nizki levkociti
Pozdravljeni.
Pri pregledu krvi dne 15.1.2015 so bili ugotovljeni nizki levkociti 3,7 (ostale hematolške preiskave vse v mejah normale). DKS tudi v mejah normale, in sicer:
– nevtrofilci 46,0 %
– limfociti 41,6 %
– monociti 9,1 %
– eozinofilci 2,8 %
– bazofilci 0,5 % in
– K-SR 5 mm/h.
Danes sem ponovni dal kri in so bili levkociti 3,8. Ali me morajo izvidi skrbeti. Nisem kaj bolan, kri pa sem dal samoplačniško.
Hvala in lp.
Torej nobene virusne okužbe v zadnjem mesecu?
Zaradi kakšnih težav pa je bila oddana kri?
Svetovala bi ponovnitev pregleda čez 1 teden v laboratoriju s certifikatom.
Kot sem že napisala, kontrola čez en teden.
Pozdravljeni.
Včeraj, 2.3.2015, ponoven odvzem krvi. Levkocitov 3,1, nevtrofilcev 1.28 (10 na 9/l), nevtrofiolcev 41.8 %, ostalo v DKS KKs bp. Bila poslana na urgenco, kjer je bilo rečeno, da čez 14 dni kontrola krvi. Čelevkociti močno padejo, takoj priti nazaj, drugače ne, ker naj bi bile vrednosti le nekoliko nižje. Kaj bi lahko bilo? Nisem nič bolna, le malo posmrkam. Je pa osebna zdravnica pogledala nekaj izvidov od prej. Vrednosti se gibljejo okrog 4 ali malo čez, le eden izvid je 5.1, ko sem imela neko virozo. Počutje je ok, tudi nisem kaj več bolna.
Hvala.
Zdaj sem dobila izvide za 10 let nazaj od zdravniških pregledov. Izvidi so bili:
– levkociti 4,3 (2012), DKS bp in ostalo bp,
– levkociti 4,3 (2009), DKS bp in ostalo bp,
– levkociti 3,7 (2004), DKS bp in ostalo bp.
Niso pa bili pregledani nevtrofilci po postopku, kjer se izrazijo v enotah 10 na 9/l.
Tudi moja mama je imela v strosti okrog 27 let močno nevropenijo pod 2,0. Razlog se ni ugotovil, gregledan je bil kostni mozeg, kjer ni bilo posebnosti. Čez čas se je samo popravilo. Je pa bila takrat noseča.
Hvala in lp.
Levkociti so stalno na spodnji meji, enkrat je izvid tudi pod spodnjo mejo (2004). Lahko gre za kakšno družinsko motnjo in pregled kostnega mozga razjasni vzrok in ukrepanje (ki v takem primeru ni potrebno, le sledenje).
Imam kontrolo krvi čez 10 dni. Če levkociti ostanejo 3.1 ali višje, ne bodo ukrepali, če pa padejo nižje, moram priti nazaj v bolnico. Kaj menite o tem, če ne padejo nižje oz. ostanejo na isti ravni ali malo čez, pa še vedno ne bodo v mejah normale???? Ali res ni potrebno ukrepati? Bolna drugače nisem velikokrat.
Lp
Sledite navodilom. Pri nekaterih stanjih pač ni mogoče z ničemer ukrepati, potrebno pa je slediti.