nlb ali skb?
saj vem da ne paše na forum, ampak too much! sem hotela nekaj uredit na Kliku, pa spet ne dela, tako kot že n-krat v zadnjem času. pa v časopisu berem da so napačno obračunali obresti, pa ves čas je nekaj narobe s to nlb. zdaj pa resno razmišljam, da bi šla na skb – ali kako drugo banko? kakšne so vaše izkušnje? ste zadovoljne tam kjer ste, in kje sploh ste?
hvala za odgovore!
Midva z možem sva že septembra lani zamenjala NLB z SKB-jem in ni nama žal. Odnos zaposlenih do strank (velja za poslovalnico Domžale) je bistveno boljši in bolj oseben kot sva bila vajena prej pri NLB. Asortiman storitev (sodobne bančne poti) imajo enak kot pri NLB, krediti pa so celo nekoliko cenejši.
Že pred mnogimi leti sem zamenjala NLB za SKB. Takrat sem to naredila zaradi dolgih vrst pred okenci v NLB, sosednja SKB pa je takorekoč sameval. In ni mi žal…
Na SKB nikoli ne čakam pred okencem dlje, kot kakšno minutko, vsi uslužbenci so zelo prijazni, vsako večjo zadevo (vezava…) urejam v posebni sobi in to sede…
Tudi pri prehodu na transakcijske račune ni bilo nobenih težav.
Najbolj pa mi je všeč njihovo elektronsko bančništvo. Zdaj so ga razširili, tako da lahko vidiš sproti celo vse račune od kreditnih kartic. Tudi sistem elektronskega bančništva mi je pri SKB bolj všeč, saj lahko urejam svoje finance iz kateregakoli računalnika (recimo ko smo na dopustu), pri NLB pa samo iz tistih, na katerih imaš naložen certifikat.
Ker ima mož račun pri NLB, dobro poznam tudi razmere tam in lahko svetujem, da zamenjaš.
trenutno še na NLB, pa me je že imel da bi šla na SKB- tam sva odprla račun za našega junaka- kakšne komplikacije oz bolje rečen total neodgovorna babnca za šalterjem- 3x sva morala telefonirat, kdaj se bo njegov račun videl zraven na SKBnetu od očka, pa nič, je rekla, kam sem že dala tist pildek, pa potem “kaj sem že delala?”, …in podobne scene, nakar nam je prekipelo po 2 mesecih nategovanja in smo se 2x pritožili, da smo dosegli in sploh prišli do njegove bančne kartice (“ja, kaj jo boste pa rabili” , mislim halo?! kura). Mene je pa kar minilo, da bi šla gledat tisti gnoj za šalter ponovno…
razmišljam pa o avstrijski banki, kjer imajo ugodne kredite tudi za tiste, ki smo zaposleni za določen čas…
Imam odprt račun pri obeh bankah. Pri SKB sicer samo zaradi stanovanjskega varčevanja, pa sem tam večkrat kot v NLB. Ves čas imam probleme; enkrat me niso obvestili o spremembi vsote, ki jo trgajo z računa (za stanovanjsko varčevanje) in sem tako zamudila en obrok.To sem ugotovila šele po bančnem izpisku, nazadnje sem z računa dvignila ves denar do 0 (sem prenesla na NLB), pa dobim obvestilo iz SKBja, da sem za 30000 prekoračila limit (halo?????!!)….Poln kufer jih imam, zdaj mi bodo pa nabili še vse obresti na ta prekoračen limit. V resnici so ženske na šalterju (govorim o skbju pri podhodu Ajdovščina,Ljubljana) rahlo nesposobne, ali pa zmedene. Ne živce mi gre, da jih moram ves čas preverjati, če je vse ok.
Z NLBjem nimam problemov, mogoče klik res kdaj ne dela, ampak to odtehta, da so korektni in natančni. Vsaj jaz imam takšne izkušnje.
Nisem brala bpredhodnih odgovorov (no nekaj na začetku ja), pa naj ti povem, da NLB kot vse druge imajo probleme.
Morda ne v takšni oliki, ampak jih definitivno imajo.
Sama delam na takšnem mestu, ki imam nenehno opravka z bankami. In naj ti povem, da ko nekateri hvalijo SKB sploh ni tako. Naprimer zadevo, ki jo dobijo na račun sploh ne sknjižijo takrat, kot bi morali. Na primer so dobili poslano v petek zjutraj plače velike firme, knjižijo v pon,. ali celo torek za nazaj. Banda ušiva, med temi dnevi pa poslujejo z denarjem. Samo primer pač!
Tako, da nobena banka ni brez masla na glavi verjami.
Tudi sama se včasih jezim nad NLB, ampak je pa res, da je klik naprimer preglednejši kot pri a banki.
So pač slabosti in prednosti.
Lp,
m.