Najdi forum

Najprej vsem en lep pozdrav.
V upanju, da bom dobila koristen nasvet ali spodbudno besedo, se obračam na vas, bralce foruma.
Naj kar začnem s svojim “problemom”. S fantom sva v zvezi približno pol leta, imava se super, čustva so pristna, vse je tako, kakor sem si želela. Mori pa me misel na njegovo bivšo. Bila je njegova prva, skupaj pa sta bila eno leto. Nimam razloga za ljubosumje (včasih jo sicer omeni v kakšni debati, dostikrat pove kaj negativnega, kar ga je prizadelo). Jaz pa sem ljubosumna. Kljub temu, da vem, da je bila zveza v kateri je bil zelo destruktivna ampak bil je zelo zaljubljen, pustila pa ga je ona. S tem, ali jo je pozabil/prebolel ali ne, sva razčistila že na začetku, saj sva se o vsem iskreno pogovorila, torej on trdi da jo je, ter da nikoli nebi šel nazaj. Ampak jaz sem vseeno ljubosumna in me razžira misel, da je bil kdaj z njo. Kako naj se otresem teh črnih misli, da je še ni pozabil, saj nočem, da je to razlog, ki bi slabo vplival na najin odnos, ki se mi zdi zares v redu. Zavedam se, da je sedaj z mano, da me ima rad in da sama delam škodo. Kako naj pozabim?

Živjo,
če nimaš nobenega drugega utemeljenega razloga za svojo ljubosumnost oz. je vzrok res zgolj to, da je ta punca bila tvoja predhodnica, potem kratko in jedernato – ne obremenjuj se s preteklostjo in tem, kar je bilo, temveč v kar največji meri užij sedanjost! Ko se ti porajajo tovrtstne misli, jih odvrni z razmišljanjem o lepih trenutkih, ki sta jih skupaj doživela, preberi kakšno njegovo sporočilo, v katerem ti je zapisal, da te ima rad…ti si njegova sedanjost in to je edino, kar šteje!

odgovorila bom direktno: poštimaj si stvari v glavi ali pojdi dalje, ker drugače boš sama uničila vajino zvezo… verjetno mu ni potrebno še en direndaj dati skozi in v družbi razlagati pred tretjo punco kako si vaju ubila z ljubosumjem… tako, da vzami se v roke in delaj na sebi…druge opcije žal ni, pa četudi bi jo rada slišala…

Najprej omeniš, da nimaš razloga za ljubosumje, potem pa priznaš, da jih imaš cel kup in da te zadeva zelo ovira pri vajinem odnosu. To ne razumem. Malo se vprašaj, ali mu morda ne zaupaš samo zato, ker sebi ne zaupaš. Se pravi, da njegova dejanja predvidevaš, sklepaš po sebi po principu, če sem jaz padla v skušnjavo, bo tudi on. Kakorkoli, menim, da tvoje nezaupanje lahko izhaja iz tebe in ima lahko on povsem razčiščene zadeve z bivšo. Lahko pa se vrneš v preteklost in ga osvojiš pred to bivšo. Aja, ne moreš. 🙂
Izkazovanje nezaupanja partnerju je nekaj najboljšega za krhanje odnosov na dolgi rok.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hvala vama, vem, da druge rešitve ni. Preteklost je šla, sedaj je tu prihodnost. Glava je pa ena zakomplicirana reč, če je tam pošlihtano, pol človek nima težav, ampak kaj ko vsega vedno ne moreš met pošlihtanga. I guess…srečno:)

Verjetno si v tem zelo podobna nejgovi bivši! Si želiš biti podobna nejgovi bivši? Če je odgovor NE, je zadnji čas, da ukrenaš kaj na tem področju…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Je on tvoj prvi? Sicer pa to sploh ni tako pomembno.
Bi ti bilo lažje, če bi prejšnjo punco le izkoriščal oz. da je ne bi imel iskreno rad?
Poskušaj se vživeti v njega, kako se on počuti ob tvojih obtoževanjih.
Oziroma kako bi se ti, če bi bil ljubosumen on. Najedal bi ti, pa sploh ne bi imel razlogov za to. Ali pač?

