Najdi forum

Pozdravljeni!
stara sem 25 let, 3 mesece hodim s fantom.
Imam problem, ki se “pojavi” vsake par dni, vmes pa kot da potihne.

Fant, enako star, je pred mano imel punco, s katero sta po parih mesecih zveze začela živeti skupaj in kako leto bila pri njegovih starših, pri njem doma. Potem se je končalo. Ker pač to ni bila taka pravljica, kot sta mislila. Saj veste, verjeti v namišljen svet, kjer bo vse lepo in prav..

Problem je, da me to grozno moti. Njegova preteklost.
Sama sem imela le enega fanta, bila sva par 1 leto, do avantur mi nikoli ni bilo. On pa je imel 5 resnih zvez. Saj nimam nič proti tistim najstniškim, otroškim.. Moti me ta, zadnja.

Velikokrat se zgodi, da je nekje že bil, počel stvari, se ukvarjal z nečim,.., ampak vedno z njo.
Pri njem ima ona še nekaj stvari, celo psa, ki je njen in ga fant, kljub temu, da s težavo, namerava vrniti.

Vedno, ko prideva na temo o njej ali kakem kraju, kjer je bil ali ko je nekaj počel(seveda z njo), me zamori in postanem tako žalostna. V očeh se mi naberejo solze.

O tem sva govorila. In vem, da ga lahko samo sprejmem s svojo preteklostjo ali ne.
Vem, da nimam razloga za skrb, da bi med njima še bila kaka čustva, a vseeno mi je zelo težko..
Na trenutke imam občutek, da tega ne bom zmogla, saj me te misli popolnoma vržejo s tira; spet pa, ko to mine, sem najsrečnejši človek, da ga lahko imam ob sebi.

Zakaj taka nihanja?
Sem tako ljubosumna?
Imam tako slabo samopodobo, sem nezadovoljna sama s sabo? Mogoče se premalo cenim?
Je moje čustvovanje tako neuravnovešeno? Kako naj si pomagam?

Živjo!

Imam občutek, da na nek način prevzemaš fantova čustva. Ko prideta na kakšen kraj, kjer se njemu prebudijo spomini, pa si ne dovoli občutiti žalosti, izgube, ta čustva pa so v njem, jih občutiš ti. Verjetno si bolj čustven človek, tvoj fant pa bolj zaprt vase, da ne kaže čustev.

Kako se rešiti tega? Fant mora predelati svojo žalost, izgubo, bolečino – to bi moral opraviti preden je šiel v novo razmerje, pa ni. Pomagaš mu lahko tako, da mu poveš, kaj ti občutiš, morda se bo potem lahko odprl tudi on in se bosta lahko pogovrila, morda celo razjokala.

Razmisli, s čim natanko te tvoj fant razžalosti – s kakšnim vedenjem. Ali kaj reče, ali kar utihne, spremeni razpoloženje, izraz na obrazu, neha biti sproščen, ga naenkrat prevzame slaba volja?
Vsakič, ko se to zgodi, mu takoj daj povratno informacijo, kako se ti počutiš, seveda obzirno in tako, da bo lahko slišal.

lp

menda ti ja ni povedal kje vse je bil z bivšo in kje sta kaj počela?!!

Imaš take občutke,ker je še ni prebolel? To čutiš v njegovih besedah?Vidiš v njegovih očeh? Si tega on noče priznati?
Ne vem,če še vedno govori o njej….Ti čutiš….tvoja intuicija….
En iskren,Iskren pogovor,in globok pogled….v očeh vse piše….

