Tole sicer nima veze z našim hujšanjem, ima pa vezo s hujšanjem naših denarnic.
Po medmrežju kroži mail o zaračunavanju provizije za komintente NLB, ki dvigujejo denar na bankomatih, ki niso v lasti NLB. Provizija znaša 1% od zneska dviga, oziroma minimalno 400 SIT. Torej, če 10x dvignete 1000 SIT, boste obremenjeni za 14,000 SIT. Bodite pozorni, da ne boste neprijetno presenečeni, ko boste dobili bančni izpisek.
Lep večer še naprej. Pri nas pa pada snegec. Saj ne vem, naj rečem HURA, ali naj kolnem.
Sam mal! Tale informacija je pa nekam sepava (kolikor meni stevilke nesejo, ker podan izracun sploh ni logicen). Ce sem kaj detektiva, mora v njej nekaj manjkati, ena informacija. Po mojem manjka omemba tujine. Take provizije namrec veljajo za dvig z bankomatno kartico NLB na bankomatih v tujini. Tam so provizije, ampak tam itak ne mores tolarjev dvigovat, ampak pac evre, recimo.
Dvig gotovine na bankomatu v tujini: 1,0% od odobrenega zneska, najmanj 400 SIT, največ 5.000 SIT
Je pa res, da placas provizijo, ce z bankomatno kartico NLB dvignes denar pri drugi banki v Sloveniji na okencu v poslovalnici.
Porkafiks, Julya, sem se zasekirala!:) Potem pa gledam in gledam, pa se mi zdi vedno bolj buckasto vse skupaj (pardon, bucke, se opravicujem!). Kolikor vem, je pri NLB osebni dnevni limit za dvig na bankomatih se vedno 30.000 sit, ce seveda ne zaprosis posebej za visjega. Torej clovek ne more na dan dvignit vec kot 30 jurjev pri svoji lastni banki, na njenih bankomatih (a na tujih bi pa lahko, al kaj?). Ok, gremo dalje – en odstotek od 30.000 sit je 300 sit. Torej ne more biti provizija na dvig 1 odstotek ali najmanj 400 sit, ce pa ne mores vec kot 30 jurjev dvignit (mi, ki ne tezimo s posebnimi limiti).
Pa tudi, ce bi se nasel kak kekec, ki bi res dvigoval 10.000 po jurja, pa za vsak dvig placal res 400 sit, bi to se vedno bilo 4.000 sit, ne pa 14.000 sit.
No, ce je katera kaj drugega ugotovila, pa kar na plano z besedo! Men je ze vsak tolar pomemben:) Ampak, zal, kolikor vem, je pa NLB napovedala, da bo drugo leto res uvedla provizije za dvig na bankomatih. In to v Sloveniji:(
Biba, 14.000 SIT je bilo mišljeno 10 dvigov po 1.000 SIT + 10x provizija po 400 SIT, skupaj torej 14.000 SIT, namesto 10.000 SIT, kot pred uvedbo provizije. OK? Takole dvigovanje verjetno bolj prav pride našim študentom in dijakom, ki vedno dvigujejo po malo. Ti in jaz pa, če bova dvigali po 30.000 SIT, bova plačali tistih najmanj 400 SIT in ne en procent. Mislim, da zgornji limit provizije ni fiksno določen, ampak je vedno 1%.
lp
Okej, stekam. Nasla sem pa se tole, pa vedi. Zdaj bo res treba na SKB bankomat it preverti, a ne?:) Okrog mene mrgoli tistih iz mreze NLB.
V zvezi epoštnim obvestilom/ dezinfromacijo, ki kroži po slovenskih emailih, so danes nekateri mediji tako kot avtor emaila zaradi nepoznavanja terminologije zamenjali BA terminal s POS terminalom. Tako so napačno sklepali, da NLB zaračunava dvige na BA (bankomatih) pri drugih bankah. To seveda ne drži. Drži pa, da za dvige gotovine prek POS terminala v poslovalnicah drugih bank v Sloveniji (npr. Poštne banke) zaračunavamo nadomestilo. Naj dodamo, da se to nadomestilo v bankah in enotah pošte zaračunava že kar nekaj let in ne gre za nikakršno novost
Sem še enkrat preverila mail, ki ga je dobil mož in na njem dejansko lepo piše, seveda v drobnem tisku, nekje na obrobju, da gre za dvige na OKENCIH drugih bank. Torej gre po vsej verjetnosti resnično za dezinformacijo in nerazumevanje terminov pošiljatelja. Sicer pa počakajmo, pa bomo videli kam pes taco moli.
Hvala bogu, da sem naredila lažni preplah.
lp
Julya ze ok , bolje preplah narest pa da nas malo zaposliš , kot pa da poves kera hranna se bo podrazila in pol vsi v trgovine :))