No car, no date
Tako kot ima oni 26letnik vso pravico do tega, da avta nima in ga še nekaj časa ne bo imel, ima vso pravico nekdo drug, ki partnerja brez avta ne želi met. Zakaj bi bil nekdo slabši od drugega? Če nekomu paše bit pasiven in brez nekih ambicij, ima vso pravico, kot tudi tisti, ki od življenja želi več.
Živjo vsem,
izgleda, da pri tej debati, ne bomo prišli do nekega skupnega zaključka. Dobro je, da si pustimo, da ima vsak svoje mnenje in prepričanja ter hkrati ne obsojamo tuje poglede.
Eva Žnidar
Menim, da ko prava ljubezen udari ti je prav vseeno, če je človek berač ali bogataš. Le pripravljen moraš biti sprejeti in dajati ljubezen.
Točno v tem je problem. Ali je nekdo ambiciozen sodite po tem, ali ima ta oseba avto, svoje stanovanje/hišo, si privošči dopust itd. Snamite plašnice z glave. Aja saj res, takšni ste kot moji sosedje, ki pri drugih vidijo le to, kakšen avto vozi kdo. Koliko denarja pa nek starš investira v svojega otroka (šola, potrebščine, dijaški dom, ekskurzije itd.), tega pa ne vidite. Res presenetljivo. No ja, EvaZ ima prav, očitno ne bomo prišli do skupnega zaključka. Nekateri ste pač materialisti.
Iztok, žal obstajajo ljudje, ki ljubezen sodijo po tem, ali je nekdo revež ali bogataš. Jim metuljčke v trebuhu povzroči pogled na avto in/ali hišo partnerja/ice.
Težko je, ko eni mislijo, da si zaradi tega, ker pričakuješ določene stvari, slab človek. Jaz vseskozi poudarjam, da smo si enakovredni in da imamo pač različne okuse, če sem zarad tega materialist v očeh nekoga, prav.
Iztok Franko, oprosti, ampak od nekega odraslega človeka bi pričakovala zrelejšo debato, ne pa tole romanticirano flancanje o ljubezni in revnem pastirju. Ti se kar slepi da je tebi vseeno, ali ima ženska kaj pod palcem ali ne, jaz sem bila samo 1x financ minister moškemu in to ne več mislim bit.
Bit brez avta, je eno, živet še pri starših in bit brez službe pa drugo, sam zgleda eni ne znate brat.
Od ljubezni se ne da plačevat položnic, pa tud orgazma ni samo zato, ker nekje vlada ljubezen.
Ni flancanje, le govora je o tem kako osebe razvijajo svoje empatije.
In, kje je empatija 26letnika, ki obsoja ženske, ki si pač želijo tipa z avti? Ali da vsaj ti ne živijo pri mamici.
Na splošno sem govoril o čemer se je debate no car no date pričela. Da v splošnem pogledu avto ni pomemben iz vidika ali se zagreješ vanj ali ne.
Zdaj mi boš pa o empatiji solila pamet? Si ti slučajno Andreja?
In na podlagi enega primera kar posplošuješ? Osebne frustracije obdrži zase.
Kar 4 zaporedni prispevki? tc tc
Kdo je komu na rep stopil? Si slučajno pomislil, da je računalnik oz. internet zaštekal, pa je zato naredilo 3 enake zapise? Vi ste vsi bolani, BOLANI! Če smo komu stopili na rep, je to:
Lep čas nobenega prispevka, potem se pa pojavi “še ena ki” kar vzroji in se začne razburjat. Res zanimivo. Očitno se je prepoznala v tej zgodbi, sicer se je vse to pisanje ne bi dotaknilo in bi mirno preskočila temo.
Slovenci smo generalno prfuknjeni na avte. Malo greš okrog po kakšnih vaseh recimo in hitro najdeš cel kup primerkov, ko ljudje nimajo fasade na bajti ampak važno je, da je na dvorišču nov Mercedes.