Ne zameri, ampak tole je meni vse skupaj malo čudno. Praviš da ima bivša pri njem še nekaj stvari, celo psa.
Povej, koliko časa pa je minilo od konca njune zveze pa do začeka vajine? Najbrž ne prav veliko a ne?
Imam občutek da je tvoj fant iz ene zveze takoj skočil v drugo. Pa tudi mislim, psa pa ja vzameš, a ne? Pa tudi ostale stvari. Sej se zgodi
da ob odhodu pač ne moreš takoj vse robe nest sabo, jo pa prideš iskat drug dan, ali naslednji… se ne čaka več mesecev…

Jaz mislim, da bivše še ni prebolel, pa tudi občutek imam da ji še vedno pušča odprta vrata in tudi ona še ni čisto zaključila z njim,
ker v nasprotnem primeru, bi pobrala šila in kopita ter šla. Ne pa takole, ne vem no, al je psa čist zapustila, al pa ga hodi k
tvojemu fantu obiskovat, al kako??? In tudi on… jaz bi pričakovala, da bi jo na začetku vajine zveze poklical in rekel ti zdaj je pa čas da prideš po svoje stvari
, ne pa da jih še tri mesece v tvoji prisotnosti hrani pri sebi in sprehaja njenega psa!?

Pogovorita se, kaj čuti do nje in do tebe. Pred začetkom nove zveze je pač treba za prejšnjo počistiti. V stanovanju in v glavi.

Malo napačno ste me razumeli..
Do nje ne goji nobenih čustev več, z njo nima več stikov. Je pa res, da je od konca njune zveze do začetka najine minilo (le?) pol leta, a mislim, da to ni nek problem.
Problem je v meni, ker postanem slabe volje, na trenutke se kar razjokam, ko se spomnim, da je pri njemu že živela, čeprav mi on zatrjuje, da je bila napaka, da sta prehitro šla v to, se nista še dovolj poznala, da bi (bi!) spremenil preteklost, a seveda se tega ne da. Pravi tudi, da je od vedno iskal ljubezen, a je z njo ni spoznal. Češ, da mu odpiram čisto nov svet, nove občutke, ki niti ni vedel, da obstajajo, da je v vseh zvezah iskal mene in včasih preklinja usodo, da naju ni združila prej..
Res me ima rad, čutim to. In zelo je potrpežljiv!
S psom je tako, da je prvotno bil njen oz. ga je kupila, imela sta ga skupaj pri fantu, ona zdaj živi drugje in v mestu in ga trenutno nima kam dati. Fant mi je to šele prejšnji teden omenil, češ, da je pes njen in bo moral ali oddati njega ali pa mladiča, ker jih pričakuje.. Ampak nič kaj dosti ne naredi na tem, da bi stvari nekako zaključil. Mislim, da mu je pes prirasel k srcu, ona pa ga ne gnjavi, le v dogovoru sta imela (imata?), da dobi mladiča, ko bo…

Skratka- ni problem v fantu, sama si otežujem in
Pogovorila sva se že, razjokala skupaj tudi.. In ko pravi, da je moj prihod v njegov svet najlepša stvar v njegovem življenju, me spet nekoliko omehča. Vse do trenutka, ko spet pomislim na njo.. In spet je tu žalost..
Je mogoče, da imam slabo samozavest, da se ne cenim dovolj? Da me je strah primerjave, torej sem ljubosumna na bivšo, čeprav najbrž res nimam razloga za to (po njegovih besedah)?
Od kje torej vsa ta čustva? Mori me.. in bojim se, da bo to počasi lahko razjed(a)lo vse to, kar imava…

ne se trpinčit.

daj sebi in njemu priložnost. kar je bilo je bilo..ne glej več za nazaj, pač pa za naprej, kaj bosta vidva doživela ,kam šla,kaj ustvarila..vidva sta sedaj pomembna… razmisljaj o vajini zvezi, ne o prejšni. pogovorila sta se, to je ok. fant te ima pa rad, drugače ne bi bil s tabo.
seveda da se tudi on kdaj pa kdaj spomni na bivšo, a to je del nas. saj se tudi ti kdaj spomniš na bivšega… a takrat preusmeri misliš na sedanjega, in si misliš kakšna sreča da sva se spoznala.

ne se bati, ne bodi ljubosumna, to začne ubijati zvezo.

dobromislec, hvala Ti!
Širok nasmeh…

Iz tvojega pisanja sem razbrala da je fant oh in sploh, in da zagotovo NE goji nobenih čustev več do bivše, le do tebe čuti najplemenitejše občutke…ampak, kako zaboga je zaključil z bivšo? Ko zaključiš nimaš z njo nikoli več NIČ! Glej: če se bo treba še dogovoriti glede psa, to zame ni zaključen odnos.Sploh v tako občutljivi situaciji, kot si ti, njegova nova punca.

