Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nizki limfociti

nizki limfociti

Pozdravljeni. Na zdravniškem pregledu so bili K-levkociti 3.7 (10na9/L), ref. vrednosti od 4.0 do 10.0. Ostalo je bilo v mejah normale (K-eritrociti, K-hemoglobin, K-hematokrit, (K)erci-MCV, K(erci)-MCH, (K)erci-MCHC, (K)erci-RDW, K-trombociti in (K)trci-MPV. Tudi diferencialna krvna slika je bila bp, in sicer:
– nevrofilci (seg) 46.0 %
– limfociti 41.6 %
– monociti 9.1 %
– eozinofilci 2.8 %
– bazofilci 0.5 %
– K-SR 6 mm/h

Biokemijske preiskave in analiza urina bp.

Bi me morali nizki levkociti skrbeti? Kaj storiti?

Hvala in lp.

Spoštovani!

Ni vam treba skrbeti. Znižani so npr. ob virusni infekciji, alhko pa tudi brez posebnega razloga. Problem predstavljajo vrednosti nižje od 2 * 10na 9.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Vrednost 3,7 je bila 15.1.2015, danes 4.1.2015 pa je bila vrednost 3,8. Če gre za virozo, koliko časa traja, da se popravijo vrednosti, ker DKS pa je normalna.

Hvala

Spoštovani!

Praviloma bi morala biti po 14 dneh že v redu. Nimam razlagae, zakaj še ni, vendar zaenkrat zaradi tega ni potrebno temu posvečati nobene pozornosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni.

Danes, tri tedne po izvidu, ko so bili levkociti 3,8, je sedaj vrednost 3,1. Znižani so bili tudi nevtrofilci, in sicer, 1,28 (1.6 – 7.5), vse ostalo (DKS; KKS) je b.p. Bolan nisem kaj. kaj sedaj?

Lp

Spoštovani!

Ne vidim drugega razloga za izolirano znižanje belih krvnih celic. Znižanje je daleč od alarmantnega (1,9), zato zaenkrat nima nasveta za kakršno koli ukrepanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani,

na diferenčni krvni sliki je punci pokazal izvid limfocitov vrednost 1,8. K zdravniku je šla zaradi močnega dražečega kašlja po dveh tednih in nihanju temperature do 37,2 zadnje dni. Zdravnica je predpisala antibiotik. Priporočate testiranje na hiv ali kaj podobnega, ali počakamo par dni, da vidimo če bo antibiotik prijel, oz. ali sploh lahko pričakujemo izboljšanje po antibiotikih, glede na tako nizko vrednost. Zelo naju skrbi na okužbo s hiv.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,
ne glede na izvide bi vam svetovala, da se gresta testirat, če je verjetnost okužbe. Kdaj je verjetnost? Če je kateri koli od vaju kadarkoli imel nezaščiten spolni odnos. Zdaj z drugim partnerjem ali v preteklosti.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni.
Septembra sem bil na sistematskem pregledu kjer sem ugotovil, da je pregled krvi sicer v mejah normale, kot navaja zdravnica, vendar pa sem videl, da imam naslednje vrednosti izven meja normale:
K-Lkci 2.5 (L)
Nevtr. segmentirani 1,4 (L)
Limfociti 0,7 (L)
Monociti 0,1 (L)
Eozinofilci 7,9 (H)

Tudi S-Holesterol je bil prenizek in sicer 3,4

Ko sem v mesecu novembru ponovno dal pregledati kri, se vrednosti niso kaj dosti spremenile. Na splošno se počutim dobro, ne pijem alkohola ali kave, ne kadim, vsak drugi dan pretečem 10km, nisem pretežek in jem raznoliko hrano.

Kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni.

Uroš.

Vzrokov za nizke be krvničke je lahko cel kup vključno in pogosto tudi zaradi virusnih okužb, seveda pa po netu ne bo možno ugotoviti, zakaj so nižji pri vas. Nizek holesterol je kvečjemu dobra novica, od kontrolnih pregledov bi me zanimala predvsem vrednost Levkocitov ( Lkci)
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close