Najdi forum

njeno obnašanje

Spoštovani,

V zadnjem času se soočam s »problemom«, ki me nekoliko bega. Pred dobrim mesecem sem po daljšem samskem obdobju spoznal (vsaj zame) vsestransko zanimivo žensko, s katero sva hitro ugotovila, da imava precej skupnega, tako v pogledih na življenje, kot tudi kar se tiče hobijev in drugih interesov. Oba sva stara nekaj čez 30 let in imava vsak zase za sabo več neuspelih zvez. Kadar sva se lahko uskladila (nisva iz istega kraja), sva preživljala prosti čas skupaj – ponavadi je bilo res lepo. Moram reči, da sem do nje kar kmalu začutil več, kot prijateljstvo, a nisem hotel prehitevati. Toliko za uvod, zdaj pa k problemu.

Pri njenem obnašanju sem opazil nekaj nenavadnih stvari – ko se je znašla pred precejšnjo dilemo v službi, je za nekaj dni kar »izginila« – se zaprla v stanovanje (živi sama), izključila telefon….ko sva se potem spet dobila, je priznala, kako jo je zadeva spravila »ob živce« in da je tako ravnala, ker pač ni vedela, kaj narediti. Sicer je večkrat omenila svoja razočaranja iz prejšnjih zvez, pa tudi problem, ki ga ima s službo, saj je ta, čeprav je v poklicu kar uspešna, skoraj nič ne veseli, lotiti se nečesa popolnoma novega pa seveda ni enostavno. Ko je bila pri meni na obisku, je bila (tako se je zdelo meni) tako »na tleh«, da je celo rekla, kaj je njej vendar še ostalo drugega od življenja, kot da se zapije ?? Take izjave so me seveda zaskrbele, poleg tega pa sem tudi opazil, da je skoraj vedno, kadar sva kje bila, pila v glavnem le žgane pijače in to ponavadi več kot le kozarček. Rekla mi je tudi, kako je njena velika dilema, po vseh razočaranjih, ali sploh še kdaj imeti kakšno zvezo, v naslednjem trenutku pa mi je že sedela v naročju in se stiskala k meni.

Moram reči, da me to njeno obnašanje res nekoliko bega, ne vem, kaj naj si mislim in kako naj ravnam v odnosih z njo. Imam jo rad in odnos bi rad razvil. Hvala za mnenje.

Spoštovani Miran,

predvsem vam svetujem zmeren tempo pri razvijanju odnosa, prepričan sem namreč, da boste najboljši razsodnik sami, le če boste imeli na voljo dovolj časa. Čas bo lahko potrdil sume ali ovrgel dvome. Pri človeku, ki se nenhno nahaja v težavah obstaja velika verjetnost, da nobene ni dokončno razrešil in je to lahko način življenja. Takšno življenje pa pomeni seveda dodatno breme za partnerja.

Dragi Miran!
Tudi jaz se isto obnašam,čeprav sem mlajša. To so pač izjave ki jih flocneš ven brez premisleka in potem ko vidiš kako človek “pobuli” popraviš izjavo z objemom. Če se s tabo pogovarja o prejšnjih vezah in o spremembi službe, smatram da jo vajin odnos zanima in jo mogoče spreminja. Verjetno jo služba duši, pa tuhta o zamenjavi oz. o novem začetku-s tabo in službo. Lepo jo preseneti, pa malo strasti namesto zadržanosti, predvsem pa potrpljenja-pa bo. Boš videl!

New Report

Close