No, pa še jaz
Poročena sva 30 let. Imava dva odrasla otroka, ki več ne živita z nama. Žena je doma, oziroma zaposlena v najinem podjetju, vendar samo jaz “delam”, kar pomeni, da živimo od mojega dela, če se sme tako napisati. Glede na to, da se sam nikoli nisem ukvarjal z podrobnostmi, ima ona ves pregled in kontrolo nad večino družinskega proračuna, denarja v podjetju, naložb. To v zadnjem obdobju zelo močno izkorišča. Dolga leta sem bil zelo uspešen in najin zakon je kar lepo uspeval. Pred nekaj leti pa sem se spustil v poslovno avanturo, ki me je osebnostno skoraj uničila. V istem času sem se tudi zaljubil v 7 let mlajšo žensko. Žena je nekako prišla do sms-ov, ki sem jih pošiljal in iz tega naredila celega vraga. Takrat sem se prvič odselil. S hčerjo sta zganjali celega hudiča (telefoniranje, grožnje, obiski pri njej v službi, vpadi v njeno hišo..) tako, da je bilo življenje neznosno. Tudi ta ženska ni bila najbolj odkrita, saj mi je zamolčala, da ima še vedno dokaj aktivno zvezo.Po dveh mesecih sem se vrnil domov in žena je bila vesela in jaz sem obljubil, da bo sedaj vse v redu. No pa ni bilo. Še vedno sem iskal stik in bežal od doma, se vračal. To traja že štiri leta. Vmes sem poskušal razumeti kaj se mi dogaja, zakaj sem tak, kaj me muči, zakaj ne morem vsega skupaj prekiniti in začeti znova. Tako daleč sem prišel, da si ne želim nobene resne zveze več, žena mi gre hudo na živce, nimava nobenih intimnih odnosov več. Z otrokoma se ne razumem najbolje, verjetno posledica mojih odhodov in vračanj. Kakorkoli. Vem, da moram nekaj spremeniti, vendar nimam poguma. Žena mi pravi, da sem bolan, očita mi moje poslovne napake, ljubico…Ko pogledam naprej, v prihajajoča leta se sprašujem kakšen je smisel takega zakona. Sloni na tihem obsojanju, pričkanju in prepirih, kontroli.
No, ne vem kaj naj sploh pričakujem od tega pisanja.
Vse bi lepo teklo, če nebi bilo vmes čustev:) Žena, ki ne dela in ti očita poslovne odločitve, nima prav. Samo kdor dela, se pri delu lahko zmoti. Je pa res, da je veliko vložila v delo z otroci in verjetno ima finančno varnost, ki ji jo ti zagotavljaš. Verjetno je tudi nastal globok prepad med vami v družini, ko je obremenila še otroke s svojo bolečino ob tvoji nezvestobi. Iz tega nastane še globji prepad in primitivno obnašanje.
Glede na vse, je najbolje razdeliti premoženjena pol in živeti SREČNO vsak zase.Upam, da žena že dobiva pokojnino.Tudi ljubezen si še zasluži od koga. Dvomim, da bi se vidva še kdaj vzljubila, če pa bi, pa čestitam. Že to je veliko, da si lahko sploh napisal kaj te teži. V tem primeru so prazniki vse prej, kot lepi. V eni knjigi imaš zelo dobro opisane človeške težave, Hendrix:Najina ljubezen, ali pa Besede, ki zdravijo:Bloch. Preberi med prazniki, boš videl, kje si.Te pomiri in razsvetli-pa še za naprej boš več vedel.
Vsekakor nima nihče pravice pritiskati na tvojo vest, vendar dokler boš doma, boš kot ovca med volkovi. Poprosi jo za sporazumno ločitev, ji povej, da si zasluži nekoga, ki jo bo ljubil in naj ne obremenjuje vajinih otrok s tem bremenom, ker imajo mladi že tako dovolj skrbi s svojim življenjem. To naredi, ko otrok ne bo blizu, na kakšni večerji.
Ne umiraj po obrokih, temveč začni reševati stvari na bolje in si zadaj, da bo v prihodnje vse iskreno in pošteno, drugače se spet ne bo izšlo. Srečno ti želim!(Danes je prvi dan preostanka tvojega življenja:)
Za božjo voljo vzemi se v roke in se končno odloči kaj bi rad. Zdi se mi, da vso odgovornost prelagaš na druge. Si pasiven in ne upaš si biti sam, na kar kaže tvoja vrnitev k ženi, potem ko se je pokazalo, kakšna je ljubica.
