Noben ni dovolj dober in naveličanost nad življenjem
Odnosi so problem, še posebaj takrat, ko nimaš pravih družinskih temeljev. Sam sem tudi imel problem z zaupanjem. Kot sem napisal začni peti, slikati ali pisati poezijo, sem siguren, da te bo to izpopolnilo. Če pa boš vidla, da problema ne moreš rešiti sam obišči psihoterapijo. Inteligenca je lahko včasih tudi problem in ne prednost. Drži se…
Ene par pred mano je že nakazalo pravo pot. Hobiji. Risanje, slikanje. Socialni hobiji. Hoja v hribe, vožnja z motorjem, plavanje, potapljanje. Ekstremni hobiji, padalstvo, canyoning, apneja. Te stvari odprejo nov pogled na življenje in te povežejo z novimi ljudmi.
Ne rabiš partnerja, ki bo razumel tvoj šiht, delnice in to, ker boš imela dolgočasno kopijo sebe. Rabiš nekoga, s komer bosta skupaj počela neumnosti okrog po svetu. Nekoga, ki prinese še nekaj novega zraven.
Predvsem pa moraš delat na čustveni inteligenci. Introverti in samotarji imamo po večini visok IQ ter nizko čustveno inteligenco. In to nam dela težavo pri stikih z drugimi ljudmi ter iskanjem partnerja. Hobiji te do neke mere sprostijo in porinejo v drug svet. Probaj. Se splača. Jaz sem.
Pozdravljena!
Sicer sem moški, ampak vseeno se dokaj vidim v tvojem opisu oz. te razumem. Takšno življenje sem imel tudi jaz. In ko nisem bil s tem zadovoljen, sem se podobno spraševal kot ti. Potem pa se je življenje popolnoma obrnilo in naenkrat sem se znašel v resnem, povprečnem družinskem načinu življenja. Ljudje se bi morali večkrat zavrdati, da ni vedno dobro staviti na domneve. V takšni situaciji ti priporočam, da pobrskaš po svoji osebnosti. Greš res zelo globoko in začneš pri otroštvu, odraščanju in tako naprej. In probaš ugotoviti kdo v resnici si. Kako te je Življenje izoblikovalo. Boš vidla do kakšnih zanimivih rezultatov boš prišla. Ne si mislit da ti ni pomoči. Veliko stvari ti je uspelo in tudi ta ti bo, če si jo boš resnično želela. Če pa ti trenutna situacija ugaja, pa se ne preveč ozirati na okolico in živi svoje življenje…imaš samo eno.
Srečno!
Sprejmi enostavno dejstvo, da so vrhovi osamljeni. Ali pa …
Skrivnost uspešnih zvez je ravno v tem, da partnerja ne jemlješ, kot boljšega ali slabšega sebi, se ne primerjaš ampak sprejemaš. Če boš delovala na takšen način, kot deluješ sedaj, boš srečo začasno našla v partnerju, ki te bo prekašal, tak partner pa bo po vsej verjetnosti gledal nate, kakor ti sedaj gledaš svoje prijatelje in mu ne boš zanimiva oz. te bo imel dokler se te ne naveliča, ali pa malo za postrani.
Zato ti svetujem, da uživaš v načinu, kot ga imaš sedaj, če pa v takšnem načinu ne najdeš sreče pa poskušaj v ljudeh vzljubiti drugačnost, preprostost, morda ne tisto, kar te prekaša ampak kar te dopolnjuje, izpolnjuje, sprošča, nasmeji.
Jaz verjamem, da je uspešna – kljub pravopisnim napakam. Za biznis ne rabiš pravopisa, ampak druge reči. Med drugim samozavest, ki je avtorici ne manjka. Ženske imamo na splošno čisto previsoka pričakovanja do tega, kaj bi moral biti partner. A je to res nekdo, ki mora obvladati delnice in debatirati o najnovejšem članku iz Economista? Zakaj? A ni dovolj, da je ljubeč, da kuha itd Da se razvedrimo, ko ga zagledamo? Tako kot so pred davnimi časi morali moški najti spoštovanje in ljubezen do žensk, ki niso mogle niti dvigniti tistih težkih sabelj ali obvladati pluga z voli na polju itd je zdaj na nas, da jih imamo rade in spoštujemo kljub temu, da niso več v taki prednosti, kot so bili včasih. Iskat v moškem sebi enakega je vnaprej obsojeno na neuspeh. Tako kot če bi v starih časih moški iskal ženo na podlagi tega, da ga lahko premaga v dvoboju. Nima smisla.
Pupa zlata, IQ na žalost ni dovolj. Tvoja čustvena inteligenca je minus ne vem koliko. Nikoli nisem merila svojega IQ, verjetno je nadpovprečen. Prav zato me ne zanimajo michelinove zvezdice in BMW-ji. Moja sreča so moji otroci, muca, ki prede v mojem naročju in moj luxus pogled z moje terase na morje. Tudi moja večerja na terasi je wow, iz moje kuhinje. Mi je žal zate. Morda bi lahko zamenjala lestvico svojih prioritet v življenju? Če ne, boš isto zgodbico pripovedovala sostanovalcem v kakšnem domu za upokojence, z razliko, da bodo oni imeli obiske (brez michelinovih zvezdic), ti pa ne.
Spostovana mlada in vzvisena.
Sem dokaj mlad, izobrazen, ponujen mi je bil doktorat, pa nisem sel, vcasih mi je zal. Delam, ustvarjam, raziskujem, pa se izjemno dobro sem placan. Razumem delnice, dolgocasne so. Analiziram, programiram, postavljam analiticna okolja za trgovanje z energenti na globlanih trgih. Tekmovanje v modrovanju imam 10 ur dnevno.
Doma pa imam rad sproscenost. Vecerja, kavc, nesem smeti v zbiralnik, berem knjigo, pogledam kriminalko ali komedijo, grem na sprehod med vinograde.
S tabo pa bi pogovor zakljucil v 5 minutah. Dolgocasna delujes.
Staromodnez, 14.11.2021 ob 21:41
Spostovana mlada in vzvisena.
Sem dokaj mlad, izobrazen, ponujen mi je bil doktorat, pa nisem sel, vcasih mi je zal. Delam, ustvarjam, raziskujem, pa se izjemno dobro sem placan. Razumem delnice, dolgocasne so. Analiziram, programiram, postavljam analiticna okolja za trgovanje z energenti na globlanih trgih. Tekmovanje v modrovanju imam 10 ur dnevno.
Doma pa imam rad sproscenost. Vecerja, kavc, nesem smeti v zbiralnik, berem knjigo, pogledam kriminalko ali komedijo, grem na sprehod med vinograde.
S tabo pa bi pogovor zakljucil v 5 minutah. Dolgocasna delujes.
👍