Najdi forum

Njena preteklost podobma prihodnost

Imam partnerko s katero ze nekaj casa skupaj ziviva in se dobro razumeva.

Stvar je sledeca ,v preteklosti je imela veliko moskih s katerimi je bila vec ali manj zaradi seksa in potrditev njene osebnosti zaradi travm iz otrostva.

Rada se imava, moti me pa to ,ker kamorkoli gre rada zapeljuje moske se posebej ce je v druzbi zensk.

Rada izstopa in jih rada, iziva jim da vedeti, da ji stvari v postlji niso tuje…..

Razocaran sem nad njenim.pocetjem.

Ocitno ima iz preteklosti slabo samopodobo in to do konca zivljenja ne bo nikoli spremenila.

Zalostno, da ji take stvari v najini zvezi vec pomenijo kot pristen custven odnos drug drugega.

 

 

Spoštovani,

 

hvala za iskrenost in vprašanje. Lahko razumem, da vas to resnično moti in imate prav. Čeprav imate moški v večini radi, da je ženska takšna, da se zna spogledovati, pa hkrati radi čutite, da to pripada samo vam, da ste izbrani. Na takšen način si tudi ženska ohrani svoje dostojanstvo, saj pokaže, da je zvesta temu, kar si je izbrala. Ampak predno vašo partnerico obsodimo, bi rada da razumete, da k temu pripelje več dejavnikov. Velikokrat rade flirtajo dekleta, ki so v času najstništva pogrešale svojega očeta, odnos z njim. Ali pa je že oče tisti, ki jo je opazil na neprimeren način. Vloga očeta je, da najstnici pomaga razumeti, da je pomembna in vredna, zato da si zna postaviti svojo ceno tudi v drugih odnosih, še posebno med moškimi. Če oče ne podpre hčerke na primeren način, dobi hčerka občutek, da šteje samo njeno telo in potrditve, ki jih dobi s telesom in zunanjim izgledom. Seveda pa je pomembna tudi mama in njen odnos do moških.

To ne pomeni, da ona takšna je in da za njo ni možna sprememba. Zelo pomembno je, kako ona doživlja spogledovanja. Jih priznava, se jih zaveda, jo motijo ti “poceni” odzivi ali ne. Si s pogledi in s spolnostjo kupuje občutek ljubljenosti, pomembnosti?

Če si tudi sama želi spremembe, ji lahko veliko pomeni, da ste ji postavili to mejo. Lahko da se bo sprva jezila na vas, ker ji je to nepoznano, ker verjetno je njena potreba po flirtanju tako globoka, da pride do izraza povsem avtomatično. Lahko, da boste prvi moški v njenem življenju, ki ji boste dal vedeti, da šteje več kot to, da je vredna. Za nekatere punce/ženske, je to neprecenljiva izkušnja, da nekdo ni nasedel samo njenemu videzu. V tem primeru priporočam tudi terapijo, lahko se je udeležita skupaj in postavita nove temelje, varne temelje za vajino dostojanstvo in odnos. V kolikor pa trdi, da je to njen način življenja in si ne želi spremembe, pa vam res ostane samo to, da jo sprejmete in se naučite s tem živeti ali pa se sami poglobite v svoje vzorce, zakaj ste pristali v razmerju, v katerem je občutek, da vam ne pripada v polnosti.

 

Če se odločite za terapijo, sem vam na voljo na:
http://www.evaerpic.si
[email protected]

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

Borderline, odvisna, histrionična ali pa preprosto permiskuitetna osebnost. Kdo ve. Čimprej stran.

New Report

Close