Pozdravljeni!
Torej, na kratko.. Pred 3,5 leti sem začela svojo trnavo pot. Z zmerno prehrano in tekom, sem shujšala iz 91kg na 53kg (160cm) v dveh letih. Bila sem izjemno zadovoljna.. Težo sem držala slabo leto, nihala mi je med 52 in 55kg. Super skratka. Potem pa sem v zadnjh pol leta doživljala hude osebnostne stiske (vedno sem bila čustveni jedec) in trpela sem za išijasom.. Torej rezultat danes? 64kg!!! Nic mi ni prav, spet se sramujem svoje postave, sebe.. Ta teden sem začela s hujšanjem + rekreacijo (hoja v hrib, hitra hoja, nameravam pa tudi spet začeti tečt). Počutim se kot največji slabič, kot da sem ogromna (realno vem da nisem predebela).. Predvsem pa imam eno tistih butastih hruškastih postav, širim se v zadnjico, boke in noge. Sploh mi ni jasno, kako sem imela še slabo leto nazaj drugačno postavo (je pa res, da sem ogromno športala- tek 5-6x tedensko od 6-10km, fitnes, kolo..). Zdaj sem pa vsa mehka in zašpehana na nepravilnih mestih, kondicija je na psu. Sem šla ta vikend na Šmarno goro in skoraj dušico spustila (rabila sem 40min), medtem ko sem lani prišopala gor tudi prej kot v pol ure..
Torej; DOVOLJ!!! Odločila sem se shujšati teh deset kg, se učvrstiti in ponovno postati tisto kar sem že bila- samozavestna, športna ženska!!!
Tudi osebnostne stiske sem nekako razrešila, oz. se sprijaznila, da obstajajo stvari nad katerimi nimamo nadzora in je najbolje, da jih sprejmemo, kot take..
Torej to bo nekako moja pot in tu bom zapisovala svoje dosežke. Seveda vabim vse povratnice, da se mi pridružijo na poti. Skupaj je lažje, kajne?
Hvala in lp!!!
tako z veseljem in velikim občudovanjem sem spremljala tvojo zgodbo, in verjela, da ti bo uspelo, ko meni ni. In ti je! Zdaj si samo majčkeno zašla iz poti, zavedajoč se, da točno veš, kaj te lahko pelje nazaj k tistemu teleščku. Ne daj se, zagrabi, verjemi vase! Tako daleč si že prišla in ne zapravi vsega. Jaz sem še daleč, z višino enako tvoji se še kar sučem okoli 80, a počasi napredujem, in tudi ti boš prišla nazaj!
Pozdravljeni!
Kuglica, res ti hvala za tole. Sem prav presenečena, kajti na kraj pameti mi ni prišlo, da se me bo kdo spomni 😉 Pridruži se mi in skupaj zbijva tele nadležne kilograme, ki nas vse ovirajo v življenju..
Torej, bila sem super pridna (saj me vendar odlikuje neznanska trma, ki je včasih še kako koristna). Pozabila sem že, kako človeka na dieti lahko hudičevo zebe!!! Samo me res nonstop trese..
Kakorkoli, uživajte in kmalu se spet tipkamo 😀
lp, alilim
Živjo punci!
Tudi jaz sem prek kakim mesecem sprejela odločitev, da nekaj storim zase in za svoje telo. Po štirih letih, dveh nosečnostih in posledično 2 otrocih je bil že čas! :)) Štartala sem z 61 kg ( pri svojih 165 cm).
5x na teden fitnes in pravilna prehrana. Moj cilj 52 kg! Uspelo mi je priti do 53,5 kg ampak sem se prejšnji teden tetovirala in nisem smela cel teden nič telovaditi, veliko sem tudi grešila in pristala na 55 kg! 🙁
Jutri torej spet akcija. 🙂 In po pravici povedano: KOMAJ ČAKAM. Res da je težko ampak je res lepo po vsem tem matranju vidit rezultate. In končno si počasi spet začenjam biti všeč in privlačna. 🙂
Punci držita se. Z pravo voljo se daleč pride. Se še oglasim.
Lp, Manja
malo sem prebirala, ja, in videla, da so ti šle kile dol s svetlobno hitrostjo, o čemer lahko jaz samo sanjam. Videla sem tudi, da si jedla zelo malo, kar se tiče smernic, a očitno je bilo to zate dovolj, saj tudi jaz težko poskušam, da bi jedla 5x na dan, pri meni to preprosto ne gre, mi je preveč.
Še vedno tako ješ, ali si potem, ko si dosegla cilj, povečala vnos?
koliko še športaš, če ni skrivnost?
Alim, tvojo zgodbo bi lahko napisala tudi sama. Popolnoma enako. Tudi sama sem šla skozi hudo čustveno stisko v zadnjem letu, v enem letu sem se iz 53 kg pri višini 160 cm zredila na 66 kg. Imam enak tip postave kot ti, sem hruška in mi gre vsa teža v trebuh, stegna in boke. Tudi jaz sem sklenila, da je bilo dovolj tolaženja z hrano. Zdaj si naredim tedenski jedilnik, si zraven zapišem za vsak dan še vrsto telovadbe in se tega držim kot pijanec plota:-) Z neta sem si skopirala 13 tedenski program teka, zdaj sem v tretjem tednu. Ful sopiham, ampak že manj kot na začetku, malo mi je vmes padla motivacija ampak sem se pobrala in tečem naprej.
