No car, no date
Če si brez avta pri 25, se mi to ne zdi nek big deal. Takrat se človek šele zares postavlja na noge. Če pa si brez avta pri 35, pa to že nekaj pove o človeku (nič pozitivnega seveda).
Bo off topic-sem pa na tole debato slučajno naletel in moram odgovorit. Sem sredi 30-h,vezan,brez avtomobila,Ljubljančan. S partnerico kljubujeva potrošništvu in sva se odrekla avtomobilu. Kolesariva;izlete opraviva z javnim prevozom. Ekološko,pa še prihraniva. No,off topic je v toliko,da če bi bil samski,bi pa moral potencialni partnerici še kako opisovati,čemu nimam avtomobila..
Respect tebi in partnerici. Malokdo se odpove avtomobilu.
Čeprav opažam, zopet offtopic, da če si brez avtomobila si avtomatično življenje sprostiš. Gre vse bolj na izi z manj s stresa. Saj se navadiš, da rabiš za določeno pot več časa. Več si tudi na nogah in več hodiš. Tko, da je kar enih prednosti 🙂
No, če ne prej, ko bosta imela otroke, boste še kako tekla kupit avto.
Do takrat pa uživita, če ga ne rabita 😉 feel the easy part of life 🙂
1. In to napiše nekdo, ki živi v prestolnici, centru države, z zelo dobro razvitim javnim prevozom. Me zanima, če bi bil enakega mnenja, če bi živel nekje, kamor je možno priti le z avtomobilom. Roko na srce, še so v Sloveniji odročni predeli, kjer enostavno ne moreš shajat brez avtomobila.
2. Bi bil še vedno enakega mnenja, če bi tvoja partnerica bila npr. iz Murske Sobote, Babnega polja, Vinice ali Bovca?
Že to je fail, da na situacijo gledaš zgolj s svoje perspektive, ki pa mimogrede ni edina.
Sem želel samo napisat,da vsaj za ljudi,ki bivajo v mestih,ni tako nujno,da bi imeli avtomobile. Soglašam z vsemi ostalimi navedbami.
pri meni je (bilo) tudi pomembno da ima avto. saj kako pa naj greva kam, če ga nebi imela? s kolesom? pozimi bolj težko. z busom? je treba najprej priti do njega. z vlakom? trenutno ga ni, ker rihtajo progo. sva bila nekaj časa nazaj brez avtomobila pa mi je bilo prav bedno ko me je mogla od njegovega bratranca žena peljat v šoping. sama avta trenutno tudi nimam, ga ma pa dragi dovolj za oba.
ja če me je hotel na zmenek odpeljat je mogel imeti avto, ker drugače do mene ni mogel priti
Je bilo pomembno? Sedaj pa ni več pomembno? Sploh pa, kje živiš, če drugače kot z avtom do tebe ni možno priti? A tebi bi pa bilo pod častjo, če bi imela avto in bi njega peljala naokoli?
no, če se zaljubiš, je avto menda zadnja stvar, ki jo na ljubčku vidiš.
čeprav zna bit (sploh za) prve zmenke hudo praktična zadeva:D
tale tvoja se išče kot kaka 17 letnica, saj te razumem, a zgolj zaradi nje se ti po mojem ne splača kupiti avta.
meni je pa čist fino, da lahk jaz vozim tipčke okol s svojim avtočkom 🙂 pa še na easy je tipe spoznat, ko vsak opazi hud avto in začne s pogovorom… 😛
Ubistvu ne vsak.. Samo plehki fantje/punce padajo na avte.
Zgleda da je za nekatere avto veliko več kot samo prevozno sredstvo.
Kešpička definitivno
Ful bi blo zanimivo prebrat izjavo od forumašice, ki je nedolgo nazaj na drugem podforumu izjavila, da se s cliotom in podobnim “nizkim” rangom že ne bo vozila 🙂
Brezveze imate nekateri kompleks glede avta, ker ne gledamo vse na to. Je pozitivno, da ga ma, ni pa vsem važna znamka.
Sama si življenja brez avta ne predstavljam, saj brez njega ne bi mogla niti v trgovino, ne na pošto … Za vsako stvar se pa ne morem vozit s kolesom.
jaz bom pa za po lj sedaj uporabljal http://www.bicikelj.si/ 🙂 … no, punce mi itak ni treba iskat, imam jo že.
Alexis, a bi hodila s tipom, ki avta sploh nima?
Praviš da ima vsak mesec resno zvezo. Hahhaaha…
Jaz tuki ne vidim resne zveze. Pleh pička.
Pa ja se nisi zatresku vanjo. lepo te prosim. najdi kaj boljšega.
Ti povem, kaj se o takih pravi:
SREČEN TISTI, KI JO BO DOBIL, NAJ GRE V KLOŠTAR PLAČAT MAŠO, IN NEJ KAR NOT OSTANE.
HAHAHAHAHA
Alexis, a bi hodila s tipom, ki avta sploh nima?[/quote]
Karkoli bom odgovorila, me boste spljuvali, ampak (v taki situaciji še nisem bila): če ga nima pri npr. 20., me ne moti … Če ga nima pri 30-ih (in še po možnosti brez službe), pa to o njem ne pove nič dobrega, pa se sploh ne gre za avto – tu so izvzeti tisti, ki ga nimajo zarad ekologije in posebne filozofije. Res pa je, da tipa nikoli nisem OPAZILA zaradi znamke avta, to si upam trditi, in nikoli nisem obračala glave zaradi dobrega avta in cvilila zraven “kakoooo dober avtooooo” tako kot nekatere. V končni fazi pa imam svoj avto 🙂
Js mam 25 let, pa še nimam avta. Kaj boš na to rekla?
Forum je zaprt za komentiranje.