Kot pravijo že drugi, delaj na sebi. Čez noč pa se ne boš spremenila. Šlihtanje stvari v glavi poteka počasi. Na začetku mogoče sploh ne bo opaznega napredka, vendar vztrajaj, še posebej takrat, ko se bo zdelo najbolj težko. V to pa vključi seveda tudi njega (pogovor, pogovor, pogovor…), vendar ravnaj prijazno z njim. Saj tudi ti hočeš, da je on prijazen s teboj, mar ne?

Srečno! 🙂

S težavo priznam, ampak imam sama podoben problem… V zvezi vse super štima, dokler mi v glavo ne pade misel na njegove bivše… Sicer večinoma tega nočem komentirat in raje držim v sebi… pa me muči in mori in nistem “taprava”, kar itak tudi sam opazi… saj vem, da mi bi vsakdo svetoval naj na to ne mislim in živim sedanje življenje, ampak to ni tako enostavno kot se morda sliši. To sem že neštetokrat poskušala odmisliti, ampak preprosto ne gre. Morda je problem v tem, ker je fant 10 let starejši od mene in je imel več izkušenj, čeprav za njegova leta razumno malo in večinoma le resne zveze…
Sploh pa sem videla dve njegovi bivši in (vem da bom izpadla nesramno), ampak si preprosto upam trdit, da sta vizualno bolj na dnu lestvice… skratka kot bi rekla jaz, preprosto grdi sta. Tudi sebe nimam za neko lepotico, ampak nikakor se ne moreta primerjat z mano… ravno zato mi nikakor ni jasno zakaj me tolko motita… razmišljam o tem, poskušam zadevo razumno odpravit, ampak ne gre…. ko pomislim nanje, se mi fant preprosto zagnusi in me začne odbijat…To je tako močno čustvo, da me kar trga ko se začne… dobim takšno moč, da se včasih ustrašim sama sebe… Res je hudo… sploh ker poskušam zadržat vsa ta čustva v sebi, saj nočem da bi vplivala na najino zvezo… ampak ne vem kako dolgo bo šlo…
Mi je pa zanimivo, ker sicer nisem ljubosumna… mu popolnoma zaupam in vem, da me ne bi prevaral, zato nikoli ne kompliciram… večkrat gre kam s prijatelji, tudi službeno ima opravka z ženskami in hodi na poslovne pijače z njimi ipd. in me to sploh ne moti… nikoli nič ne rečem, ker ga preprosto poznam in me ni strah… ravno zato nikakor ne razumem zakaj so takšen problem ravno njegove bivše…

V bistvu ima vsak za sabo že neko preteklost iz predhodnjih zvez, tako da nekoga, ki bo brez kakršnih koli izkušenj, že potem ko smo malce starejši bo težko najti.Iz predhodnih zvez je treba potegnit najboljše lekcije in pustit za sabo slabo, da se napake ne ponavljajo v novih zvezah.
Glede na to, da se vaši fantje sploh ne dobivajo s svojimi bivšimi in nimajo stikov, je to neko čustvo, al je to jeza al ljubosumje al strah popolnoma odveč in si brezveze belit glavo s stvarmi, ki so preteklost in verjetno si vaši fantje želijo lepo sedanjost z vami, zato svoje misli ohranjajte v sedanjsti. Misli in čustva je pač treba mal nadzorovat in kakšna nepotrebna in destruktivna kdaj odslovit.

Jaz vas pa popolnoma razumem. Sem včasih imela tudi sama probleme s tem. Vidim, da večina ljudi piše, da odmislite to, ker boste samo uničile zvezo. Ja ljubčki dragi, to je lahko reči, ampak malce težje realizirati. Jaz bi iz lastnih izkušenj priporočila, da se s fanti o tem odkrito pogovorite. Kaj pomaga? Komplimenti, komplimenti in še enkrat komplimenti ter pumpanje samozavesti. Naj vam dajejo občutek, da ste boljše od tistih, ki so bile… to nedvomno ste, drugače se jih ne bi znebili 🙂 Meni je pomagalo to in pa seveda čas… čas večinoma izbriše vse takšne težave.
Upam, da vam uspe.

New Report

Close