Zakaj končno ne pretrgaš s takim življenjem in odideš, sprašuješ. Odgovor je čisto preprost – ker ti je tako lagodneje, saj sam pišeš, da se nikoli nisi ukvarjal s podrobnostmi, za vse skrbi žena, pa verjetno ne samo v poslu.
Pozdravljen, Smotko
Hmm, sploh ne vem zakaj si si nadel nick Smotko.?
Pri vama ne bo nikoli več kot je bilo prej. Verjetno ti ne bi skočil čez plot, če bi imel ženo OK. Se motim?
Tvoja ljubica je pa nesramna, ker ti je zamolčala njeno zvezo, sunijo v rit in poišči si srodno dušo, ki te bo podpirala pri vseh pogledih, stala bi ti ob strani v dobrem in slabem. Tvoja sedanj žena, bo vseskozi gledala tvoja SM-sova sporočila, tvoj bančni račun, iskala bo, da se samo kregate, vsesorte se bo imišljevala samo, da se bo ONA prikazala v lepi luči ti pa v slabi luči itd. Pazi se, da te ne oskubi kot kakšnega petelina, da boš ostal brez ficka v žepu, če že sedaj pišeš, da ima večinoma ona finance v rokah. Tudi ti naredi nekaj zase… Ne prepuščaj ji vse v njene roke. Ali misliš, da se ona ni pripravila, če bi se slučajno ločila, takrat boš ti brez ficka in si ne boš mogel niti odvetnika plačati. To je resnica, ker sem priča eni takšni zadevi od moje prijateljice.
Tudi meni se je včasih podiral svet, nisem imela izhoda ob takšnih mukah, ki sem ga preživljala……Nato sem se opogumila po 12-tih leti zakona in sem se ločila in mi ni žal. Imam eno odraslo hčerko. Stara sem 40 let in še vedno si lahko najdem srodno dušo. Če želiš mi lahko pišeš na moj meil pa ti kaj več napišem. [email protected]
Lep pozdrav in čim manj se sekiraj ter uspešno 2007 leto!
Ana
Sa si res en veliki Smotko.Še ljubica te je ovila okoli prsta,pa ne da bi se prepričal,če je teren pripravljen za resno zvezo.
Nisi ne krop,ne voda!Slabše bi ne moglo biti!Zakaj?Zaradi tebe in tvojega značaja!
Še sam po tolikem času ne veš,kaj bi rad imel.Meni se niti malo ne smiliš!
Okoli sebe seješ samo gorje in kaj zdaj pričakuješ?
Nekoč se te je žena razveselila ko, si prišel domov po dvomesečni avanturi.Ti se pa nisi potrudil za ničesar in sedaj je vsega kriva žena.
V zahvalo te naj izkoristi kakor te hoče,bo imela vsaj eno zadoščenje.
Praviš da si bil fizično samo ti prisoten.Kaj nisi bil nikoli opran,speglan,sit in čist.Ni to ona delala?
Saj ti si nje oropal ljubezenskih čustev.S tem si pa izgubil tudi svoja otroka,ki sta imela možnost spoznati očeta,kakšen luzer je.
Oprosti,zame si eno veliko “tele”!Žanješ to,kar si sejal!Sedaj se pa čudiš!Čemu?Najbrž drugim,si pa sam tisti,ki je vso harmonijo porušil.
Če še hočeš iz sebe kaj pametnega narediti,te čaka veliko dela na sebi!
Pa srečno vsem!
Zapomni si, da s tem, ko prevaraš, narediš v duši nasprotne osebe veliko, veliko rano, ki je ni lahko zaceliti. Žena ti ne zaupa in mogoče ali verjetneje ti nikoli ne bo. Zato sem jaz vedno pristaš teze: ko je enkrat med dvema osebama tretja oseba je čas dozorel, da se odnos konča! Varanja po mojem prepričanju ni mogoče v celoti niti pozabiti niti oprostiti.
