi, poln si predsodkov. Veš kaj je tudi nagon? To, da ima moški čim več samic, da jih čim več oplodi. Domnevam, da ti tako smatraš, vsaka ženska mora biti mati, vsak moški pa čim več samic oplodit… to je človeški nagon.
Samo jaz takih moških nočem. Ne vem kako daleč boš prišel s svojimi nagoni.

Robi, čas je, da se posvetiš svojim demonom in zakaj te preganjajo, saj tvoj: nočem priznati, da obstajajo zdrave ženske,ki si preprosto ne želijo otroka, po tvojih besedah: “odseva tvojo notranjo borbo med izkušnjami ali trenutnim stanjem in samim nagonom…”

Kakšne pa ? Racionalne in absolutno razumske ? 🙂
Koliko pa nas je preveč ? Je to tisoč ? Milijon ?

Kaj pa, če se zgodi kakšna naravna nesreča in umre več deset tisoč ljudi..A bo potem to za vas božji znak, da nas ni več preveč in si lahko tudi tiste, ki zdaj nočete otrok, ker nas je kao preveč, lahko privoščite otroke ?

Tvoje domneve so napačne…Vsaka ženska se naj odloči po svoji vesti. Oziroma bodo njeni vzorci odločili, sama pa bo mislila, da je to njena odločitev..Kakorkoli že…Mene zanimajo le vzroki, ne pa razni izgovori.

A obstajajo ljudje, ki delujejo le nagonsko ? 🙂
Vsi delujemo razumsko. Razlika je le v tem, da nismo vsi takšni in nimamo vsi istih prepričanj, kot ti.

New Report

Close