Noče se poročiti
Našla sem ta forum, mislim da je eden redkih na to temo in dober.
Pa bom izkoristila priložnost in v imenu moje prijateljice, katera sicer nima interneta, povprašala tukaj za vaše mnenje.
Stara je 31 let, ločena z eno hčero. Zadnjih tri leta je v zvezi z moškim, s katerim se zelo ujemata in pol leta živita pod skupno streho. Ko je pred časom prišlo do predloga za poroko jo je to zelo osrečilo, sedaj pa omahuje. Na moje prigovarjanje in svetovanje pravi da sploh ni problem v tem da mu ne bi zaupala in se bala ponovne polomije v zakonu (bivši je bil alkoholik in nasilen nad njo in otrokom), pač pa je v nekem čudnem stanju, ekvialentnega odgovora pa nima.
Seveda sem ji svetovala naj ob svojih premislekih še počaka, kaj pa menite vi ? Kdo se ukvarja strokovno s tem ?
DArinka,
najbolje bo seveda, če poišče kakšnega strokovnjaka. Kar pa se tiče problema , ki ga vsak vidi z svojimi očmi, bi pa verjetno morala kaj več povedati, zakaj se boji, kakšni so njeni strahovi, ga ne ljubi, ga ima smao zato, da nima občutka, da je sama….ogromno vprašanj zakaj. To je nekaj kar zopet sprejmeš za vedno in če ne bo za vedno, bo zopet preteklo ogromno časa, da se uredi in pobere, kar pa je zagotovo stran vržen čas. Če pa človek sprejema stvari tako kot mu jih življenje prinese in sprejema vse odločitve na svoje rame, pa ni problema, kajti le kdo pa ve, kaj bo v prihodnosti, peprosto jo moramo sprejeti in z njo živeti. Drugače bomo vedno zaprti v nekem kalupu iz katerega ne bomo videli izhoda in dlje ko bomo v njemu, bolj se ga bomo navadili in ko nekoč pridemo ven, spet želimo priti nazaj v kalup, kajti to je edino kar poznamo in smo navajeni.
Kot sem rekel, veliko je razlogovo zakaj in če jih ne vemo tukaj, naj jih pove strokovnjaku. Drugače pa naj nikar ne odlaša z življenjem, če se imata rada in se ljubita in če so zagotovoljene osnovne norme po normalnem življenju: ljubezen, varna sociala, normalne razmere, da ni prisotno:(alkohol, nasilje…) Potem je potrebno začeti živeti in biti tudi malo srečen.
Kajti lahko bi jo vprašali samo eno vprašanje: ALi si sedaj srečna? če je odgovor DA potem naj sprejme, če je odgovor Ne, potem naj ne sprejeme.
In sama si bo posatvila vprašanje, kaj pa če bo potem slabo. Kot sem rekel, kdo pa ve kako bo, živeti je potrebno tudi za sedanjost, ne pa za prihodnost.
Primož