In zbodlo me je, da sebe tako tunkaš v blato, češ da si problematična, no ne ti, ampak tvoja težka čustva, po drugi strani pa njega nekako idealiziraš.

Srednja pot bo menda prava. Kar te boli, pa vseeno ne požiraj.

Ti čutiš tisto,česar si tvoj ne upa čutiti in si priznati – v globini duše joče za njo,tebe pa ne želi izgubiti,ker si dobra tolažba,ki jo potrebuje.
Mislim,da te čustveno zlorablja,ker,če bi bilo res kar govori bi to čutila in te ne bi obhajali taki občutki.
Imej ga rada tako kot sebe,ne bolj.

Moj pogled: Ja, on resnično ne goji do nje ničesar več in vem, preprosto VEM, da mu pomenim zelo veliko..

Sej: globoko v sebi vem, da ne joče za njo, ker ji je on spakiral kufre in končal. Ker ona menda sploh ne bi..
In ne, nisem mu tolažba. Sploh pa je to on mene v solzah vprašal, če imam jaz njega kot neko igračko. Seveda ga nimam. Imam ga rada, zelo zelo.

Vsekakor je problem v meni, pa se ga ne znam lotit.. Obdajajo me čudni občuti, zaradi katerih posledično trpiva oba, on pa si vsekakor tega ne zasluži. Vem, da mu je veliko bolj mar zame kot za karkoli drugega..

In v čem je potem problem,če je vse to našteto na zavedni ravni,se pravi ljubezen,predanost med vama itd..vsak človek pa ima preteklost in v tej preteklosti so razni ljudje,starši,prijatelji,bivši ljubimci..itd..
mislim da ti dvomiš vase in en vanj,ti dvomiš v to da lahko z njim doživiš vse možno kar par lahko doživi,zaradi tega ker imaš občutek,da je on to že doživel ampak en s tabo -z bivšo..ampak draga punca to sodi v preteklost bivša in vse kar sta doživel,vidva pa sodita v sedanjost..in še nekaj si zapomni lahko sedimo na isti zofi vsak dan z drugo osebo,vendar je sedenej ob vsaki drugi osebi drugčno..zapomni si drugačno..čeprav bosta na istem kraju kjer je bil že z njo,ne pomeni da bo tudi dogodek isti..nebo ker ne more biti,ker si ti -ti in ona je ona-bila nekoč.In tako je prav.Uživaj v sedanjosti z njim in naj ti nebo neka preteklost jabolko spora,ampak dejstvo da je bilo nekoč z nekom -nekoč pa ni danes..in danes ta nekdo ni ona ampak ti..good luck

Bodi samozavestna in živi zdaj. Samo zdaj se živi.In uživaj, ne sprašuj kje vse je bil z njo in …to ni več važno..

Nismo nepopisan list, pri teh letih že ne.

Sam zdravilo si mu, analgetik, tvoja čustva potrebuje, da preboli bivšo.
Ko jo bo prebolel bo šel z drugo,
ali celo nazaj k bivši.
Ko nekoga ljubiš mu ne govoriš kje si bil s prejšnjim partnerjem.
To poveš prijateljem katerim zaupaš in si lahko pri njih sprazniš dušo.
Oprosti,ne ljubi tebe.

Tako hudo pa menda res ni.

drugabivša, pa daaaaj no.. Kak ti je to odgovor? Tako hudo pa spet ni, zdi se mi, kot da nisi prebrala njenega posta…

New Report

Close