Prevaral si ženo, namesto da bi reševal zvezo na takšne ali drugačne načine, če nisi bil zadovoljen v zvezi. Zakaj si izbral lažjo pot? Zaradi tvoje nepremišljenosti se z ženo vrtita v nekem krogu preteklosti in negativnih čustev. Zato nikar ne toži samo tvoje žene kakšna je. Kakšen si bil pa ti? A lahko rečeš, da si (bil) pošten, če si varal? Po moje ne. Njeno obnašanje oz. sedanji problemi so le posledica tvojih dejanj v preteklosti. Po moje sta par, ki deluje po principu: žena je sicer pes, ki veliko laje, a ne grize, ti si pa tiha voda … ?!? … jaz mislim, da se večina boji slednjih ljudi, saj pri njih nikoli ne veš kdaj in kako bodo »bregove drli«. Kaj bosta naredila je odvisno od vaju, definitivno ne bosta rešila problemov brez strokovnjaka in veliko ali boljše ogromno potrpljenja in dobre volje.
hallo….
Prav lepo se ti je vse najbrž obrestovalo.A nisi pomislil,ko si ženi zatajil čustva do druge žene,da te lahko druga oseba prizadene.
Dragi, zgodovina se ponavlja…Sedaj veš kako so čustva tvoje žene,ko te nekdo drug prizadene.Sj,če to sam počneš …se še toliko ne zavedaš,ko pa nas kdo je pa halo.
To boš po mojem mnenju težko uredil,mislim,da je več oseb tu prizadetih,zaradi tvojega(greha).
Samo delaj na sebi ….
No, Smotko, dokler boš mislil, da je žena zaposlena in samo ti delaš – le od kje ji torej finančni pregled čez celo firmo – imaš že dva problema.
Ko boš končno zbral svoja teflonska jajca in odpeketal, bo upam svojo prednost dobro izkoristila.
Ti si se spustil v avanturo. Ti prihajaš in odhajaš in si zmeden do amena. Ti obljubljaš da se boš “poboljšal”, ti prelamljaš obljube. Tebi gre vse na živce. A si lahko vsaj približno predstavljaš, kako je tvoji ženi? In ona to svojo pozicijo kao izkorišča??????
Hvala bogu, da je obdržala glavo na ramenih, ker je med tem verjetno nekaj malega mislila tudi na vajine otroke. In če ne bi žena imela pregleda kaj se dogaja s firmo, bi bili verjetno zdajle še v finančni stiski. Spet po tvoji krivdi.
Naredi vsem uslugo in se spokaj. Ne morem verjet, da se lahko dedcem tako odpelje.
Da delaš samo ti, ni enako kot da v glavnem ti vzdržuješ družino. Žena hodi v službo, mogoče se njena plača ne more primerjati s tvojo, dela pa. In potem dela doma, kuha, pomiva, pospravlja … Tudi delo doma je delo, žal pa prevečkrat prezrto, samoumevno in necenjeno.
Če ne veš, kaj bi rad, potem verjetno veš vsaj to, kaj ne bi rad, pa začni od tam.
Mogoče bi moral enostavno spokat pa oditi stran in pustiti svoji ženi, da preostanek življenja preživi lepo, morda ob kom, s katerim se bo počutila lepo, ki bo v njeno življenje vnesel malo mladosti. Nimamo nobene pravice drugim uničevati življenja samo zato, ker mi ne vemo kam in kako. Ne moremo imeti vsega in za svoja dejanja moramo prevzeti odgovornost. Ne moreš imeti vsega, žene in ljubice, ne moreš trpeti zaradi ljubice in zato jokati ženi. Verjetno je tvoja žena psihično bolj na dnu od tebe. Mogoče si pa samo eden od tistih, ki niso nikoli odrasli.
No, mene pa prav zanima razmišljanje takih Smotkotov, kajti eden takih je tudi moj bivši, ki ni vedel, zakaj odhaja in po mojem še danes ne ve. Samo to je čuti, da mora še nekaj probat in da ga je neustavljivo vleklo k njej. Bi zelo, zelo rada razumela, zato Smotko, če si še na vezi, probaj seveda najprej sam sebe analizirati in razumeti in potem pomagaj razumeti še meni- nam. Vidim, da si precej zmeden, ampak, kaj hočemo, tak pač si, še ni rečeno, da si žleht. Mogoče preprosto ne veš, kaj bi.
Oglasi, se, ker bi res rada slišala še drugo stran!