Kar mi je hudo fascinantno je pa to, da povezuješ finančno stanje posameznika s tem ali ima avto ali ne (in logična razširitev tega potem je, da dražji kot je avto, bolje mora posamezniku it). Koliko je primerov mladcev s fency avti? To je idealen tip, s katerim se ziher splača takoj vsaj 3 otroke naštancat na zadnjih sedežih ane? 🙂 Kaj pa ko fasada dol pade in izveš za X letni kredit, z mesečnim obrokom tam 90% plače?
In kolikokrat na leto pa pričakuješ izlet na Hrvaško obalo, v toplice in na drug konec kokoške? Sure, dobiš avto že za 500€, k temu daš takoj še ene 300€ za podaljšanje registracije, tehnični pregled, vinjeto,… Ne vključuje stroškov vzdrževanja (ki pri takem avtu definitivno bodo)…
Po drugi strani lahko pa za 300€ rentaš recimo za en teden dopusta Astro, ki ni starejša od pol leta…
Če pri meni kakšna ne bo zadovoljna z avtom (ali manjkom njega) je ne bom prav čisto nič pogrešal. Pač pleh pi***. Če si upa me vprašat za mojo plačo, ji bom morda celo povedal.
Matr, res bi se blo treba izselit iz dežele Kranjske…
Vse je zgolj provokacija, celotna tema, da vidim kakšno mnenje imate o kešp***ah. Itak sem že prej vedel, kaka je in da sem jaz tisti ki je normalen. Je pač ona na slabšem.
Moj fant je imel prek 26 let, ko sem ga spoznala. Diplomiral, brez službe, živel doma pri starših in kar je najpomembneje v tej temi: BREZ AVTA! Si moreš mislit kakšna groza?? Prav nikamor me ni mogel zapeljati. OJOJ!
Ampak kljub vsemu mi čisto nič ne manjka in verjameš ali ne, na morje sva odšla 6x tisto leto in še marsikam drugam. Greva pač na vlak ali na štop. Je prav avanturistično takšno potovanje in ga ne zamenjam za nič na svetu. Drugače se naokoli voziva s kolesi in je prav fino.
Fantje, ki sem jih imela pred njim so imeli vsi izpite in avte, ampak so bili dolgočasni za umret. Misliš, da me je kdo od njih popeljal na morje ali kam drugam? Prav nobeden nikamor… Vsi so bili lene riti, ki bi samo doma ležali. Še na sprehod ali v kino se jim ni ljubilo iti.
Pri sedanjem fantu avta še niti 1x nisem pogrešala, ker midva vedno najdeva drug način, kako urediti stvari. Tako vsaj še kaj premisliva, planirava in je zabavno.
Aja, za namenček: v času, ko sva že bila skupaj, je dobil službo. Mi je pa povedal, da je pred mano spoznal dooooosti žensk, ki razmišljajo tako kot ti.
Ne govorit v mojih letih jadajada, v vaših letih ni bilo krize, mlad človek, ki je povprečno izobražen ne more dobiti službe in bi rad delal.Z veseljem bi vsi delali, ampak če ne gre tako….je alternativa imeti moškega, ki ima denar. Oz sploh ne rabiš imeti fanta, potrebuješ le par zvestih prijateljev.Žalostno res.In lets face it, če pač niso vsi za fakulteto si pa potem nič ali kako.Ja včasih se je dalo z normalnim delom zaslužiti danes pa..Za 400 eurov da se zgaraš do konca, no way.
Konc koncev moški, ki nima avta mi je malce čuden.Danes dobiš za 500 eurov čist ok avto, dokler pač v to ceno šteješ še drobna popravila.
Včasih sem obsojala takšne ženske, danes pa gledam malce drugače,treba se je znajdit.Ne rečem da je treba hodit po ljudeh, ampak tudi moški jo bo zapustil čez 5 let ko se ne bo več rihtala.Torej kdo je kriv tukaj??
Zdi se mi pač lepo od moškega, da pride iskat žensko ne glede na znamko avta.
Forum je zaprt za komentiranje.