Nizko ležeča posteljica
Pozdravljeni,
Na morfologiji (21tednov+nekaj dni) mi je ginekolog rekel da imam nizko ležečo posteljico, kar imam tudi zapisano v materinski. Sicer je omenil, da se bo verjetno dvignila do 28. tedna. Edino kar mi je odsvetoval so spolni odnosi do naslednjega pregleda. Ker sem zelo aktivna in se drugače dobro počutim, ob enem pa mi hoja/vožnja s kolesom/vadba prilagojena za nosečnice zelo pomaga za bolečine v križu, bi rada s tem aktivnostmi nadaljevala, a me je sedaj kar strah glede te posteljica. Krvavitev do sedaj nisem imela.
Lahko kakorkoli slabo vplivam ali se “preteram” ob telovadbi, da bi slučajno MV “popustil” oz bi bilo kaj narobe? Drugače sem bila pred nosečnostjo v zares dobri fizični kondiciji.
Morfologija je bila sicer bp, vse vidno in ok.
Hvala za odgovor
Spoštovani,
tudi ta pojem “nizko ležeča placenta” mnogi trendovsko pretiravajo. Zaradi telesne aktivnosti se namreč tu ne bo zgodilo nič, kar se tudi sicer ne bi zgodilo, če se ima zgoditi. Hočem reči, da aktivnost ne poveča tveganja. Lahko torej počnete vse, kar ste počeli do zdaj. No, recimo da mogoče spolni odnosi pogojno lahko tudi škodijo, ampak trdnega dokaza za to mamo.
na slabše ne gre nikoli, z 90% verjetnostjo pa bo šlo na bolje.