Moja teža danes je 61 kg, cilj oz.želja je 53 kg. Pa mi ni toliko važno v kilogramih, kolikor mi je do tega, da imam izoblikovano telo, čvrsto, brez mahedranja na vsem mogočih mestih:-)
Tako, da se pridružujem skupini in dnevno ( oz. vsaj na dva dni ) javljam rezultate. Všeč mi je, da se bomo spodbujale, saj, kot pravijo, v slogi je moč.
Se beremo, želim vam lep vikend. Moj bo grozljivo čustveno naporen, ampak me potem čakajo lepši časi, zato grem pogumno naprej.
no, pa nas je še več tu gor z isto višino, meter cvancik 🙂
jaz sem sicer še daleč za vama, danes zjutraj 78,2, ampak bom počasi že prisopihala, magična meja je avgust 2015, ko se bo obrnilo desetletje.
glede 13 tedenskega programa, v prvih dveh tednih si nikoli nisem mislila, da bo šlo naprej, prilezla sem do sedmega, tu je že 10 min teka skupaj, tu me je začela grabiti moja stara poškodba, in sem preobrnila, namesto 5 x 10 min sem odtekla 10 x 5, se pravi, nisem še bila zrela za napredek. Počasi, pa bo šlo.
Enako želim tudi tebi, da oddelaš in napreduješ! Z razliko od vaju pa je moje telo enakomerno baročno, največ špeheca pa na trebuhu.
Sotrpinke, pozdravljene!
No moja jutranja kilaža 61,1 kg 🙂 Super torej.
Skratka, ves čas sem močno pridna in osredotočena na tole klestenje kilopondov. Pa niti morilski PMS prejšnji teden mi ni mogel do živega, tako da zmaga!!! Teli PMSji so me vedno zjebali (se opravičujem na izrazu, samo je res),
Drugače se počutim super in sem vesela, da nisem edina pri vsem tem. Napišite še ve, kako vam kaj gre. Aja, drugače pa me je v obraz in trebuh že kar malo pobralo, rit in noge jasno huge. Ma vem da bo tud njim odklenkalo. Do konca junija bom na 55kg in pika.
Lp in srečno!!!
Zdravo!
Pridružujem se vašemu hujšanju!
Neverjetno, tudi jaz sem šla zadnje leto čez eno veliko osebno krizo, In sem se zredila še bolj, kot sem bila. Prej sem imela kak kg čez 70 kg, potem pa sem ž r l a in to zvečer, ko sem dobivala napade hrane. Pojedla sem same sladkarije. In ja, pozna se in še kako. 82,5 kg danes. Obup.
No, zdaj sem se odločila temu narediti konec, ko je dovolj, je dovolj. In zdaj bi se vam pridružila, mislim, da je skupaj lažje:)
Imam pa postavo jabolka! In to res ne izgleda dobro. Če bi izbirala, bi bila raje hruška:)))
Lep dan še naprej, držite se, se tipkamo:)
Zdaj pa malo tečt, da se pljuča predihajo!
Pozdravljene vse sotrpinke 🙂
Torej, teža danes 59,5 kg. Izjemno sem vesela, da sem se znebila tiste šestice spredaj 😀
Torej bilanca je -4,5 kg v treh tednih. Moj cilj se mi zdi vedno otipljivejši. Še kakšne 5-6kg oklestim in sem na konju. Kako pa gre ostalim?!
Šibam na kolo in saj veste- vztrajajmo!!!
Živjo,
punce… tudi jaz od 1. maja vztrajam pri zdravo prehrani, vsakodnevni vadbi z Jilian Michaels in zaenkrat je šlo z 92 začetnih kg na 88,5 kg danes zjutraj. Po treh otrocih, veliko dela in malo volje sem se končno spravila v red in si rekla, da je dovolj. Nikoli nisem bila takšna hruška, pa čeprav tudi nikoli nisem bila pretirano suha. Pri 169cm sem imela vedno ok. 62kg. Na hlačah se že kar fino pozna, počutim pa se veliko bolje. Kako bom zgledala v kopalkah, me trenutno ne muči tako zelo. Najbolj pomembnomi je, da bom tokrat res vztrajala do konca. Cilj mi je zaenkrat 65kg. Če bo kaj več, pa toliko bolje 🙂
Lepo vas je brat… imejte se lepo 🙂
Pih, če bi fovšija gorela, bi bil tukaj gor zdaj kres! Moj osebni!
Bravo, punca.
Jaz sem začela teči, zunaj sem itak vsak dan, pri hrani se že kolikor toliko brzdam, vendar nimam občutka, da bi kile šle dol.
Začela sem celo sumiti, da sem najverjetneje noseča, ker se redim samo v trebuh. Noro.
Je pa res, da sem imela zadnja dva meseca ogromno dela in sem bila non stop za compom. To se sigurno pozna.
Aja, vage iz varnostnih razlogov sploh nimam 🙂